Τα πιο οικογενειακά νησιά των Κυκλάδων

Σκιερές αμμουδιές, ασφαλή νερά, ιατρική κάλυψη και οικογενειακά δωμάτια στις πιο family friendly Κυκλάδες.
Τα πιο οικογενειακά νησιά των Κυκλάδων
Τι χρειάζεται ένας γονιός για να είναι σίγουρος ότι οι διακοπές του θα είναι ξέγνοιαστες στις Κυκλάδες; Να υπάρχουν ασφαλείς αμμουδιές με σκιά για τα παιδιά. Να υπάρχει νοσοκομείο ή κέντρο υγείας για να έχει το κεφάλι του ήσυχο αν γίνει κάτι απρόοπτο. Και τέλος, να βρει οικογενειακά δωμάτια σε λογικές τιμές, και οικισμούς με όμορφο οικογενειακό κλίμα. Τα βρήκαμε όλα λοιπόν στις παρακάτω Κυκλάδες.

Νάξος

Οι περισσότερες παραλίες της έχουν χρυσή αμμουδιά και τα νερά βαθαίνουν πολύ ομαλά, επιτρέποντας ασφαλές παιχνίδι και κολύμπι για τους μικρούς παραθεριστές - αν και, ίσως βρείτε τα νερά αρκετά κρύα. Ο Άγιος Προκόπιος είναι ιδανικός, με χιλιόμετρα παχιάς αμμουδιάς, κρυστάλλινα νερά και κέδρους για σκιά, ενώ στην Πλάκα, σε ανάλογο σκηνικό, θα είστε προστατευμένοι και από τα μελτέμια. Πίσω από την παραλία του Αϊ Προκόπη θα βρείτε οικογενειακά ταβερνάκια, καθώς και waterpark, τις νεροτσουλήθρες του οποίου θα λατρέψουν τα παιδιά.
Η διαμονή: Τα άνετα διαμερίσματα της Φλώρας στον Απόλλωνα χωρούν τετραμελείς οικογένειες (δίκλινο κρεβάτι, ένα μονό και έναν καναπέ-κρεβάτι) και βρίσκονται πέντε λεπτά με τα πόδια από την παραλία και στοιχίζουν από 57€ ανά διανυκτέρευση. Τα τετράκλινα στούντιο Sea View στον κεντρικό δρόμο της Αγίας Άννας είναι όμορφα διακοσμημένα, άνετα και στοιχίζουν από 79€. Τα μεγάλα σπιτάκια-διαμερίσματα της Ματίνας και του Σταύρου στο χωριό Κόρωνος είναι άνετα, διαθέτουν υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι και καναπέ-κρεβάτι για δύο παιδιά στο σαλόνι – στοιχίζει 75€.
Αχρείαστα να ‘ναι: Τα κέντρα υγείας και ιατρεία της Νάξου θα τα βρείτε εδώ

Πάρος

Στην Παροικιά διοργανώνονται ποδηλατάδες, στο Aqua Paros Water Park κοντά στη Νάουσα το παιχνίδι με το νερό και τις νεροτσουλήθρες δεν τελειώνει ποτέ, ενώ στις οργανωμένες παραλίες παραδίδονται μαθήματα κολύμβησης ή ιστιοπλοΐας για τους μικρούς λουόμενους. Πέρα από αυτά, όμως, ούτως ή άλλως οι χρυσές αμμουδιές της Πάρου είναι ό,τι πρέπει για οικογένειες – οι οποίες αγαπούν ιδιαιτέρως τον Λογαρά με τα ταβερνάκια και τα διαυγή νερά και το Μοναστήρι με την απαλή άμμο, τα ρηχά νερά και τα οργανωμένα beach bars.
Η διαμονή: Αξιοπρεπείς, οικονομικές επιλογές για οικογένειες εντοπίσαμε στη Σάντα Μαρία, όπως τα Athina Studios (από 75€ για το τετράκλινο), ενώ στο εύρος των 100-120€ τη βραδιά βρήκαμε πολύ άνετα διαμερίσματα στον Λογαρά, όπως το Deep Blue, στη Νάουσα, όπως το Votsalo με διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο και καναπέ κρεβάτι για δύο στο καθιστικό και στην Παροικιά, όπως το Casa di Roma με ένα διπλό και δύο μονά κρεβάτια. 
Αχρείαστα να ‘ναι: Τα κέντρα υγείας και ιατρεία Πάρου θα τα βρείτε εδώ

Σύρος

Η Ερμούπολη είναι μια κανονικότατη (και άκρως γοητευτική) πόλη που εγγυάται όλες τις ανέσεις, τις παροχές και τις υπηρεσίες διασκέδασης που θα χρειαστούν τα παιδιά. Στα θέατρα και τους υπαίθριους χώρους της οργανώνονται πολλές μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, ενώ οι παραλίες μπορεί να μη φημίζονται για την γραφικότητά τους, αλλά υπάρχουν κάποιες που θα ικανοποιήσουν τις οικογένειες. Ο Γαλησσάς και το Κόμητο διαθέτουν την καλύτερη οργάνωση, ενώ όμορφο με πολλές ψαροταβέρνες δίπλα τους είναι και το Κίνι ή ο Μέγας Γυαλός.
Η διαμονή: Τα διαμερίσματα Dora στο Μέγα Γιαλό βλέπουν θάλασσα και διαθέτουν δύο ξεχωριστά δωμάτια (από 85€). Τα Syros Inn και George Rooms στο Γαλησσά διαθέτουν τετράκλινα στούντιο με κουζινάκι στα 80 και 50€ αντίστοιχα. Στον Αζόλιμνο, τα άνετα Akrothalassia Apartments διαθέτουν δύο διαφορετικά υπνοδωμάτια και κουζινάκι, στα 105€.
Αχρείαστο να ‘ναι: Αυτή είναι η ιστοσελίδα του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v