10 ξενώνες για cosy Χριστούγεννα στην Ελλάδα

Από τον Ταΰγετο στο Ναύπλιο, και από τη Νάουσα στη Λίμνη Πλαστήρα, κλείνουμε δωμάτια… Χριστουγέννων σε δέκα όμορφους ξενώνες ανά την Ελλάδα.
10 ξενώνες για cosy Χριστούγεννα στην Ελλάδα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το ξέρουμε, είναι νωρίς ακόμα για να σκεφτόμαστε τα Χριστούγεννα, όμως των…ξενώνων τα παιδιά κλείνουν εγκαίρως δωμάτια αν θέλουν να επωφεληθούν από καλές τιμές την «τσουχτερή» εορταστική περίοδο.

Σε μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, βρίσκουμε και κάνουμε κράτηση σε δέκα παραδοσιακά καταλύματα για καλά Χριστούγεννα.

Φιλίστωρ
Νάουσα
Τιμή: από 65€ το δίκλινο



Ένα παραδοσιακό αρχοντικό στη Νάουσα Ημαθίας, στους ανατολικούς πρόποδες του Βερμίου, μας φιλοξενεί σε άνετα δωμάτια… αρχοντικά, με όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Το Μουσείου Οίνου και Αμπέλου της περιοχής είναι αρκετά κοντά σε περίπτωση που θελήσετε να μάθετε περί οινοποιίας, ενώ το άνετο lounge του με το τζάκι είναι ό,τι πρέπει για άραγμα.

Διαμερίσματα Διασάλμη
Βυτίνα
Τιμή: 60€ για ένα δίκλινο με πρωινό

Στο γραφικό χωριό της Βυτίνας, στην πλαγιά του λόφου, το Διασάλμη διαθέτει παραδοσιακά δωμάτια «καμωμένα» με πέτρα και ξύλο, ωραιότατα μπαλκόνια με θέα στο χωριουδάκι και τα βουνά και ρουστίκ διακόσμηση – ταμάμ για τις ημέρες χουχουλιάσματος των Χριστουγέννων. Το χιονοδρομικό του Μαινάλου απέχει περί τα 14 χιλιόμετρα, και ενδεικνυται για σλάλαμ εφ’ όσον σας ιντριγκάρει η επαφή με το χιόνι (και δε φοβάστε τις… σαβούρες).

Αλατίνου
Μηλιές
Τιμή: 45€ για ένα δίκλινο

Στο γραφικό χωριό Πινακάτες του Πηλίου, το πετρόκτιστο Alatinos διαθέτει ομορφότατα δωματιάκια με παραδοσιακή διακόσμηση και θέα στο βουνό ή στον Παγασητικό Κόλπο, ξύλινο πάτωμα και γραφική οροφή με δοκάρια και καμάρες. Ο παραδοσιακός σιδηρόδρομος απέχει περί τα 6 χιλιόμετρα, και ενδείκνυται για μπόλικα «κλικς», ενώ το χωριό Μηλιές πέντε χιλιόμετρα.

Ξενώνας Θεάρεστον
Ζαγορά
Τιμή: από 80€ για ένα δίκλινο με πρωινό

Λίγα βήματα από την κεντρική πλατεία της Ζαγοράς, το Θεάρεστον διαθέτει όμορφα και cosy δωματιάκια με θέα στο όρος Κένταυρος και το Αιγαίο, υδρομασάζ και σάουνα για να χαλαρώσετε όπως πρέπει και σούπερ μπουφέ με λαχταριστό παραδοσιακό πρωινό. Συχνά πυκνά ο ξενώνας διοργανώνει εξορμήσεις στην όμορφη φύση της περιοχής (πεζοπορία, ορειβασία).

Μυθοξενία
Γεωργίτσι
Τιμή: 70€ για ένα δίκλινο με πρωινό

Ιδανική βάση για εξερευνήσεις της ορεινής μαγείας του Ταΰγετου, ο ξενώνας Μυθοξενία βρίσκεται στο πανέμορφο Γεωργίτσι και προσφέρει ζεστά δωμάτια με υπέροχη θέα στο δάσος και την κοιλάδα του Ευρώτα. Στα δωμάτια κυριαρχούν το ξύλο και τα γήινα χρώματα, ενώ στις παροχές περιλαμβάνεται υδρομασάζ και δωρεάν wifi.

Acronafplia Pension
Ναύπλιο
Τιμή: από 40€ για ένα δίκλινο

Στο ρομαντικό Ναύπλιο, το Ακροναύπλια διαθέτει τέσσερα κτήρια του 19ου αιώνα, διάσπαρτα στην παλιά πόλη. Προσφέρει ζωηρόχρωμα, ρομαντικά δωμάτια με πέτρινους τοίχους και μεγάλα σιδερένια κρεβάτια, ενώ ορισμένα από αυτά διαθέτουν μπαλκόνι με θέα στο Ναύπλιο, στο λιμάνι και στο Μπούρτζι.

Myral Guesthouse
Ναύπλιο
Τιμή: 65€ για ένα στούντιο 3 ατόμων

Παραμένουμε στη ρομαντική πόλη, και επιλέγουμε τον σύγχρονο  αυτό boutique ξενώνα, τα καλόγουστα στούντιο του οποίου διακοσμούνται με πέτρα και ξύλο, προσφέρουν εξαιρετική θέα στο βουνό από το μπαλκόνι τους και διαθέτουν άνετο καθιστικό για ραστώνη. Το λιμάνι απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο.

Το Σπίτι Της Παρέας
Άγιος Νικόλαος, Καρπενήσι
Τιμή: 55€ για ένα δίκλινο

Χουχουλιαστά διαμερίσματα διαθέτει το φιλόξενο αυτό Σπίτι στο όμορφο Καρπενήσι, τα διαμερίσματα του οποίου «ανοίγουν» σε μπαλκονάκια με θέα στο βουνό. Τα δωμάτια είναι παραδοσιακά επιπλωμένα, με μικρή κουζίνα, φούρνο μικροκυμάτων και καθιστικό, ενώ αν η… παρέα θέλει χιόνι το χιονοδρομικό του Βελουχίου απέχει 15 χιλιόμετρα.

Το Πέτρινο
Άγιος Γερμανός, Πρέσπες
Τιμή: 45€ για ένα δίκλινο

Κοντά στη λίμνη της Μεγάλης Πρέσπας, το Πέτρινο διαθέτει συμπαθέστατα δωματιάκια με τηλεόραση, ψυγείο, ξύλινο πάτωμα και αίθριο. Μερικά δωμάτια διαθέτουν τζάκι, ενώ το παραδοσιακό πρωινό που σερβίρεται στην τραπεζαρία περιλαμβάνει ντόπιες πίτες, παραδοσιακή σούπα, κεικ και άλλες νοστιμιές. Αν θέλετε χιονοδρομική εξόρμηση, το κέντρο της Βίγλας απέχει 27 χιλιόμετρα.

Ξενώνας Καλλιστώ
Καστανιά
Τιμή: 50 για ένα δίκλινο

Στο γραφικό χωριό της Καστανιάς, που μοιάζει με μπαλκόνι επάνω από τη Λίμνη Πλαστήρα, η πετρόχτιστη Καλλιστώ περιβάλλεται από καταπράσινο τοπίο και διαθέτει στούντιο με πανέμορφη θέα στο βουνό. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μικρή κουζίνα με εστίες και ψυγείο, ενώ αν θέλετε να βολτάρετε στην γραφική λίμνη, η απόσταση από τον ξενώνα είναι κάτι λιγότερο από δύο χιλιόμετρα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v