Τέλεια μπαράκια για όσους ξέρουν να πίνουν

Επτά αθηναϊκά μπαράκια σερβίρουν «ψαγμένα» premium ποτά σε μεγάλη ποικιλία, και μας μαθαίνουν την τέχνη του πίνειν.
Τέλεια μπαράκια για όσους ξέρουν να πίνουν
της Ηρώς Κουνάδη

Δε λέμε, μας αρέσουν τα κοκτέιλ που έχουν κατακλύσει τα τελευταία χρόνια τις αθηναϊκές μπάρες. Πολύ. Το έχουμε τονίσει ένα σωρό φορές, με ένα σωρό τρόπους. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως δε θέλουμε μια φορά στις τόσες και ένα “straight” ποτό. Γιατί πώς θα πάνε, βρε αδερφέ, τα φαρμάκια κάτω με μια μεζούρα ρούμι ανακατεμένη με εξωτικά φρούτα και σερβιρισμένη με τριμμένο πάγο; Ή γιατί ορισμένες κουβέντες δεν τις κάνεις μπροστά σε χρωματιστά ποτήρια και χαρωπά τοτέμ. Ή απλώς γιατί μας αρέσει να ανακαλύπτουμε τη μαγεία ενός παλαιωμένου ρουμιού, μιας ψαγμένης ετικέτας ουίσκι, ή ενός old school βερμούτ, χωρίς μπερδευτικές προσμίξεις.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις, τα μπαράκια που ακολουθούν έχουν τις πιο σωστές, τις πιο ενημερωμένες, τις πιο διδακτικές μπάρες της Αθήνας.

Σχοινοβάτης  
Σουλτάνη 4, Εξάρχεια, τηλ: 211 1841596



Πιάνουμε σκαμπό σε μια από τις ομορφότερες μπάρες της πόλης, και χαζεύουμε την εντυπωσιακή κάβα πίσω της, που περιλαμβάνει ρούμια όπως τα αγαπημένα μας Diplomatico Reserva Exclusiva, Plantation Grande Reserve και Chairman’s Reserve, και δυσεύρετες ετικέτες σε βότκες και ουίσκι. Αν επιμένετε για κοκτέιλ, πολλά από αυτά έχουν για βάση τους τις «ψαγμένες» αυτές ετικέτες. Οι μουσικές κινούνται σε funk, swing και world μονοπάτια, ενώ ο Σχοινοβάτης ξυπνά από νωρίς, για να μας σερβίρει ωραία καφεδάκια από τις 10.00 το πρωί. Οι τιμές των ποτών ξεκινούν από 7€ και των κοκτέιλ από 8€.

Rockfellas
Μαρίνα Ζέας, τηλ.: 210 4184440



Το τιμήσαμε δεόντως από τότε που έκανε τα πρώτα βήματά του στη Μαρίνα Ζέας, μας αρέσει ακόμα περισσότερο τώρα, που μεγάλωσε και ομόρφυνε, άλλαξε το όνομά του σε Rockfellas Excelsior, και έστησε μια από τις εντυπωσιακότερες κάβες που έχουμε δει, με περισσότερες από 100 ετικέτες, ανάμεσα στις οποίες γιαπωνέζικα ουίσκι και μεξικάνικα μεσκάλ. Αν… χαθείτε ανάμεσα σε τόσες επιλογές, οι bartenders αναλαμβάνουν να σας ξεναγήσουν, και να σας μυήσουν στα μυστικά του fine drinking. Εννοείται ότι θα σας φτιάξουν και απίθανα signature κοκτέιλ, για τους αμετανόητους εξ υμών. Όσο για τις μουσικές; Αυτές κινούνται σε ροκ (όπως εύκολα θα μαντεύατε από το όνομά του), swing, bosa nova και rock’n’roll μονοπάτια –χαμηλότερα τις καθημερινές, πιο «παρτίστικα» τα Παρασκευοσάββατα. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, το σπέσιαλ 8€.

Αμπάριζα 
Λέκκα 14, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3257644



Ένα ατμοσφαιρικό εσωτερικό, που αποπνέει «ποτάδικου» χάρη στο σκούρο ξύλο που κυριαρχεί στη διακόσμησή του. Μια old school μπάρα που κυριαρχεί στον χώρο. Μια εντυπωσιακά φωτισμένη κάβα που αγγίζει το ταβάνι, κομπλέ με τη σκαλίτσα της, σαν παλιά βιβλιοθήκη. Και ένας κατάλογος που απλώνεται σε ολόκληρες σελίδες με δυσεύρετες premium ετικέτες σε ουίσκι, ρούμι, τζιν και κονιάκ. Η μουσική κινείται σε funk και jazz μονοπάτια, χωρίς να λέει όχι και σε μερικές indie pop παρεκκλίσεις. Τα απλά ποτά ξεκινούν από 7€, τα special και τα κοκτέιλ από 9€.

