5 ονειρεμένοι ξενώνες σε ορεινά χωριά της Ελλάδας

Ζαγοροχώρια, Πήλιο, Ταΰγετος, Ορεινή Αρκαδία. Εντοπίζουμε 5 παραμυθένιους ξενώνες σε γραφικά ελληνικά χωριά για οικονομικές και πολυτελείς «ορεινές» διακοπές.
5 ονειρεμένοι ξενώνες σε ορεινά χωριά της Ελλάδας
του Γιώργου Κόκουβα

Καλοκαίρι δεν σημαίνει μόνο θάλασσα, νησιά και τροπικό μαύρισμα. Για κάποιους, σημαίνει ηρεμία και ξεκούραση μακριά από όλους και από όλα, σε ειδυλλιακά χωριουδάκια και ορεινούς προορισμούς, που προσφέρουν την δροσιά τους. Και όχι μόνο: Στα ωραιότερα «βουνίσια» θέρετρα της χώρας θα βρείτε αυτή την περίοδο παραμυθένια δωμάτια στους πιο γραφικούς και πολυτελείς ξενώνες τους, σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Όπως τα δωμάτια, τα διαμερίσματα και οι σουίτες που εντοπίσαμε σε πέντε ορεινά χωριά για τον Ιούνιο, από 45€ για το δίκλινο. 

Machalas 
Κήποι, Ζαγοροχώρια
Τιμή
45€ το superior δίκλινο δωμάτιο 

Πέτρα, ξύλο, χειροποίητα έπιπλα, πολύχρωμες οροφές ζαγορίτικης τεχνοτροπίας, σπιτικές μαρμελάδες, μέλι και ψωμί και μια οικογενειακή ταβέρνα είναι το σκηνικό που θα συναντήσετε στο μικρό «χωριό» του Μαχαλά, μέσα στο ευρύτερο χωριό του κεντρικού Ζαγορίου, τους γραφικούς Κήπους. Το ξενοδοχείο οργανώνει επίσης δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορειβασία και ράφτινγκ, ενώ βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το φαράγγι του Βίκου και τα πέτρινα γεφύρια της περιοχής.
Περισσότερα για τα ΖαγοροχώριαΕδώ  

Αντίς Ονείρου 
Μούρεσι Πηλίου
Τιμή
85€ για δίκλινο δωμάτιο με πανοραμική θέα 

Ένας ολάνθιστος κήπος σας υποδέχεται. Τα μονοπάτια σας οδηγούν στον πετρόχτιστο ξενώνα. Οι περίτεχνοι τοίχοι, τα ξύλινα δάπεδα και τα δοκάρια στην οροφή δίνουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα στο κτίριο, ενώ τα αφράτα στρώματα, τα επώνυμα προϊόντα περιποίησης, το υδρομασάζ και οι μίνιμαλ αποχρώσεις βάζουν τις απαραίτητες πινελιές μοντέρνων ανέσεων. Αλλά πάνω απ’ όλα, η πανοραμική θέα προς το γραφικό χωριό Μούρεσι και το υπόλοιπο Πήλιο, μέχρι τη θάλασσα, από τα όμορφα μπαλκόνια, σας θυμίζουν πόσα μπορείτε να ανακαλύψετε στο βουνό «για όλες τις εποχές», καθώς σε απόσταση βολής βρίσκονται όχι μόνο τα πιο γραφικά ορεινά χωριουδάκια αλλά και οι κρυστάλλινες παραλίες του Πηλίου.
Περισσότερα για το Πήλιο εδώ και για τις παραλίες του εδώ  

Αρχοντικό Γκέκη 1876 
Μεγάλο Πάπιγκο, Ζαγοροχώρια
Τιμή: 
55€ για το δίκλινο δωμάτιο 

Πολυτελείς ξύλινες οροφές και δάπεδα, πέτρινοι τοίχοι, σιδερένια κρεβάτια και σπιτικές μηλόπιτες ή φρεσκοψημένο ψωμί για πρωινό είναι οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά στον ξενώνα που βρίσκεται στο Πάπιγκο, στην καρδιά των Ζαγοροχωρίων. Στο πανέμορφο αρχοντικό παρέχονται επίσης δωρεάν προϊόντα περιποίησης, κουνουπιέρα, καθιστικό, αίθριο, υπέροχη θέα προς το βουνό και δωρεάν wi-fi.
Περισσότερα για το ΠάπιγκοΕδώ  

Αρχοντικό Δεληγιάννη 
Δημητσάνα, Ορεινή Αρκαδία
Τιμή
50€ για το δίκλινο δωμάτιο 

Στην καρδιά της Δημητσάνας, ενός εκ των γραφικότερων και ομορφότερων χωριών της Ορεινής Αρκαδίας, βρίσκεται αυτός ο κομψός ξενώνας, που στεγάζεται σε συγκρότημα γνήσιας αρκαδικής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα. Ξύλινες οροφές, ρομαντικά σιδερένια κρεβάτια και κουκλίστικα ηλιόλουστα μπαλκονάκια συγκαταλέγονται στις παροχές των φιλόξενων και άνετων δωματίων του. Πολύ κοντά βρίσκονται το εντυπωσιακό μουσείο Υδροκίνησης, μοναδικό στο είδος του, το φαράγγι του Λούσιου που προσφέρεται για φυσιολατρικές δραστηριότητες και τα υπόλοιπα γραφικά χωριά της Αρκαδίας, που έχουμε συγκεντρώσει σε παλαιότερο αφιέρωμα του in2life.  

Ιλάειρα Mountain Resort
Τόριζα, Ταΰγετος 
Τιμές: 
95€ για ένα μεγάλο διαμέρισμα 

Καθεμία από τις βίλες και καθένα από τα διαμερίσματα του ξενώνα Ilaeira έχει την δική του ξεχωριστή «προσωπικότητα», με μοναδική διακόσμηση και ονομασία εμπνευσμένη από τις τοπικές πηγές. Στις παροχές των δωματιών περιλαμβάνονται άνετα καθιστικά, μπάνιο με υδρομασάζ, εξοπλισμένη κουζίνα, μπαλκόνια με καταπράσινη θέα, τεράστια κρεβάτια και δωρεάν internet. Προσθέστε τους ευωδιαστούς κήπους που περιβάλλουν το συγκρότημα, τα πέτρινα δρομάκια και την ειδυλλιακή φύση του Ταΰγετου που αποτελούν το φυσικό του φόντο, αλλά και την… λαχταριστή εξωτερική πισίνα για να μη σας λείψει η αίσθηση καλοκαιριού, και έχετε ένα ωραιότατο πακέτο πολυτελών διακοπών στα «ψηλά» της Νότιας Ελλάδας.
Περισσότερα για τον ΤαΰγετοΕδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v