Ήσυχα café στο κέντρο για δουλειά

Επτά αθηναϊκά café στο κέντρο, ιδανικά για να διαβάσετε ένα καλό βιβλίο ή να δουλέψετε με το laptop σας.
Ήσυχα café στο κέντρο για δουλειά
Ήσυχες αυλές και κρυμμένοι κήποι για να διαβάσετε το βιβλίο σας τα ανοιξιάτικα μεσημέρια. Cosy μπιστρό για πρωινό καφεδάκι και εφημερίδα ή επαγγελματικές συναντήσεις. Ζεν χώροι για να αράξετε με το laptop και να δουλέψετε σε ένα περιβάλλον χωρίς περισπασμούς. Ιδού επτά café στο κέντρο της πόλης που… μας στρώνουν στη μελέτη.

Rota art café
Σόλωνος 124, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1033

Μια όμορφη αυλίτσα κι ένας χώρος άκρως ήσυχος και ατμοσφαιρικός κρύβεται στο 124 της Σόλωνος, εκεί όπου οι εκδόσεις Άγκυρα έχουν στήσει ένα μέρος για όσους θέλουν να απολαύσουν τον καφέ τους, πρωινά ή μεσημεριανά σνακ, λογοτεχνικές εκδηλώσεις αλλά κυρίως, την ηρεμία που τους επιτρέπει να διαβάσουν ένα καλό βιβλίο ή να δουλέψουν σε περιβάλλον που τους εμπνέει.

Yellow Café 
Λουκά Μπέλλου 14, Αμπελόκηποι, τηλ.: 211 4110962
Λίγες δεκάδες μέτρα από την Πανόρμου και τη φασαρία της, το Yellow κρύβει μια σάλα φτιαγμένη για όσους έχουν… μελέτη. Τα τραπέζια είναι άνετα, εξοπλισμένα με πρίζες, φωτιστικά και wi-fi, για να διαβάσετε ή να εργαστείτε με άνεση στο λάπτοπ σας. Η μουσική είναι χαλαρή και σε ένταση κατάλληλη για δουλειά, ενώ η μπάρα ετοιμάζει σούπερ καφέ (με δικό τους χαρμάνι), ιδιαίτερο τσάι, δροσιστικά ροφήματα και σπιτικά γλυκά. Για διάλειμμα ή τσιγάρο, υπάρχει περιμετρική αυλή με τραπεζάκια.

Μύρτιλλο
Τριφυλλίας και Λάμψα, Πρώην Πάρκο ΚΑΠΑΨ, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 1012 3176

Ένα café-πολυχώρος γεμάτος ευαισθησίες, το Μύρτιλλο απασχολεί αποκλειστικά άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, κυρίως νέους με μέτριες μαθησιακές δυσκολίες. Διαθέτει δε έναν άνετο και cosy βιομηχανικό χώρο με μεγάλα τραπέζια και πάγκους, όπου θα βρείτε την ησυχία που θέλετε για να διαβάσετε ένα βιβλίο. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε έξω, στα τραπεζάκια που ατενίζουν το πάρκο. Θα πετύχετε και ενδιαφέρουσες ημερίδες, εκθέσεις τέχνης ή εκδηλώσεις.

Poems and Crimes
Αγίας Ειρήνη 17, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0322 8839

Με την μυρωδιά του τυπωμένου χαρτιού από το τυπωτήριο των εκδόσεων Γαβριηλίδη που στεγάζονται σε αυτό το κτίριο, ο χώρος του Poems and Crimes είναι ιδανικός για διάβασμα τα πρωινά και τα μεσημέρια. Διάλειμμα θα κάνετε στην πίσω βεράντα, ενώ τα βράδια, η ησυχία δίνει τη θέση της σε θεματικές βραδιές και ζωντανή, συχνά-πυκνά, μουσική. Δεν αποκλείεται να πετύχετε και παρουσιάσεις βιβλίων ή άλλες λογοτεχνικές εκδηλώσεις στο πατάρι.

Black Duck Garden
Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 21 0325 2396

Τα πρωινά και τα μεσημέρια είναι μια όαση στιλ και ζεν ατμόσφαιρας. Το μπιστρό με την αριστοκρατική σάλα και τον υπέροχο, καταπράσινο κήπο μας φιλοξενεί για πρωινό καφεδάκι και brunch, αλλά το σκηνικό είναι ό,τι πρέπει και για να διαβάσετε εφημερίδα ή ένα βιβλίο, σα να βρίσκεστε… στην παλιά Αθήνα.

Café Νομισματικού Μουσείου
Πανεπιστημίου 12, τηλ: 210 3610067

Αν τα ανοιξιάτικα μεσημέρια σας έρθει η επιθυμία να βρείτε μια όμορφη, ήσυχη αυλή για να διαβάσετε ένα βιβλίο, αυτό είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να έχετε πρώτο στη λίστα σας. Το cafe του κήπου του Ιλίου Μελάθρου που σχεδίασε ο Τσίλερ, απλώνει τραπεζάκια στο πλακόστρωτο, για να απολαύσουμε αριστίκ ατμόσφαιρα, σκηνικό παλιάς αριστοκρατικής Αθήνας, καφεδάκι και ένα καλό ανάγνωσμα.

Ντεμοντέ 
Χάρητος 44, Κολωνάκι, τηλ: 2107232525

Μικρό, μίνιμαλ, ζεν και στιλάτο, το Ντεμοντέ είναι ένα κουκλίστικο café στον πεζόδρομο της Χάρητος στο Κολωνάκι. Κατεβείτε τα σκαλάκια του και θα βρεθείτε σε έναν χώρο που μοιάζει βγαλμένος από σελίδες design περιοδικού. Λευκοί τόνοι, φυσικά υλικά, άφθονο φως από την πίσω μίνι-αυλίτσα, σπέσιαλ ροφήματα και λαχταριστά σπιτικά γλυκά θα βρείτε εδώ, με λίγα λόγια ένα όμορφο μέρος για να καθίσετε με τις ώρες ακόμη και μόνοι και να διαβάσετε ή να δουλέψετε με το λάπτοπ σας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v