Τέλεια café με τραπεζάκια έξω στο κέντρο

Από το Σύνταγμα και τα Εξάρχεια ως το Μεταξουργείο και του Μακρυγιάννη, η Αθήνα γιορτάζει την άνοιξη όπως πρέπει… με καφεδάκια έξω.
Τέλεια café με τραπεζάκια έξω στο κέντρο
της Ηρώς Κουνάδη

Η άνοιξη μας έφτασε –καιρός ήταν– κι εμείς την υποδεχόμαστε με καφεδάκι σε τραπεζάκια έξω, σε πεζόδρομους και πλατείες, δίπλα σε ανθισμένα παρτέρια και κάτω από φουντωτές νεραντζιές. Ιδού οκτώ από τα αγαπημένα μας αθηναϊκά café για τέλειους freddo στη λιακάδα.

Throubi 
Πλατεία Αγίας Ειρήνης, τηλ.: 210 3230928



Στη σούπερ ηλιόλουστη «πάνω» γωνία της πλατείας, απλώνει τα τραπεζάκια του ανάμεσα στο Tailor Made και το Rooster και μας κακομαθαίνει με τέλειο καφεδάκι (από 2,50€) από νωρίς και νόστιμα τσιμπολογήματα και αλκοολούχες προτάσεις αργότερα.

Otto  
Καλαμιώτου 18, Μοναστηράκι, τηλ.: 698 745 4777



Στεγάζεται στο κουκλίστικο –και απόλυτα ροζ– αρχοντικό του Όθωνα, απλώνει τα τραπεζάκια του κάτω από τα ψηλά δέντρα της Καλαμιώτου, και σερβίρει καφεδάκι (στα 3€) και πρωινό από νωρίς, σπουδαία δημιουργική κουζίνα με έντονο το ελληνικό στοιχείο αργότερα, και σούπερ cocktail εμπνευσμένα από τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας, όσο βραδιάζει.

Κλωστήριον 
Μυλλέρου 17 (Πλ. Αυδή), Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5248496



Στη γειτονιά του Μπλε Παπαγάλου, στην… αντίπερα ηλιόλουστη όχθη της πλατείας, απλώνει τα τραπεζάκια του το γλυκύτατο Κλωστήριο, που μας σερβίρει σούπερ καφεδάκια (από 2€) και νόστιμα τσιμπολογήματα, μέχρι να… απογευματιάσει και να το «γυρίσει» σε ωραιότατα κοκτέιλ και ποτά (στα 6€).

Κλεψύδρα 
Θρασυβούλου 9, Πλάκα, τηλ: 2103212493



Στα «ψηλά» της Πλάκας, η Κλεψύδρα απλώνει νοσταλγικά τραπεζάκια καφενείου κάτω από ένα καταπληκτικό graffiti του Sonke, και σερβίρει καφέ και σιροπιαστά γλυκά πάνω σε (ακόμη πιο νοσταλγικά) σεμεδάκια –ιδανικό σκηνικό για τα ηλιόλουστα σαββατοκύριακα. Αγαπημένη λεπτομέρεια, ο ελληνικός καφές που έρχεται σερβιρισμένος σε μπακιρένιο μπρίκι.

Chartreuse 
Μαυροκορδάτου 2, Εξάρχεια, τηλ: 2103810716



Απλώνει ανάμεσα στα παρτέρια γλυκύτατες, φερ φορζέ πολυθρόνες με φλοράλ μαξιλαράκια σαν αυτές που είχαν στις βεράντες οι γιαγιάδες μας, και ανοίγει από τις 8.00 το πρωί για να μας σερβίρει ωραίο καφεδάκι (στα 2-2,50€) ζεστή σοκολάτα και νόστιμα σαντουϊτσάκια. Το «γυρνά» βέβαια και σε κοκτέιλ, με το που πάρει να πέφτει ο ήλιος.

Σέλας
Καλλικράτους και Μεθώνης 19, Εξάρχεια, τηλ.: 211 4017760



Καλά κρυμμένο σε ένα μικροσκοπικό πεζοδρομάκι σε μια off γειτονιά μεταξύ Εξαρχείων και Νεάπολης, το Σέλας απλώνει τις χρωματιστές του καρεκλίτσες κάτω από φουντωτά δέντρα και πολύχρωμη street art, ενώ τριγύρω δεσπόζουν παλιά γοητευτικά νεοκλασικά. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή, οι μουσικές ταξιδιάρικες και οι τιμές χαμηλές, από 2€ για τον καφέ και 5€ αργότερα για το ποτό.

Blue Bird 
Hπίτου 4, Σύνταγμα, τηλ.: 6944878767



Σε έναν από τους πιο «χουότ» πεζόδρομους αυτή τη στιγμή, το Blue Bird βγάζει τραπεζάκια μπροστά στην κατακόκκινη τζαμαρία του, που τραβά τα βλέμματα των περαστικών, και σερβίρει με την ίδια άνεση καφεδάκια (από 2,50€) σοκολατόπιτες, μπρουσκέτες με σολομό και guacamole, και ωραία κοκτέιλ. Οι μουσικές του είναι jazz-funk με διάφορα… λοξοδρομίσματα, ανάλογα τη μέρα και τη διάθεση.

Ρουά Café 
Ροβέρτου Γκάλλι 26 και Ερεχθείου, Μακρυγιάννη, τηλ.: 211 4044074



Η γειτονιά του Μακρυγιάννη είναι η αγαπημένη μας για ανοιξιάτικες βόλτες, κι αυτό το γλυκύτατο café-bar, που απλώνει τα τραπεζάκια του στο μεγάλο-πεζοδρόμιο-μίνι-πλατειάκι της γωνίας Ροβέρτου Γκάλι και Ερεχθείου είναι το ιδανικό σημείο για να τις ξεκινήσουμε. Δυο βήματα από το Ηρώδειο και το Μουσείο της Ακρόπολης, σερβίρει καφεδάκι (στα 2,50€) από νωρίς, και καθαρά ποτά (στα 7€) αργότερα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v