Τι να κάνεις τον 15Αύγουστο στην Αθήνα

Άδεια η πόλη, γιορτή και σχόλη. Δες τι μπορείς να κάνεις την ημέρα που η πόλη αδειάζει και η Αθήνα γίνεται προορισμός.
Τι να κάνεις τον 15Αύγουστο στην Αθήνα

Ξέμεινες εδώ, αλλά δε θα σου λείψει τίποτα. Ούτε οι βουτιές, ούτε το θερινό, ούτε το φαγητό, ούτε το ποτό.

Η Αθήνα τον 15αύγουστο είναι must προορισμός κι εμείς σου δίνουμε ιδέες για να μη μιζεριάσεις.

Θα δεις ελληνικό σινεμά σε θερινό

Η ταινιάρα Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη με πρωταγωνιστή τον ίδιο και την πανέμορφη Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους προβάλλεται στην αυλή του Χυτήριο Art Café με ελεύθερη είσοδο. Ένα βράδυ του Αυγούστου στην άδεια Αθήνα, ένας σύγχρονος μποέμ φλερτάρει με μια κοπέλα που γνώρισε σε τηλεφωνικό θάλαμο. Δύο άνθρωποι συναντώνται, μιλούν για τις ζωές τους, ερωτεύονται. Αν δεν την έχετε δει, δείτε την. Αν την έχετε δει, θα την ξαναδείτε.



Εναλλακτικά, το υπέροχο Δέντρο που Πληγώναμε του Δήμου Αβδελιώδη βγαίνει σε ψηφιακή κόπια και προβάλλεται στο συμπαθέστατο σινέ Ριβιέρα στα Εξάρχεια.

Θα χορέψεις λάτιν πλάι στο κύμα

Το εξωτικό Bolivar μας καλεί σε ένα μουσικό ταξίδι στις καλύτερες στιγμές της Latin και της Reggae μέσα από μία Caribbean Night με δωρεάν είσοδο. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00, το ποτό κοστίζει 7,5€, η μπύρα 5€ και τα κοκτέιλ 8€.

Θα τα πιείς

Την απάντηση στο ερώτημά σου «ποιο μπαράκι θα’ναι ανοιχτό σήμερα» δίνουν τα Clumsies, Six DOGS και Drunk Sinatra στο κέντρο, το Mary Pickford στον Πειραιά, το Couleur Locale και το A for Athens για έξτρα θέα στην Ακρόπολη, το Monk για κρασί σε ποτήρι, το Galaxy στο Hilton για classy δεκαπενταυγουστιάτικες εξόδους, η ταράτσα του Bios και η σούπερ ταράτσα – μπαρ του Hytra στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Θα πανηγυρίσεις

Αμ τι, μόνο τα φιλαράκια σου στην Ικαρία θα βγάζουν βίντεο και φωτογραφίες τύφλα στο κρασί από τα πανηγύρια της Ικαρίας; Ανήμερα 15Αύγουστο η Δημοτική Ενότητα Φυλής τιμά την Πολιούχο Παναγία στην περιοχή της Χασιάς, σε μια γιορτή που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις αντίστοιχες σε νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. Φέτος, στο πανηγύρι φιλοξενείται η Αγγελική Ηλιάδη. Τα όργανα ξεκινούν στις 22.00. Must και μια στάση πριν στις θρυλικές χασαποταβέρνες της περιοχής (Μήτρος, Έλατος, Κάκιας, Μωριάς κ.α.) που φημίζονται για τα κοψίδια και τις σπαλομπριζόλες τους.

Θα κάτσεις σπίτι

Κλιματισμός στο φουλ, άραγμα στον καναπέ με φίλους που ξέμειναν και αυτοί ή μόνοι και μαραθώνιος ταινιών – Τσίου, Σπιρτόκουτο και 15Αύγουστος ενδείκνυνται λόγω ημέρας – ή σειρών. Συνδυάζεται με delivery που… εφημερεύει (μπορείτε να τσεκάρετε ποια είναι ανοιχτά με εφαρμογές όπως ο Deliveras και το e-food και παγωμένη μπύρα ή χειροποίητο κοκτέιλ με ό,τι αλκοόλ έχει ξεμείνει στο σπίτι.

Θα πας παραλία χωρίς στριμωξίδι

Επιτέλους. Γενικά αυτήν την περίοδο οι παραλίες κοντά στην Αθήνα αδειάζουν και μπορείς να κάνεις μπάνιο χωρίς να στριμωχτείς μέσα στη θάλασσα ή την παραλία, όμως τον 15Αύγουστο τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα. Σχεδόν απόλυτη ερημιά. Βάλε πλώρη για ΚΑΠΕ, Σέσι στο Γραμματικό, Λεγραινά, Άγιο Νικόλαο στην Ανάβυσσο ή Ψάθα αν έχεις όρεξη για κάτι πιο μακρινό σε στυλ μονοήμερης.

Ή πισίνα

Χαλαροί, στην ξαπλώστρα, με παγωμένο καφεδάκι και εφημερίδα/tablet ανά χείρας. Πισίνες υπάρχουν και οι βουτιές εκεί είναι απολαυστικές αν σε νευριάζει η άμμος και οι ρακέτες. Κλικ εδώ για τις καλύτερες. 

Θα κάνεις βόλτα στην άδεια πόλη

Όσο λιγότεροι στην πόλη, τόσο το καλύτερο. Χωρίς πολυκοσμία, άνετα και πολιτισμένα θα ξεκινήσεις τη βόλτα σου από το Μοναστηράκι για να περιηγηθείς στην Πλάκα, τη Διονυσίου Αεροπαγίτου, στους Αέρηδες, την Καπνικαρέα, την Ρωμαική Αγορά και τη Στοά του Αττάλου. Για έξτρα πράσινο, θα περπατήσεις στου Φιλοπάππου και την Πνύκα.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v