Τα νέα μπαρ της Αθήνας που πρέπει να τσεκάρεις

Σε πλατείες και κρυμμένες γωνιές, ανακαλύπτουμε τα νέα και ωραία μπαρ μιας πόλης που ποτέ δεν μένει ήσυχη.

Τα νέα μπαρ της Αθήνας που πρέπει να τσεκάρεις

Μοντέρνα και ρετρό ποτάδικα με προσεγμένα και ιδιαίτερα κοκτέιλ, after office στέκια και στιλάτα μπαρ για χορό μέχρι το πρωί.

Η Αθήνα των μπαρ ζει και ανασαίνει μέσα από τις άφθονες προτάσεις εξόδου για κάθε διάθεση, οι οποίες ανανεώνονται διαρκώς και μας δίνουν κάθε βδομάδα και από μια αφορμή για πίνειν και χορεύειν.

Ιδού λοιπόν οι νέες αφίξεις που πέρασαν από το ραντάρ μας τους τελευταίους μήνες και όπως φαίνεται ήρθαν για να μείνουν.

Ham on Rye

Κλεισόβης 12, Εξάρχεια, τηλ: 210 3806681

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ham_On_Rye (@ham_on_rye_athens)

Στον πεζόδρομο της Κλεισόβης κοντά στην πλατεία Κάνιγγος, ο Μάρκος Πρίφτης γνώριμος από το CV Distiller άνοιξε το πρώτο δικό του μπαρ, με τον τίτλο να παραπέμπει στο ομώνυμο, αυτοβιογραφικό βιβλίο του Τσαρλς Μπουκόφσκικαι και την μπάρα να αναδύει αρώματα από έλαια και spirits. Ο χώρος μικρός, αλλά ατμοσφαιρικός, με μερικά τραπεζάκια έξω για τρωγοπίνειν και μια όμορφη ξύλινη μπάρα στο εσωτερικό για κοκτεϊλικές δοκιμές και κουβέντες, αποπνέει αέρα κλασικού ποτάδικου.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ham_On_Rye (@ham_on_rye_athens)

Στην κάβα που πλαισιώνει τη μπάρα θα βρεις πληθώρα ετικετών από spirits για κάθε ουρανίσκο, με αρκετές ψαγμένες επιλογές σε ουίσκι και τεκίλα, ενώ τα signature κοκτέιλ αποτελούνται από κλασικές συνταγές με ιδιαίτερα twists. Για παράδειγμα, το Manhattan εδώ το φτιάχνουν με Rye whiskey, Sweet vermouth και Angostura bitters, ενώ το Pendennis Club με London dry gin, Apricot brandy, χυμό λεμονιού Peychads bitter και Angostura bitters. Αν θες να τσιμπολογήσεις κατιτίς έχει και μερικές επιλογές σε σνακ, όπως σαλάτα με παξιμάδι χαρουπιού, σάντουιτς με παστράμι και επιλογές αλλαντικών και τυριών που ταιριάζουν όμορφα με τα spirits. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 9€. Θα το βρεις ανοιχτό και το πρωί για καφεδάκι.

ΕΔΩ

Καρύτση 10, τηλ: 694 432 2435

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΕΔΩ (@edo.bar.athens)

Ναι καλά διάβασες, έχουμε νέο μπαρ στην Καρύτση, η οποία τον τελευταίο καιρό διανύει δεύτερη εφηβεία και πολύ καλά κάνει αν κρίνουμε από τον ωραίο χαρακτήρα των μπαρ που την πλαισιώνουν. Ένα από τα πιο «φρέσκα», το Εδώ έχει γίνει σταθερά αγαπημένο για νεαροπαρέες που θέλουν να βγουν και να χορέψουν, ανοίγει από Πέμπτη μέχρι Κυριακή και είναι… συγγενής με το εξίσου κεφάτο ΕΚΕΙ, αλλά σαφώς πιο αεράτο, με τραπεζάκια έξω σε μια στοά.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΕΔΩ (@edo.bar.athens)

Στο εξωτερικό και το εσωτερικό του η street art παίζει τον πρώτο ρόλο με στιλάτα γκραφίτι, νέον χρωματισμούς, ντισκομπάλες και ιντριγκαδόρικα τσιτάτα όπως “You are a Bastard”. Ναι πιπέρι, στο στόμα, αλλά θα γλυκαθείς αν δοκιμάσεις τα εκλεκτά κοκτέιλ του καταλόγου, ο οποίος περιλαμβάνει επιλογές όπως το Toxic με τεκίλα ALTOS Plata, πράσινο μήλο και πεπόνι, το ΕΔΩ Zombie με blend από ρούμια Havana, ανανά, passion fruit και Falernum και το Coco Nut με London Dry Gin, blue curacao, ανανά και καρύδα. Οι μουσικές είναι ξεσηκωτικές και περιλαμβάνουν συνήθως χιπ χοπ και RNB beats για να λικνιστείς σωστά στον ρυθμό, από διάφορους Djs. Tο απλό ποτό κοστίζει 8€ και τα κοκτέιλ στα 10€.

