Δωμάτια από 25€ στα νησιά: Υπάρχουν;

Ψάχνουμε απεγνωσμένα τις οικονομικότερες επιλογές διαμονής στη Ρόδο, την Πάρο, τη Ζάκυνθο και άλλα νησιά, και καταλήγουμε σε έντεκα προτάσεις από 25€ ως 45€.
Δωμάτια από 25€ στα νησιά: Υπάρχουν;
της Ηρώς Κουνάδη

Τα κακά νέα πρώτα: Η περιρρέουσα γκρίνια την οποία σίγουρα κάπου έχει πάρει το αυτί σας, σχετικά με τις φετινές αυξήσεις των τιμών σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, είναι 100% δικαιολογημένη. Σε συνδυασμό με την πληρότητα –για την οποία εν μέρει «ευθύνονται» οι εξωπραγματικά πολλές αφίξεις ξένων τουριστών, που αγγίζουν τα 20 εκατομμύρια– στην πράξη δεν μας αφήνουν πολλές επιλογές για οικονομική διαμονή που δεν περιλαμβάνει σκηνή και sleeping bag. Εξ ου και η αναφορά της ιδέας «να κάνουμε ένα κομμάτι για δωμάτια με 30€, όπως είχαμε κάνει πέρυσι» στη μηνιαία σύσκεψη του in2life προκάλεσε τρανταχτά γέλια.

Σας απογοητεύσαμε; Μην απελπίζεστε. Με λίγο καλό προγραμματισμό (ακολουθώντας, για παράδειγμα τις συμβουλές για οικονομία στις διακοπές που συγκεντρώσαμε εδώ) μπορούμε να εξοικονομήσουμε τα 20-25€ το άτομο που θα χρειαστούμε για κάθε διανυκτέρευση στο νησί των ονείρων μας –ή έστω στο διπλανό του, που έχει πιο οικονομικά δωμάτια. Εμείς φροντίσαμε να συγκεντρώσουμε παρακάτω τις έντεκα οικονομικότερες δυνατές επιλογές διαμονής στα αγαπημένα μας νησιά.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για ένα δίκλινο δωμάτιο χωρίς πρωινό, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. 

Margarita
Παροικιά, Πάρος
Τιμή: 45€ το δίκλινο 
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ

Μεγάλα, κουκλίστικα δωμάτια με χρωματιστές λεπτομέρειες, τα οποία «ανοίγουν» σε μπαλκονάκια με θέα στον κήπο ή την Παροικιά. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται air condition, δωρεάν wi-fi, τηλεόραση και μίνι μπαρ. Τα κρεβάτια είναι διπλά (πράγμα που μας λείπει συνήθως στα ενοικιαζόμενα δωμάτια) ενώ στα έξτρα καλούδια που μπορείτε να ζητήσετε για το δωμάτιό σας περιλαμβάνονται Playstation και CD player, πράγμα που καθιστά το Margarita μια από τις πλέον value for money επιλογές διαμονής που εντοπίσαμε φέτος το καλοκαίρι. 

Eleftheria Studios
Λίνδος, Ρόδος
Τιμή: 35€ το δίκλινο 
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ

Λίγα μόνο βήματα από την παραλία της Λίνδου, προσφέρει ηλιόλουστη αυλή με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και στο φαντασμαγορικό κάστρο της πόλης, και κλιματιζόμενα στούντιο με δωρεάν Wi-Fi. Όλα τους διαθέτουν μικρή κουζίνα, τραπέζι φαγητού, ψυγείο και δορυφορική τηλεόραση.

Villa Angelica
Σκιάθος
Τιμή: 40€ το δίκλινο 
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ

Όμορφα, ευρύχωρα στούντιο των 30 τετραγωνικών μέτρων, τα οποία περιλαμβάνουν μικρή κουζίνα, μπαλκόνι με θέα στην πισίνα και air condition, προσφέρει το Villa Angelica στην πόλη της Σκιάθου. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης πισίνα, για τις πρώτες (ή τις τελευταίες) βουτιές της ημέρας. Απέχει 1,3 χιλιόμετρα από το κάστρο και το λιμάνι της Σκιάθου, ενώ οι περίφημες Κουκουναριές βρίσκονται 12 χιλιόμετρα μακριά. 

