5 ιδέες για Σαββατοκύριακο έως 100€

Έχετε 100€; Έχουμε πέντε εξαιρετικές ιδέες για ένα γεμάτο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο, στην Πελοπόννησο, το Γαλαξίδι, το Αγκίστρι ή την Άνδρο.
5 ιδέες για Σαββατοκύριακο έως 100€
της Ηρώς Κουνάδη 

Είναι ένα δύσκολο στοίχημα. Την ώρα που όλοι γύρω μας γκρινιάζουν –και με το δίκιο τους– για τις αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων, εμείς ψάχνουμε και συγκεντρώνουμε τις πιο οικονομικές μας ιδέες, για ένα Σαββατοκύριακο που δεν θα μας κοστίσει περισσότερα από 100€ το άτομο. Με ελεύθερο κάμπινγκ, που είναι η προφανής λύση, αλλά και χωρίς, γιατί το ελεύθερο κάμπινγκ δεν είναι για όλους, και με τα έξοδα της μετακίνησης που μπορεί να περιλαμβάνουν από εισιτήρια πλοίου μέχρι τη βενζίνη που θα κάψουμε. Τι λέτε, γίνεται;

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί ανά άτομο, για μία διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο ένα Σάββατο του Ιουλίου. Για την τιμή της βενζίνης, υποθέτουμε ότι ταξιδεύουν δύο άτομα με ένα αυτοκίνητο που καταναλώνει κατά μέσο όρο 9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα (και υπολογίζουμε την τιμή στο 1,76€ το λίτρο). Αν συγκεντρώσετε μεγαλύτερη παρέα, αυτό το κόστος προφανώς μειώνεται.

Μεσσηνία

Η Μεσσηνία έχει κάτι για όλους: Μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου, φαντασμαγορικές διαδρομές πλάι σε ποτάμια και μέσα από φαράγγια, αρχαιολογικούς χώρους που θα ενθουσιάσουν κάθε λάτρη της Ιστορίας και εξαιρετική κουζίνα. Παρά το γεγονός ότι γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, αν επιλέξετε για βάση σας ένα από τα πολλά άγνωστα χωριά της, θα εκπλαγείτε από τις τιμές.

Το κόστος: Στο Πεταλίδι, πολύ κοντά στην Κορώνη, εντοπίσαμε διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει τρεις ενήλικες, στην τιμή των 35€ –και εξοπλισμένο με κουζινάκι, για έξτρα οικονομία. Για το κόστος της βενζίνης, θα υπολογίσουμε 44€ το άτομο, εφόσον είμαστε δύο. Συνολικά, έχουμε περίπου 60€ για διαμονή και μετακίνηση, και μας μένουν 40€ να ξοδέψουμε σε φαγητό, ποτό και καφέ.
Διαβάστε περισσότερα (και δείτε επιπλέον προτάσεις για διαμονή και φαγητό) - Η Μεσσηνία στα καλύτερά της

Ολυμπία


Δεν είναι μόνο ο αρχαιολογικός χώρος –που αξίζει από μόνος του μια εκδρομή μέχρι εκεί αν δεν τον έχετε επισκεφθεί. Είναι και οι καταπληκτικές παραλίες της Ηλείας (σας έχουμε μιλήσει τόσες φορές για τον Καϊάφα, που φοβόμαστε ότι θα καταντήσουμε κουραστικοί επαναλαμβάνοντας ότι είναι μια από τις αγαπημένες μας ελληνικές παραλίες) και το καταπράσινο δάσος της Φολόης για τους λάτρεις της πεζοπορίας και των ορεινών διαδρομών, και τα χωριουδάκια-έκπληξη που κάνουν αυτό το κομμάτι της Ηλείας ιδανικό για ένα low budget καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο.

Το κόστος: Στο Hotel Hercules της Ολυμπίας δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 35€ το δίκλινο. Για βενζίνη, υπολογίζουμε περί τα 40€ το άτομο. Συνολικά, έχουμε 57,50€ το άτομο για διαμονή και μετακίνηση, και τα υπόλοιπα για φαγητό σε ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία που δεν θα σας κοστίσουν περισσότερα από 12-15€ το άτομο. Μερικά από αυτά έχουμε συγκεντρώσει εδώ.
Διαβάστε περισσότερα - Ηλεία: Διαδρομές στην άγνωστη Πελοπόννησο

