Πού να πάω του Αγίου Πνεύματος… τελευταία στιγμή;

Συγκεντρώνουμε value for money ιδέες της τελευταίας στιγμής για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ή για κοντινές μονοήμερες μετά βουτιάς για όσους θα μείνουν Αθήνα.
Πού να πάω του Αγίου Πνεύματος… τελευταία στιγμή;
Αφήστε μας να μαντέψουμε: Ως κλασικοί Έλληνες, δεν κανονίσατε τίποτα εγκαίρως για το τριήμερο, αλλά τώρα που πλησιάζει, δεν σας πάει η καρδιά να μείνετε στο κλεινόν άστυ – αλλά από την άλλη φοβάστε πως τα πάντα πλέον θα είναι απλησίαστα από άποψη τιμών. Κι όμως, υπάρχει «σωτηρία». Παρακάτω, συγκεντρώνουμε προτάσεις είτε για μονοήμερες εκδρομές στην Αττική, για βουτιές και θαλασσινές γεύσεις χωρίς κόστος διαμονής, καθώς και value for money τριήμερα της τελευταίας στιγμής, με οικονομικά πακέτα που εντοπίσαμε σε ορισμένους από τους ωραιότερους ελληνικούς προορισμούς.

Μονοήμερες βουτιές

…στην Ψάθα

Περί τα 66 χιλιόμετρα από την Αθήνα, είναι αρκετά κοντά ώστε να μην κουραστείτε υπερβολικά στη διαδρομή, αλλά και αρκετά μακριά ώστε να έχετε την αίσθηση της εκδρομής. Διαθέτει κρυστάλλινα καθαρά νερά, αμμουδιά με ψιλό βότσαλο και είναι αρκετά μεγάλη ώστε να σας παρέχει όποια επιλογή επιθυμείτε: Οργανωμένη ή ελεύθερη πλευρά. Αν είστε φυσιολατρικοί τύποι, δεν βλάπτει να πάρετε μαζί και μία σκηνή για να διανυκτερεύσετε εδώ – μαζί απαραιτήτως και αντικουνουπικό για παν ενδεχόμενο. Ολοκληρώστε την αίσθηση της μονοήμερης εκδρομής με ένα θαλασσινό γεύμα στις ψαροταβέρνες στο Αλεποχώρι, περί τα 10 λεπτά μακριά, ή στον Άγγελο, στην άκρη της παραλίας.

…στο Κόκκινο Λιμανάκι

Αγαπημένη γωνιά στις ανατολικές ακτές της Αττικής, το Κόκκινο Λιμανάκι βρίσκεται ενάμισι χιλιόμετρο από το λιμάνι της Ραφήνας, με μια όμορφη παραλία που διαθέτει για φόντο επιβλητικά κόκκινα βράχια, διαθέτει άμμο και φυσική σκιά, ενώ ακριβώς από πάνω της, στην κορυφή των βράχων, θα βρείτε και την καλύτερη επιλογή για φαγητό στα πέριξ. Το «Μπαλκόνι» σερβίρει ψαρικά και νόστιμα κρεατικά, family friendly ατμόσφαιρα και υπέροχη θέα στη θάλασσα.

…στο Αγκίστρι

Το πρώτο δελφίνι για Αγκίστρι φεύγει από τον Πειραιά γύρω στις 8.30 και το τελευταίο ferry επιστρέφει αργά το απόγευμα, γύρω στις 19.00. Με την διαδρομή να είναι κάτι λιγότερο από μία ώρα (και 26€ μετ’ επιστροφής), το Αγκίστρι αποτελεί ιδανική λύση για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν δύο νύχτες διαμονή αλλά δεν θέλουν να στερηθούν και την ατμόσφαιρα νησιώτικης απόδρασης. Ακόμη λοιπόν κι αν φτάσετε ως το Αγκίστρι χωρίς μεταφορικό μέσο για μία ημερήσια εκδρομή, θα βουτήξετε στην εντυπωσιακή βραχώδη Χαλικιάδα, κοντά στο λιμάνι – σημειώστε ότι χρειάζεται προσοχή στα απότομα βράχια κατά την κατάβαση – και θα απολαύσετε θαλασσινές γεύσεις ή νόστιμα μαγειρευτά στα ταβερνάκια της Σκάλας και των διπλανών ακτών, όπως στην Αλκυόνη με το όμορφο μπαλκόνι. Σημειώστε ότι μπορείτε να ταξιδέψετε στο ferry με τα ποδήλατά σας – σε αυτή την περίπτωση σας προτείνουμε να κάνετε πετάλι ως τη Μικρή και τη Μεγάλη Δραγωνέρα, δύο πανέμορφους κολπίσκους με δροσερά νερά στην άλλη πλευρά του νησιού, πέρα από το Μεγαλοχώρι. Περισσότερα για το Αγκίστρι θα βρείτε εδώ

…στη Χιλιαδού

Δύο ώρες μακριά από το κέντρο της Αθήνας, η ευβοιώτικη Χιλιαδού αποτελεί όχι μόνο το αποκούμπι των free campers της Αττικής, αλλά και μια κατάφυτη όαση ιδανική για μια μονοήμερη γεμάτη βουτιές και νόστιμες στάσεις. Θα βρείτε την παραλία ακολουθώντας την διαδρομή Χαλκίδα-Νέα Αρτάκη-Στενή-Στρόπωνες-Λάμαρη και θα «αράξετε» στην παραλία στην οποία οδηγεί ένας δρόμος με καστανιές και πλατάνια. Η παραλία διαθέτει καστανή αμμουδιά, καθαρά νερά και δύο μικρότερες παραλίες δίπλα της, η μία εκ των οποίων προτιμάται από τους φίλους του γυμνισμού. Πριν επιστρέψετε στην Αθήνα, θα πιάσετε τραπεζάκι στον Γλάρο στην άκρη της παραλίας για σπιτικά μαγειρευτά και ωραίους ψαρομεζέδες (περί τα 15-20€).

