10 ορεινά «παλατάκια» για τα φθινοπωρινά ΣΚ

Πήλιο, Κερκίνη, Καστοριά, ορεινή Αρκαδία και Κορινθία φιλοξενούν Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου με ζεστασιά και τιμές που δεν ξεπερνούν τα 50€.
10 ορεινά «παλατάκια» για τα φθινοπωρινά ΣΚ

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ο Νοέμβριος και η φθινοπωρινή ομορφιά της ορεινής Ελλάδας μας (προ) καλούν να ζήσουμε ολιγοήμερες εμπειρίες στην φύση σε παραδοσιακούς ξενώνες και ξενοδοχεία με cosy ατμόσφαιρα και προσεγμένα δωμάτια.

Από το Πήλιο μέχρι την Καστοριά και από την Λίμνη Κερκίνη μέχρι το Λιτόχωρο, ιδού δέκα «παλατάκια» για ορεινές εξορμήσεις.

Πετράδι  
Καλαμάκι Πηλίου
Τιμές: Από 50€ για ένα superior studio με πρωινό

Στεγάζεται σε ένα πέτρινο αρχοντικό στο χωριό Καλαμάκι στο Πήλιο και προσφέρει cosy και μοντέρνα δωμάτια με τζάκι, ευρύχωρη βεράντα και πανοραμική θέα στο Αιγαίο. Όλα τα στούντιο διαθέτουν όμορφη διακόσμηση, πολυτελές μπάνιο με προϊόντα περιποίησης και φλατ τηλεόραση με καλωδιακά κανάλια. Άξιο αναφοράς και το lounge room του, ό,τι πρέπει για επιτραπέζια δίπλα στο τζάκι.

Μορφή 
Λίμνη Κερκίνη
Τιμή: από 40€ για ένα διαμέρισμα

Στην λίμνη Κερκίνη, και συγκεκριμένα στο κέντρο του ομώνυμου χωριού, το ξενοδοχείο Μορφή μας περιμένει στο παραδοσιακό, πετρόχτιστο κτίριό του, για να μας φιλοξενήσει σε άνετα, φωτεινά στούντιο με χαλαρωτικά χρώματα, τζάκι, καθιστικό, εξοπλισμένη κουζίνα και θέα στο όρος Μπέλλες.

Το Αρχοντικό της Βενετούλας  
Καστοριά
Τιμή: 50€ για ένα δίκλινο με πρωινό

Το νεοκλασικό Αρχοντικό της Βενετούλας, επιβλητικό και ανακαινισμένο, προσφέρει δωμάτια με φωτεινά χρώματα, stencils, γύψινες διακοσμήσεις, ξύλινα έπιπλα, χειροποίητα φωτιστικά και δρύινα πατώματα. Έξτρα πόντους παίρνει για τον κήπο πολλαπλών επιπέδων και την ζεστή καστοριανή σάλα στον 1ο όροφο. Η λίμνη και το κέντρο της Καστοριάς απέχουν μόλις μερικά βήματα.

Φιλοξενία
Καστοριά
Τιμή: 50€ για ένα δίκλινο με πρωινό

Στην καρδιά της Καστοριάς, η Φιλοξενία προσφέρει κομψά δωματιάκια με μπαλκόνι και όμορφη θέα στη λίμνη, βρίσκεται κοντά στο Βυζαντινό μουσείο και διαθέτει κήπο σε δύο επίπεδα. Τα παραδοσιακά του δωμάτια διαθέτουν κλιματισμό, θέρμανση και φλατ τηλεόραση, ενώ σε όλους τους χώρους του υπάρχει δωρεάν wi-fi.

Ραστώνη
Βυζίτσα
Τιμή: από 50€ για ένα δίκλινο με πρωινό

Όνομα και πράγμα στην ομορφη Βυζίτσα, το παραδοσιακό αυτό ξενοδοχείο περιβάλλεται από το καταπράσινο δάσος, έχει θέα στο βουνό και στο Αιγαίο και διαθέτει χαλαρωτικά δωμάτια με γήινους χρωματισμούς, φλατ τηλεόραση, κλιματισμό και έπιπλα αντίκες. Ο μπουφές του πρωινού ετοιμάζεται κάθε μέρα με παραδοσιακά προϊόντα, ενώ το γραφικό χωριό Μηλιές απέχει περί το ένα χιλιόμετρο και ενδείκνυνται για βολτάρισμα.

