Ανακαλύψτε το Καρπενήσι

Καταρχήν ξεχάστε το σκι, τα χειμερινά σπορ και το χιόνι. Το Καρπενήσι είναι σίγουρα όλα αυτά, αλλά και δεκάδες άλλα που καλείστε να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε χωριό με το χωριό, δέντρο με το δέντρο. Η Ευρυτανία σας περιμένει!
Ανακαλύψτε το Καρπενήσι

Καταρχήν ξεχάστε το σκι, τα χειμερινά σπορ και το χιόνι. Το Καρπενήσι είναι σίγουρα όλα αυτά, αλλά και δεκάδες άλλα που καλείστε να εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε χωριό με το χωριό, δέντρο με το δέντρο.

Η Ευρυτανία μοιάζει με πίνακα αφηρημένου φυσιολάτρη ζωγράφου που πάνω στις χρωματικές του αλχημείες, απλά... έριξε λίγο παραπάνω πράσινο.

Το απέραντο πράσινο, μαζί με τα πανύψηλα βουνά, τα κρυστάλλινα ρυάκια και τα γραφικά χωριά συνθέτουν το μαγευτικό τοπίο της Ευρυτανίας που ενέπνευσε, αλλά και εμπνεύστηκε το ανεξάρτητο του χαρακτήρα του από τον ήρωά του, Άρη Βελουχιώτη.

Σήμα κατατεθέν του Καρπενησίου είναι η κεντρική του πλατεία και ο επιβλητικός ναός της Αγίας Τριάδας. Μην σπαταλήσετε πολύ χρόνο εδώ γιατί πιο κάτω βρίσκονται τα... σπουδαία.

Ο καλοδιατηρημένος οικισμός Κορυσχάδες με τα ιστορικά κτίρια και μνημεία και τα ξακουστά στους απανταχού λάτρεις του Σαββατοκύριακου, Μικρό και Μεγάλο Χωριό. Μεγάλη η ”έχθρα” που χωρίζει τους κατοίκους τους, μεγάλη και η αναποφασιστικότητα του επισκέπτη για το ποιο από τα δύο θα διαλέξει.

Τα καταπράσινα έλατα, τα παραδοσιακά καφενεία που ευωδιάζουν αυθεντικό ελληνικό καφέ, η μυρωδιά καμένου ξύλου και η απεραντοσύνη των γύρω βουνών- της Χελιδόνας και της Καλιακούδας- δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για επιλογές.

Μια προσωρινή λύση είναι η επίσκεψη στο Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας με τη θαυματουργή εικόνα για λίγες πολύτιμες στιγμές κατάνυξης και ένα δυνατό σφηνάκι τσίπουρο στο όμορφο χωριό του Προυσού.

Πέρα από τις ψηφιακές αναμνήσεις μην παραλείψετε να φέρετε μαζί σας στην πρωτεύουσα παραδοσιακές χυλοπίτες, τραχανά, τσίπουρο και μυρωδάτο ελατίσιο μέλι. Θα σας χρειαστούν.

Διαμονή:

- Avaris (Θέση Σωτήρα, Καρπενήσι, τηλ. 22370 89100)

Από 220 ευρώ το δίκλινο.

- Hotel Spa Montana (Καρπενήσι, τηλ. 22370 80400)

Από 170 ευρώ το δίκλινο.

- Συγκρότημα Παραδοσιακών Ξενοδοχείων Κορυσχάδες (Κορυσχάδες, τηλ. 22370 25102)Από 80 ευρώ το δίκλινο.

- Anesis (Καρπενήσι, τηλ. 22370 80700)

Aπό 55 ευρώ το δίκλινο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v