Studios Keri
Κερί, Ζάκυνθος
Τιμή: 36€ το δίκλινο 
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ 

Κουκλίστικα, ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια με παστέλ αποχρώσεις, στο φημισμένο για το ηλιοβασίλεμά του Κερί της Ζακύνθου. Εξοπλισμένα με μεγάλες βεράντες ή μπαλκονάκια με θέα στον κήπο και την θάλασσα, περιλαμβάνουν όλα διπλό κρεβάτι, μικρή κουζίνα, ψυγείο και ανεμιστήρα. Διατίθεται, επίσης, air condition με επιπλέον χρέωση.

Studios Maro
Σκάλα Καλλονής, Λέσβος
Τιμή: 25€ το δίκλινο 
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ

Η οικονομικότερη επιλογή διαμονής που εντοπίσαμε για το φετινό καλοκαίρι, τα Studios Maro στη Σκάλα Καλλονής απέχουν μόλις 50 μέτρα από την παραλία, και προσφέρουν air condition, μικρή κουζίνα με ψυγείο, τηλεόραση και καθιστικό. Στα μειονεκτήματα, η έλλειψη πρόσβασης στο internet και το ότι όλα τα κρεβάτια είναι μονά. 

Pension Iliovasilema
Ακρωτήρι, Σαντορίνη
Τιμή: 40€ το δίκλινο 
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ 

Μία από τις ελάχιστες (μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού) οικονομικές επιλογές διαμονής στη Σαντορίνη, προσφέρει χαριτωμένα δωμάτια με κοινόχρηστο αίθριο που βλέπει στον κήπο. Στις παροχές τους περιλαμβάνεται δωρεάν wi-fi, ενώ διατίθεται επίσης δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από το αεροδρόμιο. 

Irene Rooms
Νάουσα, Πάρος
Τιμή: 45€ το δίκλινο 
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ 

Όμορφα, πεντακάθαρα και περιποιημένα (αν και κάπως μικρά) στούντιο εκεί που χτυπά η καρδιά του νησιού, στο κέντρο της κοσμοπολίτικης Νάουσας. Στις παροχές τους περιλαμβάνονται air condition, αίθριο, τηλεόραση και μικρό κουζινάκι. 

Lofos Strani
Μπόχαλη (στην πόλη της Ζακύνθου), Ζάκυνθος
Τιμή: 35€ το δίκλινο 
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ 

Περιτρυγυρισμένο από καταπράσινους κήπους, το Lofos Strani διαθέτει πισίνα, παιδική χαρά, σνακ μπαρ και ηλιόλουστη βεράντα με ξαπλώστρες. Τα δωμάτια και τα στούντιο του προσφέρουν ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα στην πισίνα, στον κήπο και στο βουνό, ενώ στις παροχές τους περιλαμβάνονται επίσης air condition, ψυγείο και τηλεόραση. Στους κοινόχρηστους χώρους και σε ορισμένα δωμάτια παρέχεται δωρεάν Wi-Fi.

Athina
Ρέθυμνο, Κρήτη
Τιμή: 40,50€ το δίκλινο 
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ 

Τρία χιλιόμετρα έξω από το Ρέθυμνο, σχεδόν επάνω στην παραλία Μισίρια, προσφέρει άνετα δωμάτια με μεγάλα μπαλκονάκια και παροχές που περιλαμβάνουν air condition, ψυγείο, τηλεόραση και δωρεάν wi-fi. Αγαπημένη λεπτομέρεια, η κοινόχρηστη βιβλιοθήκη με βιβλία για την περιοχή, και το γεγονός ότι τα κατοικίδιά μας μένουν μαζί μας δωρεάν, κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Οι Καρυδιές
Απολλωνία, Σίφνος
Τιμή: 45€ το δίκλινο 
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ 

Στην ολοζώντανη Απολλωνία της Σίφνου, λίγα μόνο βήματα από την κεντρική πλατεία, οι Καρυδιές προσφέρουν κλιματιζόμενα δωμάτια με μπαλκόνι και θέα στο γραφικό χωριό Άνω Πετάλι και τον κήπο. Όλα περιλαμβάνουν τηλεόραση και ψυγείο, ενώ φιλοξενούν δωρεάν και τα κατοικίδιά σας κατόπιν αιτήματος. Στα μειονεκτήματα, το ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στο internet.

Ξενοδοχείο Φαέθων
Κως
Τιμή: 40€ το δίκλινο 
Κρατήσεις μέσω του Booking, από εδώ 

Στην πόλη της Κω, λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία, προσφέρει λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια με μπαλκονάκια, με δωρεάν wi-fi, air condition, τηλεόραση και μίνι ψυγείο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v