4 σούπερ εκδρομές πριν τα Χριστούγεννα

Τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου προσφέρονται για καταπληκτικές εκδρομές σε γιορτινό κλίμα μεν, με σούπερ χαμηλές τιμές δε.
4 σούπερ εκδρομές πριν τα Χριστούγεννα
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν ξέρουμε αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά ο Δεκέμβριος που μόλις ξεκίνησε έχει τρία ωραιότατα Σαββατοκύριακα πριν τον πανζουρλισμό των γιορτών. Τα οποία τρία Σαββατοκύριακα προσφέρονται για εκδρομές και εξορμήσεις σε γιορτινό κλίμα μεν (ήδη δεν υπάρχει δρόμος και πλατεία στην Ελλάδα που να μην έχει στολιστεί) χωρίς τις τσιμπημένες τιμές των γιορτών, δε. Όσο για το πού θα πάμε; Ιδού οι καλύτερες ιδέες μας, μαζί με τις καλύτερες τιμές διαμονής που εντοπίσαμε.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 12-13 Δεκεμβρίου.

Στην Ορεινή Αρκαδία

IMG_8901

Μπορεί η Δημητσάνα και η Στεμνίτσα να είναι απλησίαστες (από άποψη διαμονής) αυτή την εποχή του χρόνου, όμως η υπέροχη Ορεινή Αρκαδία δεν εξαντλείται εδώ. Η πανέμορφη Καρύταινα με το κάστρο της, που αποτελεί και ιδανική βάση για εξορμήσεις και extreme sports στο Λούσιο, το σταθερά ανερχόμενο Βαλτεσινίκο στο δυσθεώρητο υψόμετρο των 1.200 μέτρων, και το ιδανικά τοποθετημένο στην «είσοδο» της Αρκαδίας Λεβίδι, που διαθέτει και οικονομικότατες προτάσεις διαμονής, όλα διεκδικούν μια θέση στα Σαββατοκύριακά μας.

Διαβάστε περισσότερα - Best of… Ορεινή Αρκαδία

Karytaina

Εδώ να μείνεις: Στα κουκλίστικα, παστέλ δωμάτια του Αρέθουσα, κάτω από το κάστρο της Καρύταινας (48€ το δίκλινο), στα υπέροχα στούντιο του Ξενώνα Βασιλικού στο Βαλτεσινίκο (50€ το δίκλινο με τζάκι)  ή στα ευρύχωρα δωμάτια του Φιλοξενία στο Λεβίδι (48,50€ το διαμέρισμα που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τρία άτομα).

Στα Μετέωρα

Meteora - Greece

Δεν είναι μόνο το απόκοσμο μεγαλείο τους, και οι πεζοπορίες από το ένα μοναστήρι στο άλλο που μπορούν άνετα να γεμίσουν ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο –αναλόγως πόσα θέλετε να επισκεφθείτε, και πόσο νωρίς ξυπνάτε, γενικώς. Είναι και η στρατηγική τους τοποθεσία, που προσφέρεται για βράδια στα Τρίκαλα, και εξορμήσεις σε σταματημένα στο χρόνο χωριουδάκια όπως η Πύλη –με το γιγάντιο και σούπερ εντυπωσιακό μεσαιωνικό της γεφύρι– και στα χωριά της Λίμνης Πλαστήρα.

Διαβάστε περισσότερα - Μετέωρα: Περπατώντας στην κορυφή του κόσμου

Εδώ να μείνεις: Στα πανέμορφα δωμάτια του Hotel Tsikeli (39€ το δίκλινο), στα λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια του Bloutsos Rooms (35€ το δίκλινο με πρωινό) ή στο Ξενοδοχείο Ζιώγας, που προσφέρει δωμάτια με θέα στα Μετέωρα (45€ το τρίκλινο). 

Στο Πήλιο

Path to the forest, Tsagarada, Greece

Το δάσος γύρω από την Τσαγκαράδα είναι αυτή την εποχή στρωμένο με χρυσοκίτρινα φύλλα που «κριτσινίζουν» σε κάθε σας βήμα. Οι καμινάδες στις γκριζωπές στέγες των σπιτιών έχουν αρχίσει να αχνίζουν. Τα τζάκια στα παραδοσιακά ταβερνάκια καίνε ολημερίς, και οι υπέροχοι πηλιορείτικοι ξενώνες έχουν αρχίσει να γεμίζουν. Ο Δεκέμβρης του Πηλίου του πάει πολύ.

Διαβάστε περισσότερα - Τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου

Χωριάτικος δρόμος (3)... - Village road (3)...

Εδώ να μείνεις: Στα όμορφα και ευρύχωρα δωμάτια του Ξενώνα Όλγα (45€ το δίκλινο με τζάκι) ή του Ξενώνα Άδηλον (50€ το δίκλινο με μπαλκονάκι που βλέπει στη θάλασσα) και τα δύο στην Τσαγκαράδα. Εναλλακτικά, στα ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια της Φωλιάς στον Άγιο Λαυρέντιο (40€ το δίκλινο με πρωινό) ή στα Δόκανα στις Πινακάτες (50€ το δίκλινο).

Στην Ορεινή Ναυπακτία

Ano Chora, Aetoloakarnania, Greece

Εκεί που καταλήγει η οροσειρά της Πίνδου, κρυμμένα ανάμεσα σε πυκνά δάση από καστανιές, κέδρους και οξιές, φωλιάζουν παραμυθένια χωριουδάκια που συνδέονται μεταξύ τους μέσα από ειδυλλιακά μονοπάτια, τα οποία διασχίζουν συννεφένιες βουνοπλαγιές. «Συννεφένιες», γιατί το υψόμετρο στο οποίο είναι χτισμένα κάποια από τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας δημιουργεί συχνά-πυκνά το φαινόμενο της βουνοπλαγιάς που καλύπτεται σε ένα σημείο από σύννεφα και συνεχίζεται πάνω από αυτά, λες και κάποιος φτιάχνοντάς την έβαλε μια στρώση δάσος, μια στρώση σύννεφα, κι από πάνω άλλη μια στρώση δάσος.

Nafpaktias Mountains - Kravara

Διαβάστε περισσότερα - Ορεινή Ναυπακτία: Η Πίνδος από την ανάποδη

Εδώ να μείνεις: Στα κουκλίστικα δωμάτια του ξενώνα Αλθαία, στην Άνω Χώρα (από 55€ το δίκλινο σπιτάκι με τζάκι και πρωινό) ή στα λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια του ξενοδοχείου Η Ελατού (50€ το δίκλινο με πρωινό).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v