Τέλεια μπαράκια για φτηνά ποτά νωρίς

Θέλετε και την ησυχία σας, και καλές τιμές, και σωστό αλκοόλ, ει δυνατόν και κοκτέιλ; Όλα τα έχουμε, σε επτά σούπερ αθηναϊκά μπαράκια.
Τέλεια μπαράκια για φτηνά ποτά νωρίς
της Ηρώς Κουνάδη

Θέλετε ένα ποτάκι μετά τη δουλειά να συνέλθετε, ή απλώς να τα π(ι)είτε με την ησυχία σας με την παρέα, μακριά από την βραδινή βαβούρα του Σαββάτου, αλλά δεν θέλετε και να ξεπαραδιαστείτε –και ένα ποτηράκι κρασί δεν σας καλύπτει. Σας νιώθουμε. Και σας έχουμε μερικά σούπερ αθηναϊκά μπαράκια, που μας σερβίρουν ωραιότατα ποτά και κοκτέιλ από (πολύ) νωρίς, και έχουν και εξαιρετικές τιμές.

Κόκκινος Λωτός 
Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3801380



Η κλασικότερη των κλασικών απαντήσεων στην ερώτηση «πού πίνουμε φτηνά ποτά στην Αθήνα;», ο λαοφιλής Λωτός φτιάχνει φοβερά και τρομερά κοκτέιλ, τα οποία απολαμβάνουμε με λιγότερα από 5€ όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Δοκιμάστε το Zombie, ή το Μοχίτο Φράουλα, ή αφήστε τους μπάρμεν να αυτοσχεδιάσουν –το αποτέλεσμα πιθανότατα θα σας εντυπωσιάσει. Παίζει και ωραίες μουσικές, μακριά από τις βαρετές jazz-o-funkιές που μαστίζουν τελευταία την Αθήνα. Γεμίζει σχεδόν καθημερινά, αν όμως έρθετε αρκετά νωρίς (πριν τις 21.00) ή αρκετά αργά (μετά τη 1.00) έχετε αυξημένες πιθανότητες για μια θέση στον ήλιο… ή στο μπαρ.

Αρbarόριζα 
Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ.: 210 7019530



Διεκδικεί, μαζί με τον Λωτό, τα σκήπτρα του φθηνότερου κοκτέιλ της Αθήνας: Οι φοβερές και τρομερές δημιουργίες της, όπως το Surprise με μαστίχα, κόκκινο κρασί και σοκολάτα, και το Bubblestar, με ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα, ξεκινούν από μόλις 4,50€ και δεν ξεπερνούν σε καμία περίπτωση τα 7€. Τα απολαμβάνουμε στο πανέμορφο εσωτερικό της, με τα mix’n’match τραπεζάκια, πολυθρόνες και ψηλά σκαμπό σε μπάρες και πάσα, αλλά και στο υπερυψωμένο μπαλκονάκι πάνω από την Πλατεία Πλαστήρα, καιρού επιτρέποντος. Θα τη βρείτε ανοιχτή από το πρωί, για καφεδάκι και τσιμπολογήματα.

Σπιρτόκουτο 
Κειριάδων 15, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 210 346 2689



Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, από το μακρινό 2009 όταν πρωτοάνοιξε τις πόρτες του. Εξακολουθούμε να το αγαπάμε σαν να μην πέρασε μια μέρα, για τη ρετρό διακόσμηση με τις αναφορές στην παιδική μας ηλικία, τις μουσικές του που ροκίζουν και τα σούπερ κοκτέιλ που φτιάχνει και σερβίρει στα 6€ έκαστο. Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι και συμπάθεια.

Plastiko 
Σοφρωνίου 12Α, Γκάζι



Στο ένα και μοναδικό στενάκι του Γκαζιού που δεν θυμίζει στενάκι του Γκαζιού, κρύβεται (άγνωστο πώς τα καταφέρνει ακόμα) ένα σούπερ ατμοσφαιρικό μπαράκι που απλώνει ψηλά σκαμπό και καρέκλες του σκηνοθέτη στο πλακόστρωτο όταν ο καιρός το επιτρέπει, και σερβίρει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ στα 6,50€ –και από Πέμπτη μέχρι Σάββατο, 18.00-22.00 στα 5,50€. Η γειτονιά του μπορεί να παραμένει mainstream ως εκεί που δεν πάει, το Plastiko όμως αποτελεί μια ωραιότατη εναλλακτική στα ντεσιμπέλ της πλατείας.

Πικάπ
Δημοφώντος 10, Θησείο, τηλ.: 211 2145079



Μακριά από τη βοή της πιάτσας του Θησείου, το Πικάπ είναι ένα super cool μπαράκι με μωσαϊκό στο πάτωμα, μουσικές που ροκίζουν στα ηχεία (σκεφτείτε Thievery Corporation, Black Keys και Killers) και ένταση που δυναμώνει όσο περνά η ώρα, αλλά μας αφήνει να πούμε και μια κουβέντα με τον διπλανό μας. Σερβίρει ωραίο καφεδάκι από το πρωί, και καθαρά ποτά στα 5€ αργότερα. Μας αρέσει, εκτός όλων των άλλων, και για τη διακόσμησή του με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους, και το φωτιστικό που είναι φτιαγμένο από παλιές κασέτες στο ταβάνι.

Pop Up
25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 211 2137681



Φτιάχνει τα καλύτερα κοκτέιλ εκτός κέντρου (δοκιμάστε, για παράδειγμα, το Rose Passion, με ρούμι, γλυκό τριαντάφυλλο και κανέλλα, ή το Flamingo, με Bailey's, φράουλες και καραμέλα, θα μας θυμηθείτε) και τα σερβίρει κάθε Πέμπτη στα 5€ μόνο –κανονικά έχουν 7€. Έχει και δύο μπαρ για να διαλέξετε, Front για χαλαρά και Piso για χορό –παίζουν και τα δύο μου-σι-κά-ρες, που κινούνται σε όλο το φάσμα της ροκ και της electronica, αναλόγως ημέρας, διάθεσης και προσκεκλημένου DJ στα decks.

Luxus 
Βαλτετσίου 27, Εξάρχεια, τηλ: 213 0047353



Χαλαρό και παρεΐστικο εξαρχειώτικο στέκι, ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφεδάκι, απλώνει τραπεζάκια στον πεζόδρομο, στο ήσυχο κομμάτι της Βαλτετσίου, όταν ο καιρός είναι καλός, κι έχει και ένα γλυκύτατο εσωτερικό με αύρα παριζιάνικου μπιστρό. Φτιάχνει τέλεια κοκτέιλ, όπως το Brownskin Gal, με παλαιωμένο ρούμι, τζίντζερ, passion fruit και lime, τα οποία μας σερβίρει κάθε Τρίτη και Πέμπτη από το μεσημέρι και μετά προς 5€ μόλις –τις υπόλοιπες μέρες κοστίζουν 7€. Το δε απλό ποτό δεν ξεπερνά τα 6€. Οι λάτρεις της μπύρας, σημειώστε ότι κάθε Δευτέρα δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 3,50€ για τον αγαπημένο σας λυκίσκο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v