Αγκίστρι

Είναι το πρώτο νησάκι που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων Αθηναίων όταν μιλάμε για Σαββατοκύριακο με τις σκηνές μας. Για να ξεκινήσουμε από τα άσχημα νέα, οι τιμές στο Αγκίστρι φέτος κινούνται στα επίπεδα των 45-50€ για το δίκλινο δωμάτιο, ενώ για τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου και του Αυγούστου υπάρχουν ελάχιστα διαθέσιμα δωμάτια. Τα καλά νέα τώρα: Το φουντωτό πευκοδάσος που απέχει 5-10 λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι προσφέρει απολαυστική σκιά, ιδανική για να στήσετε σκηνή, ενώ για να εξερευνήσετε το υπόλοιπο νησί δεν χρειάζεστε καν μεταφορικό μέσο. Τα ποδήλατά σας, που ταξιδεύουν δωρεάν μαζί σας στο ferry boat, είναι υπεραρκετά.

Το κόστος: Το εισιτήριο του ferry boat μετ’ επιστροφής κοστίζει 21€. Υπολογίζουμε, επίσης, 15€ περίπου το άτομο για κάθε γεύμα σε ταβερνάκια και ουζερί όπως το μπαλκονάκι της Αλυκόνης, στη Σκληρή, ή η αυλίτσα του Κάστρου, στο Μεγαλοχώρι. Προσθέτουμε και 6€ για δύο καφεδάκια και… ούτε καν πλησιάζουμε τα 100€ για ένα Σαββατοκύριακο. Το ελεύθερο κάμπινγκ, ως γνωστόν, είναι δωρεάν.
Διαβάστε περισσότερα (και δείτε επιπλέον προτάσεις για διαμονή και φαγητό) - Aγκίστρι: Ένα... διακοπονήσι δίπλα μας 

Γαλαξίδι

Πιο… στεριανά νησιώτικο δεν πάει. Εκτός, όμως, του ότι (νομίζεις ότι) βρίσκεσαι σε νησί χωρίς να πληρώσεις ακτοπλοϊκά, το Γαλαξίδι έχει επίσης το έξτρα πλεονέκτημα του να βρίσκεται δίπλα μας, μειώνοντας κι άλλο το κόστος της βενζίνης χάρη στην μικρή του απόσταση. Συνδυάζει, δε, απολαυστικές βόλτες σε πλακόστρωτα καλντερίμια, βουτιές σε λιλιπούτειους κρυστάλλινους κολπίσκους και ενδιαφέροντα αξιοθέατα αρκετά για να γεμίσουν ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο.

Το κόστος: Το δίκλινο δωμάτιο στο Φιλοξενία Studios δεν θα σας κοστίσει περισσότερα από 40€ το δίκλινο με πρωινό, ενώ στο Hotel Koukonas εντοπίσαμε δίκλινο με 35€. Υπολογίζουμε επίσης 38€ το άτομο για βενζίνη, για να διανύσουμε τα 216 χιλιόμετρα ως το Γαλαξίδι, και έχουμε περίπου 55€ ακόμα για φαγητό, ποτό και καφέ. Δείτε εδώ αναλυτικές προτάσεις για φαγητό στο Γαλαξίδι, με 12-15€ το άτομο.
Διαβάστε περισσότερα - Γαλαξίδι: Ένα νησί δεμένο στη στεριά

Άνδρος

Κυκλάδες με 100€ το άτομο; Κι όμως, γίνεται. Παρά τη φήμη του ακριβού προορισμού που τη συνοδεύει, η Άνδρος έχει ωραιότατες οικονομικές επιλογές για διαμονή και φαγητό –και επιπλέον έχει υπέροχες παραλίες, μια Χώρα χάρμα οφθαλμών και ειδυλλιακές διαδρομές που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις της πεζοπορίας στην ενδοχώρα. Το δίκτυο των λεωφορείων του νησιού είναι καλά οργανωμένο, και θα σας γλιτώσει από το έξοδο της ενοικίασης ή της μεταφοράς αυτοκινήτου, ενώ μια καλή ιδέα είναι –και εδώ– να φέρετε τα ποδήλατά σας για να εξερευνήσετε ένα μέρος του νησιού σε δύο τροχούς.
Διαβάστε περισσότερα - Άνδρος: Κυκλάδες σε φόντο πράσινο

Το κόστος: Τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής από την Ραφήνα κοστίζουν 34€. Στο Μπατσί, το Villa Aegeo προσφέρει δίκλινα δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν την θάλασσα στην τιμή των 40€. Μας μένουν, λοιπόν, 46€ για φαγητό, ποτό και καφέ. Διευθύνσεις για όλα αυτά έχουμε συγκεντρώσει εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v