Σούπερ μέρη για καφέ στα νότια προάστια

Ιδιαίτερα χαρμάνια καφέ στη Βούλα, brunch στην Καλλιθέα, εσπρεσάκια στην παραλία της Βουλιαγμένης και αυλές στο Φάληρο και τη Γλυφάδα. Ιδού 5 αγαπημένα café στα νότια.
Σούπερ μέρη για καφέ στα νότια προάστια
Από την Καλλιθέα στη Βούλα, και από το Παλαιό Φάληρο στη Γλυφάδα και τη Βουλιαγμένη, ξετρυπώνουμε τα ωραιότερα μέρη των νοτίων προαστίων για καφεδάκι, πρωινό, ήλιο και στιλάτη, αλλά παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Momo
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 2109562300

Με διαφορά το αγαπημένο μας café στην Καλλιθέα, το Momo διαθέτει έναν άκρως μοντέρνο, βιομηχανικό εσωτερικό χώρο, με πέτρα και άνετες πολυθρόνες, καθώς και μια πίσω αυλή χάρμα οφθαλμών, ιδανική για μεσημεριανό καφεδάκι. Το προτιμάμε δε κάθε Σαββατοκύριακο για το λαχταριστό brunch menu του, που περιλαμβάνει καλάθια αρτοποιημάτων, pancakes με τρεις σος και σούπερ ομελέτες, με κερασμένο καφέ φίλτρου.

Rey Pablo 
Βασιλέως Παύλου 89-91, Βούλα, τηλ: 21 0899 2068

Το πιο funky espresso-tapas-bar των νοτίων προαστίων βρίσκεται στη Βούλα, διαθέτει έναν στιλάτο χώρο με βιομηχανική αίσθηση, all day διάθεση και μεγάλες τζαμαρίες. Ανοίγει δε από νωρίς το πρωί για να απολαύσουμε σπέσιαλ χαρμάνι καφέ, φτιαγμένο ειδικά για το Rey Pablo. Το συνδυάζουμε με τα ονομαστά pancakes του μαγαζιού και, αν πεινάσουμε, περνάμε στον κατάλογο φαγητού του μαγαζιού και αργότερα στα κοκτέιλ που ξεκινούν από τα 7€.

Little Yard 
Ναυσικάς 62, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2114099700

Η λουλουδιασμένη αυλή του Παλαιού Φαλήρου, κοντά στην πλατεία Ντάβαρη, μας θυμίζει… σπιτικό κήπο. Vintage αισθητική, industrial νότες, άνετοι καναπέδες, παγκάκια ανάμεσα στα παρτέρια και τα δεντράκια είναι το σκηνικό όπου πίνουμε τον καφέ μας από νωρίς το πρωί κι ύστερα συνεχίζουμε με ομελέτες, burgers και… όταν πάρει να βραδιάζει, το γυρνάμε αν θέλουμε σε δυνατά κοκτέιλ. Κάθε Τετάρτη μάλιστα, όλα τα κοκτέιλ στοιχίζουν 6€ από τις 20.00 και μετά.

Su Casa
Πλατεία Νυμφών, Γλυφάδα, τηλ: 21 0898 5554

Από τις 8 το πρωί ανοίγει τις πόρτες του το Su Casa, το all day γλυφαδιώτικο στέκι που μας κάνει να νιώθουμε σαν στο (στιλάτο) σπίτι μας. Κομψός εσωτερικός χώρος χωρισμένος στα δύο επίπεδα του παλιού σπιτιού, όμορφη αυλή σε καταπράσινο σκηνικό, μεγάλα τραπέζια για φαγητό μπλεγμένα με μικρότερα τραπεζάκια, ιδανικά για ρομαντικά ραντεβού ή πρωινά καφεδάκια. Σερβίρεται επίσης και πρωινό (ωραιότατες οι ομελέτες), ενώ αργότερα το ψαγμένο μενού κινείται σε μεσογειακά μονοπάτια.

Rumors Lounge Café
Λεωφ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, τηλ: 2108961200

Πράσινο περιβάλλον, θέα στη θάλασσα, αίσθηση ενός άνετου, μοντέρνου κήπου με αναπαυτικούς καναπέδες και άφθονος ήλιος. Με άλλα λόγια, ό,τι πρέπει για να παραγγείλουμε καφεδάκι και να αράξουμε στη Βουλιαγμένη όλη μέρα. Αν πεινάσουμε, παραγγέλνουμε τα χορταστικά σαντουιτσάκια και μίνι γεύματα – ο εσπρέσο στοιχίζει 3€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v