Bonnot

Εμμανουήλ Μπενάκη 57, τηλ: 211001715

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BONNOT (@bonnot_ath)

Κρυμμένο και σε απόσταση από τη βαβούρα των πολλών μπαρ, το ατμοσφαιρικό μπαράκι του έμπειρου bartender Γιάννη Φρούντα κρύβει στο λιλιπούτειο εσωτερικό του όλη τη μαγεία ενός μοντέρνου ποτάδικου, με την ατμόσφαιρα να κλείνει το μάτι στην urban αισθητική. Ο τοίχος πάνω από τα πολύχρωμα ποτά που κοσμούν την μπάρα είναι στολισμένος με ένα όμορφο γκραφίτι του Sdeviano με την Συμμορία του Μπονό, μια ομάδα αναρχικών που ενέπνευσε το όνομα του μπαρ, ενώ έξω υπάρχουν μερικά τραπεζάκια και καρέκλες για να αράξεις χαλαρός με το ποτό σου.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by BONNOT (@bonnot_ath)

Αν μας ρωτάς το εσωτερικό με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό φτιάχνει το ιδανικό κάδρο για να δοκιμάσεις τις εκλεκτές δημιουργίες της μπάρας, συνοδεία γκρουβάτων μουσικών, είτε σε βγάλει ο δρόμος μετά τη δουλειά (early drinks που λέγαμε και στο χωριό μας) είτε για ένα χαλαρό βραδάκι με φίλους. Από τις signature επιλογές του καταλόγου ξεχωρίζουν το Popstar με βότκα, passion fruit, μπανάνα, beurre noissete και βανίλια, το Café Martini με εσπρέσο, μούρα, τεκίλα και απόσταγμα μαστίχας και το Groke, με τζιν, ξινόγαλο και βατόμουρο. Για τσιμπολόγημα, ελίτσες, αλλάντικά και τυριά συνοδεύουν το ποτό σου, ενώ τα πρωινά, το Bonnot βρίσκεται στις επάλξεις με ωραίο καφεδάκι και επιλογές brunch. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 10€.

Fysika by Dough

Δημητρακοπούλου 17, Κουκάκι

Η ομάδα που μας χάρισε τα Tarantino burgers και την λαχταριστή πίτσα Dough έχει ένα ολοκαίνουργιο χώρο, ένα ιδιαίτερο wine + pizza μπαρ, ένα μέρος αφιερωμένο στα φυσικά κρασιά, την φυσική οινοποίηση και τις παρέες που αγαπούν το κρασί και την καλή μουσική.

Σε ατμόσφαιρα που θυμίζει σπίτι, με μπαουχάους διακοσμητικές πινελιές, και μίνιμαλ ατμόσφαιρα, θα δοκιμάσεις by the glass επιλεγμένες ετικέτες οίνου από όλη την Ελλάδα, λευκές, οράνζ, ροζέ και κόκκινες οι οποίες ταιριάζουν άψογα με ένα κομμάτι πίτσα από ζυμάρι αργής ωρίμανσης η νοστιμότατες μπρουσκέτες που ερεθίζουν όμορφα τον ουρανίσκο σου. Οι ετικέτες της λίστας αλλάζουν συχνά και αγαπούν τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ συχνά πυκνά διοργανώνονται takeovers μικρών οινοποιείων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τα οποία παρουσιάζουν στους θαμώνες τις ετικέτες τους.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fysika Athens (@fysikabydough)

Αγαπούν πολύ και τα βινύλια και διοργανώνουν τα βράδια της άνοιξης μουσικές βραδιές με εγχώριους Djs, με τα ηχεία να βγάζουν μαύρες μουσικές, τζαζ, ή ακόμα και ντίσκο μελωδίες, με σταθερά feelgood χαρακτήρα. Το ποτήρι κρασί από 5€. Αν θες, μπορείς να προμηθευτείς και κάποιο κρασί σε φιάλη για το σπίτι αφού λειτουργούν και ως κάβα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v