Υπέροχοι ξενώνες στο Πήλιο μέχρι 40€

Τα κουκλίστικα αρχοντικά στα πιο ωραία χωριά του Πηλίου δεν είναι απαραίτητα ακριβά. Ακόμα και αν έχουν τζάκι!
Υπέροχοι ξενώνες στο Πήλιο μέχρι 40€
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί να το λέμε –σχεδόν ψυχαναγκαστικά– «παντός καιρού», όμως το Πήλιο βρίσκεται αυτή την εποχή στα καλύτερά του. Τώρα που οι καμινάδες των τζακιών του αρχίζουν να αχνίζουν και τα μονοπάτια στα παραμυθένια δάση του πλημμυρίζουν χρυσοκόκκινα φύλλα που κάνουν κρατς-κρατς σε κάθε βήμα. Τώρα είναι που μπαίνουμε περισσότερο σε πειρασμό για ένα φθινοπωρινό πηλιορείτικο weekend, και αναζητάμε ξενώνες με καλές τιμές και ωραία θέα.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για ένα δίκλινο δωμάτιο για το Σαββατοκύριακο 21-22 Νοεμβρίου 2015.

Erofili's Home στην Πορταριά 
Τιμή: 35€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια στην καρδιά του πιο κοσμοπολίτικου (και πιο εύκολα προσβάσιμου) χωριού του Πηλίου, προσφέρει το Erofili’s Home. Τα περισσότερα δωμάτιά του έχουν μπαλκόνι με θέα στον κήπο, ενώ αγαπημένη λεπτομέρεια είναι οι κουνουπιέρες πάνω από τα ξύλινα κρεβάτια, για έξτρα δόση ρομαντζάδας.

Olga Rooms στην Πορταριά
Τιμή: 39,90€ το δίκλινο (ή 49,90€ με τζάκι)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Πορταριάς… συνέχεια, με τα κουκλίστικα δωμάτια του Olga Rooms, τα οποία στολίζονται με ρετρό έπιπλα, παραδοσιακά χαλιά και νοσταλγικές λεπτομέρειες στη διακόσμηση. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται δωρεάν wi-fi και τηλεόραση, ενώ η θέση του ξενοδοχείου είναι ιδανική για να εξερευνήσετε τα γραφικά καλντερίμια της Πορταριάς.

Ξενώνας Ρούση στη Ζαγορά 
Τιμή: 38€ το δίκλινο (ή 45€ με τζάκι)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Βρίσκεται σε ένα από τα πιο «ζωντανά», και πιο αγαπημένα μας, χωριά του Πηλίου, την Ζαγορά –η οποία αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσετε και άλλες υπέροχες πηλιορείτικες γωνιές, όπως η Τσαγκαράδα και τα δάση της, το σταματημένο στον χρόνο Πορί και το γραφικό Μούρεσι. Προσφέρει λιτά, πεντακάθαρα δωμάτια με καταπληκτική θέα από τα μπαλκονάκια τους.

Αρχοντικό Ρούτσου στη Μακρινίτσα
Τιμή: 39€ το δίκλινο (ή 45€ με τζάκι)
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Παραδοσιακά διακοσμημένα, ρουστίκ δωμάτια σε ένα υπέροχο πηλιορείτικο αρχοντικό που μετρά 250 χρόνια ζωής. Οι σύγχρονες ανέσεις των δωματίων περιλαμβάνουν δωρεάν Wi-Fi, τηλεόραση και –βέβαια– θέρμανση. Η Μακρινίτσα είναι ένα από τα πιο εύκολα προσβάσιμα χωριά του Πηλίου, μόλις 10 χιλιόμετρα από τον Βόλο, πανέμορφη και δημοφιλέστατη (οι ερημίτες δεν θα την προτιμήσετε για βάση του weekend σας). Προσφέρεται, επίσης, για να εξερευνήσετε ειδυλλιακά μονοπάτια και κουκλίστικα χωριά, όπως η διπλανή Πορταριά.

Αστρομέρια στη Μακρυράχη
Τιμή: 40€ το δίκλινο με τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Πέτρινο τζάκι ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι, μπαλκόνι με υπέροχη θέα σε καταπράσινες βουνοπλαγιές και καταγάλανα αιγαιοπελαγίτικα νερά. Τι άλλο να ζητήσεις; Τα κουκλίστικα δωμάτια του Αστρομέρια βρίσκονται στο χωριό της Μακρυράχης, πολύ κοντά στη Ζαγορά και περιλαμβάνουν στις παροχές τους τηλεόραση και μίνι ψυγείο.

Guesthouse Kallisti στο Ανήλιο 
Τιμή: 40€ το δίκλινο με τζάκι
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Στο γραφικό Ανήλιο, 12 χιλιόμετρα έξω από την Τσαγκαράδα, το Guesthouse Kallisti προσφέρει όμορφα, περιποιημένα δωμάτια με τζάκι και μπαλκονάκια που αγναντεύουν από ψηλά το Αιγαίο και τις καταπράσινες βουνοπλαγιές γύρω του. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται μικρή κουζίνα με φούρνο μικροκυμάτων, μπουρνούζια και τηλεόραση.

Ενοικιαζόμενα δωμάτια Κισσός στον Κισσό 
Τιμή: 40€ το δίκλινο
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Σε ένα από τα πιο ανεξερεύνητα χωριά του Πηλίου, τον γλυκύτατο Κισσό, συναντάμε αυτά τα περιποιημένα δωμάτια, ακριβώς επάνω στην κεντρική πλατεία του χωριού. Μικρά αλλά ζεστά και χαριτωμένα, διαθέτουν τηλεόραση και ψυγείο, και υπέροχη θέα στο καταπράσινο τοπίο γύρω τους. Ο δε Κισσός είναι ιδανική βάση για να εξερευνήσετε πηλιορείτικα χωριά-σταρ όπως η Ζαγορά, η Τσαγκαράδα και το Μούρεσι.

Αρχοντικό Σαμαρά στα Άνω Λεχώνια
Τιμή: 40€ το δίκλινο
Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ

Έχει και το Πήλιο την… Δύση του, η οποία μάλιστα τυγχάνει και πανέμορφη και καθόλου άγρια. Στα κουκλίστικα χωριά της περιλαμβάνονται οι Πινακάτες, οι Μηλιές με το περίφημο τραινάκι τους, ο υπέροχος Άγιος Λαυρέντιος, η αρχοντική Βυζίτσα και ο Άγιος Βλάσιος. Εδώ βρίσκεται το Αρχοντικό Σαμαρά, που προσφέρει απλά, ζεστά δωμάτια με καταπληκτική θέα στο τοπίο γύρω τους και παροχές που περιλαμβάνουν τηλεόραση και επιπλωμένα μπαλκονάκια.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v