Σούπερ μπαράκια με κόσμο τις καθημερινές

Δεν θέλετε να βγαίνετε αποκλειστικά και μόνο Σάββατα, αλλά δεν θέλετε και να είστε μόνοι εσείς, οι φίλοι σας και τα ποτά σας; Έχουμε τη λύση.
Σούπερ μπαράκια με κόσμο τις καθημερινές
της Ηρώς Κουνάδη

Η ζωή δεν αρχίζει Παρασκευή βράδυ και δεν τελειώνει Κυριακή απόγευμα. Το ξέρουμε, το ξέρετε, κάνουμε όλοι ό,τι καλύτερο μπορούμε για να μην ζούμε για το Σαββατοκύριακο –ειδικά όσο ο καιρός επιμένει να μας θυμίζει ότι πλησιάζει καλοκαίρι. Δυστυχώς, όμως, την όρεξη για ζωή δεν τη συμμερίζονται όλοι, με αποτέλεσμα να βγαίνουμε καθημερινές μετά τη δουλειά σε μπαράκια που θα μπορούσε κανείς να περιγράψει ως «ήσυχα» (αν ήταν καλοπροαίρετος) ή και «ψόφια» (αν ήταν κακεντρεχής). Δεν είναι, όμως, όλα έτσι. Τα αθηναϊκά μπαράκια που ακολουθούν είναι ολοζώντανα κάθε ώρα, κάθε μέρα, είτε είναι βράδυ Σαββάτου είτε μεσάνυχτα Δευτέρας.

Τσιν Τσιν  
Κιάφας 6 και Ακαδημίας 76, Εξάρχεια, τηλ: 210 3841460



Χώρος και μουσικές εμπνευσμένες από τα 60s και τα 70s (τοίχοι σε βαθυκόκκινο χρώμα, floral ταπετσαρίες, ξύλινο πάτωμα, vintage καναπέδες και κεφάτες ρετρό μουσικές), κόσμος που χορεύει –ναι, ακόμα και τις καθημερινές– ποτά στα 7€ και μπύρες στα 5€. Ναι, δεν είναι να απορεί κανείς που το άλλοτε «μυστικό» Τσιν Τσιν είναι γεμάτο κόσμο κάθε μέρα, κάθε ώρα.

Μπρίκι 
Δορυλαίου 6, Πλατεία Μαβίλη, τηλ.: 210 6452380



Αγαπημένος προορισμός των 30+ Αθηναίων, που καταλήγουν σχεδόν πάντα εδώ για τα τελευταία ποτά αφού έχουν γυρίσει όλα τα νεό-hip μπαράκια της πόλης, το Μπρίκι έχει κάθε μα κάθε βράδυ τόσο κόσμο που (αν δεν έρθετε είτε αρκετά νωρίς είτε αρκετά αργά) είναι εξαιρετικά πιθανό να μην χωράτε. Οι μουσικές του ροκίζουν –γιατί λίγη αποτοξίνωση από την funk-o-jazz τη χρειαζόμαστε όλοι πού και πού– τα δε ποτά κυμαίνονται στα 7€.

Κόκκινος Λωτός
Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3801380



Τι να πούμε για τον Λωτό που να μην σας το έχουμε ξαναπεί εφτά κι οχτώ φορές; Το σχεδόν-εξαρχειώτικο μπαράκι που μας πρωτοέμαθε πως το αλκοόλ δεν χρειάζεται να είναι ακριβό για να είναι καθαρό, συνεχίζει χρόνια τώρα με το ίδιο αμείωτο κέφι να παίζει τις ωραίες μουσικές του, και να μας σερβίρει μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της πόλης –το Μοχίτο Φράουλα είναι πάντα εγγύηση, αλλά αν έχετε διάθεση για πειραματισμούς εξίσου καλή ιδέα είναι να αφήσετε τους barmen να αυτοσχεδιάσουν, δίνοντάς τους μια ιδέα για τις γεύσεις που σας αρέσουν. Οι δε τιμές τους, κυμαίνονται σταθερά κάτω από τα 5€. Μαγεία.

Chelsea Hotel  
Αρχιμήδους 1 και Πρόκλου, πλατεία Πλαστήρα, Παγκράτι, τηλ: 211 2142614



Μωσαϊκό στο πάτωμα, παλιές καρέκλες καφενείου, μεγάλες τζαμαρίες για να επιτρέπουν το χάζι στην περαντζάδα και… το αδιαχώρητο (κάθε) μέρα- (κάθε) νύχτα στο πεζοδρόμιο απέξω, συνθέτουν το προφίλ του δημοφιλέστερου αυτή τη στιγμή μπαρ της «καυτής» γειτονιάς του Παγκρατίου. Το Chelsea –σκέτο για τους φίλους– παίζει ωραίες jazz funk μουσικές και σερβίρει καφεδάκια από νωρίς και φτηνά ποτά στα 5,50€ αργότερα.

Barrett 
Πρωτογένους 11, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373



Διεκδικεί σταθερά από το 2015 που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του μέχρι σήμερα μια θέση στη λίστα με τα πιο hawt μπαράκια της πόλης, και όχι άδικα. Το μονίμως γεμάτο και μονίμως κεφάτο Barrett ανοίγει από τις 11.00 το πρωί για να σερβίρει ωραία καφεδάκια, και συνεχίζει ακάθεκτο μέχρι το… επόμενο πρωί, με hip πάρτι και ωραίες indie και rock μουσικές. Έχει και ωραιότατες τιμές (στα 6€ το απλό ποτό, στα 7,50€ τα κοκτέιλ) και happy days κάθε Δευτέρα, με όλα τα ποτά και τα κοκτέιλ στα 5€, για να μαζεύει εγγυημένα κόσμο και η πιο “outsider” ημέρα της εβδομάδας.

Τρανζίστορ 
Πρωτογένους 10, Ψυρρή, τηλ.: 210 3228658



Ο πρώτος διδάξας, ο γείτονας του Barrett που πρωτοέφερε τον κόσμο στο στενάκι της Πρωτογένους ήδη από το μακρινό 2012, τον κρατά ακόμα, με αποτέλεσμα να μην το βρίσκουμε ήσυχο σχεδόν ποτέ. Ανοίγει κι αυτό από το πρωί για καφεδάκια, βγάζει και τραπεζάκια έξω τώρα που ξεκινούν οι λιακάδες, παίζει ωραίες μουσικές, έχει και νόστιμα τσιμπολογήματα σε περίπτωση που πεινάσετε. Το ποτό κοστίζει 6€.

7 Jokers 
Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3219225



Στους παλιούς θαμώνες της πλατείας Μαβίλη θυμίζει το Μπρίκι, και όχι τυχαία, αφού είναι δημιουργία του ίδιου ανθρώπου. Μικρό και παρεΐστικο, με τις γνωριμίες να δίνουν και να παίρνουν, και τους θαμώνες να γίνονται όσο περνά η ώρα όλο και εμφανέστερα μια μεγάλη παρέα, το “Jokers” (σκέτο, για τους φίλους) παίζει σούπερ μουσικές, σερβίρει κοκτέιλ, ποτά και μπύρες κάτω από τα memorabilia και τις φωτογραφίες μουσικών θρύλων που κοσμούν τους τοίχους του. Το ποτό κοστίζει 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v