CV Distiller 
Χατζηγιάννη Μέξη 7, Χίλτον, τηλ.: 210 7231767



Τώρα μιλάμε σοβαρά: Πάνω από 600 ετικέτες ουίσκι, 350 εκ των οποίων δεν θα βρείτε πουθενά αλλού εντός ελληνικών συνόρων. Περισσότερα από 100 ρούμια. Και πάνω από 1.000 συνολικά ετικέτες αποσταγμάτων, σπάνιων και μη. Το CV Distiller είναι ένας μικρός αλκοολούχος παράδεισος, στον οποίο διοργανώνονται συχνά πυκνά και σεμινάρια γευσιγνωσίας, για να μάθετε όσα θέλατε πάντα να ξέρετε για το αλκοόλ, αλλά ντρεπόσασταν να ρωτήσετε. Οι τιμές ξεκινούν από 7€, και φτάνουν μέχρι τα 20€ ανάλογα με την ετικέτα που θα επιλέξετε, ενώ τα cocktails ξεκινούν από 9€ και περιλαμβάνουν δεκάδες επιλογές signature και κλασσικές.

Old Dog  
Σαρδέων 6, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ.: 216 7002652



Έφερε, πριν από δύο χρόνια, το πρώτο roof bar στη γειτονιά του. Δεν έμεινε, όμως, εκεί: Άπλωσε και τραπεζάκια έξω κάτω από ψηλά δέντρα, έστησε και μια από τις μεγαλύτερες μπάρες της Αθήνας, και σερβίρει premium ποτά και μια σούπερ ενδιαφέρουσα λίστα με signature κοκτέιλ, κερδίζοντας πριν από λίγες μέρες το βραβείο ενός από τα καλύτερα μπαρ της Αθήνας –για να πάρετε μια ιδέα, αυτή εδώ η φωτογραφία της μπάρας του που αγγίζει το ταβάνι μιλάει από μόνη της. Οι μουσικές κινούνται σε funk, soul και house ρυθμούς, ενώ τακτικά διοργανώνονται κεφάτα πάρτι με καλεσμένους DJs να εναλλάσσονται στα decks. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€, τα premium ποτά ξεκινούν από 8€.

Rehab  
Θησέως 16, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3211434



Στα βάθη της στοάς που φιλοξενεί και το –θρυλικό πια– Drunk Sinatra, το εξωτικό Rehab μοιάζει βγαλμένο από τα 70s, με την disco lounge αισθητική του, τα vintage αντικείμενα που στολίζουν κάθε γωνιά του, τις λουλουδάτες ταπετσαρίες και το ενυδρείο που αλλάζει χρώματα. Προσκαλεί κάθε μέρα δύο DJs να αναλάβουν τα decks του, και δημιουργεί ατμόσφαιρα πάρτι από τις 17.00 που ανοίγει τις πόρτες του. Εξοπλίζει την μπάρα του με premium ετικέτες ρουμιού –πολλές εκ των οποίων χρησιμοποιούνται και ως βάση για τα απίθανα κοκτέιλ του– αλλά και ουίσκι και άλλων ποτών. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 9€.

Moriarty  
Χρήστου Λαδά 1, Πλατεία Καρύτση, τηλ.: 213 0406763



Μια από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πλατεία Καρύτση, εκεί όπου παλιά βρισκόταν η Πρίζα, το Moriarty έχει (εκτός από ένα από τα καλύτερα ονόματα αθηναϊκού μπαρ) και μια σούπερ ενημερωμένη κάβα με δυσεύρετες ετικέτες ουίσκι (που ξεκινούν από 7,50€ και φτάνουν τα 12€) και λίγα αλλά καλά premium ρούμια, όπως το δικό μας αγαπημένο Kraken. Έχει, επίσης, happy hour τις καθημερινές 18.00-21.00, με ποτά και κοκτέιλ στα 5€, και μουσικές που περισσότερο συνοδεύουν παρά καλύπτουν τις κουβέντες. Έχουμε, δηλαδή, πολλούς λόγους να το αγαπάμε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v