Machalas  
Κήποι
Τιμή: 45€ για ένα superior δίκλινο δωμάτιο  με πρωινό

Πέτρα, ξύλο, χειροποίητα έπιπλα, πολύχρωμες οροφές ζαγορίτικης τεχνοτροπίας, σπιτικές μαρμελάδες, μέλι και ψωμί και μια οικογενειακή ταβέρνα είναι το σκηνικό που συναντάμε σε αυτόν εδώ τον ξενώνα, στους γραφικούς Κήπους. Το ξενοδοχείο οργανώνει επίσης δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορειβασία και ράφτινγκ, ενώ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το φαράγγι του Βίκου και τα πέτρινα γεφύρια της περιοχής.

Kallisto Traditional Guesthouse 
Λιτόχωρο
Τιμή: 50€ για ένα δίκλινο με πρωινό

Δωμάτια διακοσμημένα με ζεστά, καφέ χρώματα, ξύλινο δάπεδο, μπάνιο με δωρεάν προϊόντα περιποίησης, τηλεόραση και μπόλικη… ζεστασιά είναι τα ατού αυτού εδώ του παραδοσιακού ξενώνα στο Λιτόχωρο, ο οποίος διαθέτει και δύο κοινόχρηστα σαλονάκια για έξτρα ώρες ζεστασιάς. Ο ξενώνας είναι επίσης κοντά στα μονοπάτια πεζοπορίας του Ολύμπου για όσους εξ υμών αρέσκονται στην ορεινή πεζοπορία.

Βίλα Αλεξάνδρα
Ζιάκα
Τιμή: 45€ για ένα δίκλινο με πρωινό

Στο ορεινό χωριό Ζιάκα, σε απόσταση 18χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στους πρόποδες του Όρλιακα, η Αλεξάνδρα μας φιλοξενεί σε όμορφα δωματιάκια με θέα στο βουνό και μπαλκονάκι, ξύλινη επίπλωση και πολύχρωμες λεπτομέρειες. Για όσους είναι της εξερεύνησης, ο ξενώνας προσφέρει δωρεάν ποδήλατα για ορεινές αναζητήσεις.

Mont Helmos 
Κλειτορία
Τιμή: 50€ για ένα δίκλινο με πρωινό

Κοντά στα Καλάβρυτα, το Mont Helmos διαθέτει άνετα δωμάτια και σουίτες σε χαλαρωτικές αποχρώσεις με πανοραμική θέα στο καταπράσινο τοπίο που το περιβάλλει. Τα δωμάτια διαθέτουν τηλεόραση, αυτόνομη θέρμανση, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει και παιδική χαρά για να μείνουν απασχολημένα τα πιτσιρίκια. Απέχει περί τα 18 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού και 9 χιλιόμετρα από το εντυπωσιακό Σπήλαιο των Λιμνών.

Xenonas Vasilikou
Βαλτεσίνικο
Τιμή: 50€ για ένα στούντιο με τζάκι και θέα βουνό

Ανάμεσα στο ελατόδασος στο Βαλτεσινίκο της Αρκαδίας, το πετρόκτιστο Xenonas Vasilikou μας φιλοξενεί σε δωμάτια με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων και μπαλκόνι με θέα στο όρος Μαίναλο. Τα στούντιο και τα διαμερίσματα του Vasilikou είναι εξοπλισμένα με ξύλινα δοκάρια στην οροφή και προσεγμένη επίπλωση. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν καθιστικό και άρτια εξοπλισμένη μικρή κουζίνα με ψυγείο και ηλεκτρικό φουρνάκι, ενώ περιλαμβάνουν τηλεόραση και ιδιωτικό μπάνιο με ντους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v