Οι καλύτερες βουτιές στην Πελοπόννησο

Σε ποια παραλία θα ζήσουμε το εξωτικό μας όνειρο; Σε ποια θα χαθούμε στην χρυσαφένια πουδραριστή της άμμο; Ένα top-10 με όνειρα καλοκαιρινής… ημέρας.
Οι καλύτερες βουτιές στην Πελοπόννησο

του Νικόλα Γεωργιακώδη


Πελοπόννησος: ένα όνομα, δεκάδες παραλίες (και λίμνες) που περιμένουν υπομονετικά το καλοκαίρι για να φιλοξενήσουν βουτιές, άραγμα κάτω από τα αρμυρίκια και εμπειρίες (εξωτικής) ζωής. Αν μπορούσαμε να τηλεμεταφερθούμε σε κάποια από αυτές τώρα, θα το κάναμε.


Προς το παρόν απολαμβάνουμε την ομορφιά τους μέσα από ένα… παραλιακό Top-10 και κάνουμε σχέδια καλοκαιρινά για σούπερ βουτιές. Ποια είναι η δική σας αγαπημένη; 


Στους καταρράκτες του Πολυλίμνιου
Δεκαπέντε διαδοχικές λίμνες, άλλες πλαισιωμένες από μεγάλους καταρράκτες, άλλες μικρές πισίνες σας περιμένουν για βουτιές… αναζωογόνησης στο Πολυλίμνιο. Σταθερή αξία εδώ η λίμνη Κάδη (που είναι και μια από τις πιο εύκολα προσβάσιμες λίμνες) με τον 20 μέτρων καταρράκτη, τα βαθιά, βαθυπράσινα και σούπερ παγωμένα νερά της, και τα βραχάκια που ενδείκνυνται για βουτιές από ψηλά.


Στην Βοϊδοκοιλιά
Το τέλειο ημικύκλιο που σχηματίζει, τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά της και οι λευκοί της αμμόλοφοι με την ψιλή σαν πούδρα άμμο συνθέτουν ένα τοπίο φαντασμαγορικό που σε κάνει να αγνοείς την… διαδήλωση που γίνεται εδώ τον Αύγουστο.


Στο Φωκιανό
Διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά και μεγάλα λευκά βότσαλα και καταπράσινες βουνοπλαγιές που καταλήγουν απότομα στα νερά του Μυρτώου συνθέτουν το ονειρικό σκηνικό σε αυτήν την «κρυμμένη» παραλία.


Στο Μαυροβούνι (ο)
Βελούδινη χρυσαφένια άμμος, διάφανα ανοιχτογάλαζα νερά και μήκος ιδανικό για να επιλέξετε ιδιωτικότητα ή…. βαβούρα.


Στην Αγία Βαρβάρα
Ψιλή, χρυσαφένια άμμος, κρυστάλλινα νερά, φουντωτές πικροδάφνες για την απαραίτητη σκιά, ελάχιστος κόσμος κι ένα εκκλησάκι στην άκρη της, που σύμφωνα με τον θρύλο κρύβει τον θησαυρό κάποιων πειρατών. Αν τον βρείτε χάρισμά σας.


Στον Φονέα
Μεγάλα λευκά βότσαλα, πρασινογάλαζα νερά στα οποία καθρεφτίζονται τα φουντωτά δέντρα που της προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους και επιβλητικά βράχια να την κοιτάζουν από ψηλά. Ελάχιστα χιλιόμετρα από εδώ, ο παραδοσιακός οικισμός της Καρδαμύλης προσφέρεται για απογευματινές βόλτες στα πετρόχτιστα δρομάκια του.


Στη Ζαχάρω
Απαλή, χρυσαφένια αμμουδιά, αμμόλοφοι με λευκά κρινάκια, τιρκουάζ ιόνια νερά κι ένα υπέροχο πευκοδάσος, αν και ολίγον τι λαβωμένο, χαρακτηρίζουν την αρχή της απέραντης φαντασμαγορικής αμμουδιάς που οι Αθηναίοι λέμε «Καϊάφα».


Στον Σίμο στην Ελαφόνησο
Βγαλμένη από ντοκιμαντέρ για εξωτικούς Παραδείσους, η παραλία του Σίμου με τα γαλαζοπράσινα νερά της και την απαλή ανοιχτόχρωμη άμμος που σχηματίζει καμπυλωτούς αμμόλοφους στο πίσω μέρος της δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο.


Στην Καλόγρια
Χιλιόμετρα σχεδόν λευκής αμμουδιάς, εκεί όπου το πανέμορφο Δάσος της Στροφιλιάς ακουμπά στη θάλασσα και βαθυγάλαζα, διάφανα νερά φτιάχνουν το ιδανικό πακέτο για καλοκαιρινές βουτιές.


Στο Κυπαρίσσι
Μία παραλία με δύο… υποπαραλίες: η πρώτη, της Αγίας Κυριακής, έχει πολύχρωμα βότσαλα και επιβλητικά βράχια να την κορνιζάρουν, ενώ η δεύτερη, της Μεγάλης Άμμου, ασπρόμαυρα βότσαλα και φουντωτά αρμυρίκια για σκιά. Ποιος τη χάρη μας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v