…στην Επίδαυρο

Θα οδηγήσετε περίπου για δύο ώρες, αλλά θα αποζημιωθείτε από τις βουτιές στο Κονδύλι και την ηλιοθεραπεία στην μεγάλη του αμμουδιά – είτε στην οργανωνένη είτε στην ελεύθερη πλευρά του. Θα μπείτε στον πειρασμό για άλλη μια βουτιά στο πευκόφυτο Καλαμάκι, μία από τις τρεις παραλίες της Παλαιάς Επιδραύρου, θα φροντίσετε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρου του θεάτρου και του Ασκληπιείου (ανοιχτός ως τις 20.00) και θα δοκιμάσετε ωραίες γευσεις στο Περιβόλι, στο χωριό της Παλαιάς Επιδαύρου, που ξέρει από ελληνική κουζίνα και «παίζει» μαζί της με δημιουργικές πινελιές στις συνταγές της – υπολογίστε περί τα 20€ κατ’ άτομο με κρασί.

Last minute τριήμερο

…στο Ζαγόρι

Στην καρδιά του Κεντρικού Ζαγορίου, στο χωριό Κήποι, βρίσκεται το παραμυθένιο Kipi Suites, ένας παραδοσιακός ξενώνας ανάμεσα σε οξιές και πηγές με τρεχούμενα νερά, στον οποίο εντοπίσαμε ειδικό πακέτο απόδρασης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Περιλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις, εκλεκτό πρωινό, ποτό καλωσορίσματος, rafting, δυνατότητα early check in και late check out και ειδικές τιμές σε περίπτωση επιπλέον ημερών διαμονής. Όλα αυτά στοιχίζουν 250€ για δύο άτομα – μάθετε περισσότερα εδώ

…στο Πήλιο

Αποτελεί πάντα μια καλή λύση - και ποτέ "ανάγκης", αφού κάθε φορά καταφέρνει να μας γοητεύει με τα μικρά του χωριουδάκια, την ορεινή του ομορφιά αλλά και τις απίστευτες παραλίες του που βλέπουν στο Αιγαίο και τον Παγασητικό. Στην πλευρά του Πηλίου που βρέχεται από το Αιγαίο, στο χωριό Μικρό, εντοπίσαμε προσφορά στον κουκλίστικο παραθαλάσσιο ξενώνα Mikro Beach Hotel για το τριήμερο: Τα τρίκλινα, άνετα και ευάερα δωμάτιά του στοιχίζουν μόλις 40€ ανά διανυκτέρευση http://www.booking.com/hotel/gr/mikro-beach.el.html και βρίσκονται μπροστά σε έναν ολάνθιστο κήπο και φυσικά στην αμμουδιά του χωριού. Με το αυτοκίνητο, θα φροντίσετε να εξερευνήσετε και όλες τις υπόλοιπες υπέροχες γωνιές του Πηλίου – δείτε περισσότερα εδώ και εδώ

…στην Αίγινα

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι άκρως βολική (τα δρομολόγια ξεκινούν περί τις 7.00 το πρωί και επιστρέφουν ως και τις 21.00 περίπου, με τιμές από 16€ μετ’ επιστροφής). Από εκεί και πέρα, απολαμβάνετε νησιώτικη ατμόσφαιρα κατάλληλη για μονοήμερες εκδρομές μέχρι και γεμάτα τριήμερα, με βόλτες στα σοκάκια της πόλης, με βουτιές στο νησάκι της Μονής με τα κρυστάλλινα νερά και με θαλασσινές γεύσεις στα ταβερνάκια της Πέρδικας. Και μιας και αναφέραμε αυτό το γραφικό αιγηνίτικο ψαροχώρι, εδώ εντοπίσαμε προσφορά για διαμονή το σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος στα όμορφα δωμάτια της Βίλλας Ροδανθός, από 40€ ανά διανυκτέρευση, καθόλου άσχημα για last minute τριήμερο. 

στη Δυτική Πελοπόννησο

Η αγαπημένη μας πλευρά της Πελοποννήσου τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αδιαμφισβήτητα το… West Coast. Εκεί όπου κρύβονται ακτές με τιρκουάζ ιόνια νερά, παραλίες-υπερπαραγωγές όπως η Βοϊδοκοιλιά, καταρράκτες εν μέσω δασών όπως η Νέδα και μυκηναϊκοί αρχαιολογικοί χώροι κοντά σε γραφικά χωριουδάκια και παλιές πόλεις όπως αυτή της Κυπαρισσίας. Ωραιότατη (και οικονομικότατη) βάση για αυτές τις εξερευνήσεις σας εντοπίσαμε κοντά στην παραλία της Ζαχάρως, στο Olympion Village Studios με τα απλά δίκλινα δωμάτια εν μέσω καταπράσινων κήπων, που στοιχίζουν από 30€ ανά διανυκτέρευση ακόμη και για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v