Παραλίες Αττικής: Τα top μέρη για τις πρώτες βουτιές

Τις… βουτήξαμε, τις αγαπήσαμε και για ένα ακόμα καλοκαίρι θα τις «τιμήσουμε» για τις πρώτες καλοκαιρινές μας εξορμήσεις. Δείτε τις top παραλίες της Αττικής.
Παραλίες Αττικής: Τα top μέρη για τις πρώτες βουτιές
Διανύουμε αυτήν την περίοδο όπου όσοι δεν επέλεξαν να τιμήσουν κάποιον από τους διαθέσιμους «καλοκαιρινούς» προορισμούς που προτείναμε για τον Ιούνιο, αναζητούν λίγες ανάσες δροσιάς στις κατά τόπους παραλίες της Αττικής. Εγχείρημα δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ενώ η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα τα Σαββατοκύριακα βρίσκουν τις περισσότερες παραλίες της Αττικής με πληρότητα που αγγίζει το… 100%.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον Νομό μας, ότι και όμορφες παραλίες έχει και καθαρές και – κάπως – κοντινές σε όσους έχουν την τύχη(;) να κατοικούν στο κέντρο της πόλης.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις αγαπημένες μας για εκείνα τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου (ή και του Ιουλίου) που θα σας βρουν να… στάζετε εντός των τειχών της πόλης. Προτείνουμε να τις επισκεφθείτε είτε πολύ νωρίς τα Σαββατοκύριακα ή κάποια καθημερινή ει δυνατόν. Σε κάθε περίπτωση, το μπάνιο σας θα το ευχαριστηθείτε – και με το παραπάνω.

Λεγραινά

Από τις πλέον ωραιότερες της παραλιακής Αθηνών Σουνίου, η παραλία των Λεγραινών βρίσκεται λίγο μετά το 60ο της χιλιόμετρο και διαθέτει ανοιχτόχρωμη ψιλή άμμο, διάσπαρτα θαμνάκια και διαυγή γαλανά νερά.

Χάρακας

Βρίσκεται στα όρια των Δήμων Λαυρίου και Κερατέας και διαθέτει πανέμορφα νερά, άμμο και αρκετή «απλωσιά» για να απλώσετε πετσέτες και να χαρείτε τον ήλιο με την ησυχία σας. Σχετικά πρόσφατες προσθήκες η καντίνα και το beach bar προσθέτουν έξτρα πόντους στην ηλιόλουστη εμπειρία.

Κακιά Θάλασσα

Μην σας προδιαθέτει αρνητικά το όνομά της, κάθε άλλο παρά κακιά είναι. Απέχει περί τα 52 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, και είναι στρωμένη με ψιλό βοτσαλάκι έξω, και άμμο μέσα στο νερό, διαθέτει μια σχετική οργάνωση με ξαπλώστρες, ομπρέλες και κούνιες για τα πιτσιρίκια. Αν δεν φυσάει Βοριάς, είναι από τις πιο καθαρές της Αττικής.

Θυμάρι

Θα την βρείτε λίγο μετά τα ταβερνάκια της Παλαιάς Φωκαίας, λίγο πιο κάτω από την ταμπέλα που γράφει «Θυμάρι». Τα νερά της είναι πεντακάθαρα, ενώ σας δίνει και περιθώρια επιλογής: είτε στον μικρό βοτσαλωτό κολπίσκο από τη μία της πλευρά είτε στη μεγαλύτερη αμμουδιά από την άλλη. Διαλέγετε και… βουτάτε. Προσοχή μόνο στα βραχάκια μέσα στο νερό.

Σχοινιάς

Μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής, σε απόσταση 45 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας και 3 χιλιομέτρων από τον Μαραθώνα, είναι αυτή του Σχοινιά. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε είτε την οργανωμένη πλαζ «Καράβι», είτε να συνεχίσετε στο ελεύθερο τμήμα της παραλίας, στο οποίο τα πεύκα σχεδόν αγγίζουν το νερό. Το μεγάλο πλεονέκτημα της παραλίας, πέρα από την ψιλή άμμο, είναι πως είναι πολύ ρηχή, οπότε και σχετικά ασφαλής για τα πιτσιρίκια.

Μαύρο Λιθάρι

Απέχει περί τα 40 χιλιόμετρα από την Αθήνα, βρίσκεται λίγο μετά τη διασταύρωση των Καλυβιών επί της Αθηνών – Σουνίου και παρά το μικρό της μέγεθος είναι από τις πλέον αγαπημένες μας. Σε αυτό συμβάλλει η καθαρότητα των νερών της, ο αμμουδερός της χαρακτήρας και το συμπαθέστατο μπαράκι που βρίσκεται εδώ.

Λιμανάκια

Η… φάση στην δημοφιλή αυτή παραλία της Βουλιαγμένης, περί τα 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, είναι πετσέτα στα βραχάκια και βουτιές με το κεφάλι στα βαθυγάλαζα νερά της. Μην περιμένετε επομένως ξαπλώστρες και άλλες τέτοιες πολυτέλειες. Tip: Επισκεφτείτε την όσο πιο νωρίς γίνεται για να απολαύσετε ένα ειδυλλιακό σκηνικό που δύσκολα θυμίζει παραλία Αττικής.

Σέσι

Περί τα 22 χιλιόμετρα από τον τύμβο του Μαραθώνα και 64 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, η παραλία στο Σέσι μπορεί να είναι αρκετά… μακριά, όμως μια βουτιά εδώ αξίζει τις ώρες τις διαδρομής. Αν λοιπόν κάνετε τον κόπο, θα βρεθείτε μπροστά στα καθαρά της νερά με το ψιλό βοτσαλάκι και τα αρμυρίκια που φτάνουν μέχρι την ακρογιαλιά. Αν προτιμάτε την άμμο, τότε αναζητήστε το μικρό Σέσι, λίγο πιο δίπλα.

Πόρτο Γερμενό

Πέντε (!) παραλίες στη σειρά με όμορφα κρυστάλλινα ανοιχτογάλαζα νερά και αρκετή ηρεμία συγκριτικά με τις υπόλοιπες παραλίες της Αττικής, απέχουν περί τα 60 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Η πιο πολυσύχναστη από τις πέντε είναι βοτσαλωτή και με άφθονη σκιά από τα αρμυρίκια, ενώ το ίδιο ισχύει και για την εξίσου όμορφη παραλία του Αγίου Νικολάου, όπως και για την παραλία κάτω από την κεντρική πλατεία του οικισμού. Οι οικογένειες προτιμούν κατά κανόνα την μικρή καταπράσινη παραλία δίπλα στο λιμανάκι, και το Σκάλωμα στο Προσήλι. Διαλέγετε και… παίρνετε.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v