Βραβεία Emmy 2011: Mad Men, Σκορσέζε και Γουίνσλετ μεγάλοι νικητές

Είτε λόγω της «γκλαμουριάς» που τα διέπει, είτε επειδή αφορούν σειρές που πιθανώς παρακολουθήσουμε και στην ελληνική τηλεόραση, τα χθεσινά βραβεία Emmy αξίζουν το ενδιαφέρον όσων αγαπούν τις αμερικανικές σειρές. Δείτε τους νικητές.
Βραβεία Emmy 2011: Mad Men, Σκορσέζε και Γουίνσλετ μεγάλοι νικητές
Μπορεί να μη μας «αγγίζουν» ιδιαίτερα, καθώς πρόκειται για βράβευση σειρών και ηθοποιών της αμερικανικής τηλεόρασης, είναι όμως αυτά που κατοχύρωσαν τα Friends και το Sex and the City ως σύμβολα της pop κουλτούρας και πιθανώς αυτά που θα καθορίσουν τις αμερικανικές σειρές που θα παρακολουθούμε φέτος τον χειμώνα από την ελληνική τηλεόραση –και όχι μόνο. Δείτε ποιοι απέσπασαν τα μεγάλα βραβεία της χθεσινής 63ης απονομής των Emmy.

Παρουσιάστρια της λαμπερής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες ήταν η Jane Lynch, εξαιρετική κωμικός ηθοποιός και πρωταγωνίστρια στην δημοφιλή σειρά Glee, η οποία ξετρέλανε το κοινό με τα χιουμοριστικά της σχόλια σχετικά με την αμερικανική τηλεόραση και όχι μόνο.

Ως προς τα βραβεία, μεγάλοι νικητές της βραδιάς ήταν οι σειρές Mad Men (προβαλλόταν πέρσι τον χειμώνα από το Alter) και Modern Family, οι οποίες πέρα από βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς και καλύτερης κωμωδίας αντίστοιχα, απέσπασαν και άλλα βραβεία ηθοποιίας –ιδιαίτερα το Modern Family. Το τρίτο σημαντικότερο Emmy, αυτό της καλύτερης σκηνοθεσίας, κέρδισε ο Μάρτιν Σκορσέζε (φωτο) για το «Boardwalk Empire».

Ως προς τα βραβεία υποκριτικής, αυτό του καλύτερου ηθοποιού δραματικής σειράς απέσπασε ο Κάιλ Τσάντλερ για το «Friday Night Lights» και αυτό της καλύτερης ηθοποιού απέσπασε η ελληνικής καταγωγής Τζουλιάνα Μαργκούλις (φωτο) για το «The Good Wife». Στους «δεύτερους» καλύτερους ρόλους είδαμε να βραβεύονται ο νάνος του «Game of Thrones» Πίτερ Ντίνγκλιτζ και η Μαργκό Μάρτιντειλ για το «Justified».

Μεγάλοι νικητές στις κωμωδίες ήταν η Melissa McCarthy για το «Mike & Μοlly» (πιθανώς την θυμάστε από την, επί χρόνια σειρά του Star, Gilmore Girls) και ο Jim Parsons από το δημοφιλές και στην Ελλάδα «Big Bang Theory», ενώ στους β’ ρόλους της κατηγορίας είδαμε τους Τζούλι Μπούεν και Τάι Μπουρέλ από το «Modern Family».

Στις μίνι σειρές ή ταινίες τηλεόρασης, η Κέιτ Γουίνσλετ (φωτο) κέρδισε αυτό της καλύτερης ηθοποιού, για τον ρόλο της στο «Mildred Pierce», ενώ ο Μπάρι Πέπερ κέρδισε το αντίστοιχο ανδρικό για την σειρά «Τhe Kennedys». Στους β’ ρόλους της ίδιας κατηγορίας βραβεύτηκαν η Μάγκι Σμιθ, για το «Downtown Abbey» και ο Γκάι Πιρς επίσης για το «Mildred Pierce».

Για την ιστορία, η πολυσυζητημένη σειρά «Glee» κέρδισε δύο βραβεία σε κατηγορίες creative arts, το «American Idol», η σειρά με την μεγαλύτερη τηλεθέαση τα τελευταία επτά χρόνια, η οποία προβάλλεται τελευταία από τον Alpha, δεν απέσπασε κανένα βραβείο, ενώ το δίκτυο με τα κατά πολύ περισσότερα βραβεία ήταν το HBO.

Δείτε παρακάτω απόσπασμα από τα χθεσινά 63α Emmy Awards

 
Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v