Αγαπημένα μπαρ για μουσικάρες στα Βόρεια

Τα καλύτερα μπαρ στα Βόρεια Προάστια για να απολαύσετε πέρα από σούπερ ποτά και σούπερ μουσικές.
Αγαπημένα μπαρ για μουσικάρες στα Βόρεια

Δύσκολο πράγμα η καλή μουσική σε ένα μπαράκι. Αν είσαι από εκείνους που δεν ικανοποιούνται εύκολα από μια έτοιμη λίστα με τις γνωστές, ξενέρωτες mainstream-ο-επιτυχίες και θέλεις κάτι πιο «καλό», τότε βρίσκεις συνήθως τοίχο.

Όχι πάντα όμως. Όπως και στην Αθήνα, έτσι και στα Βόρεια Προάστια, υπάρχουν μπαράκια που σερβίρουν ωραία ποτά και ακόμα πιο ωραίες μουσικές, για κάθε αυτί.

Συγκεντρώνουμε παρακάτω μερικά από τα αγαπημένα μας.

Snatch Rock Bar
25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι, τηλ: 2106891262

Μακριά από τη βαβούρα του Χαλανδρίου, το Snatch φέρνει σούπερ ροκ μουσικές στα αυτιά μας και ωραιότατα cocktails στα χείλη μας στο ξύλινο εσωτερικό του, που θυμίζει στιλάτη βρετανική pub. Στο μικρό αλλά θαυματουργό του πλακόστρωτο με τα όμορφα τραπεζάκια και τους ξύλινους πάγκους, απολαμβάνουμε κάθε Σάββατο απανωτές ροκιές με τον Yiannis Leounakis του Rock FM στα decks, ενώ και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας διοργανώνονται ροκ και indie βραδιές με γνωστούς μουσικούς παραγωγούς ροκ ραδιοφωνικών σταθμών. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, αποκορύφωμα το Spicy Papa, με ρούμι, passion fruit και jalapeno.

White Monkey
Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι

Η «Λευκή Μαϊμού» του Χαλανδρίου ντύνει το εσωτερικό της με νεοκλασικές λεπτομέρειες και τρόπικαλ ταπετσαρίες, διοργανώνει συχνά πυκνά θεματικές βραδιές και συνοδεύει όλα τα παραπάνω με σούπερ cocktails, όπως το εξαιρετικό Zombie, το Mai Tai και το Black Pearl. Swing, boogaloo, northern soul, jamaican και rock n’ roll είναι μερικές μόνο από τις μουσικές που περιλαμβάνει το ωραιότατο α λα 50s-60s soundtrack του. Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€, τα κοκτέιλ από 8€.

El Rey Alobar
Θουκυδίδου 7, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6814459

Μπαράκι στο Χαλάνδρι που ξενυχτάει μέχρι πολύ αργά, φροντίζοντας τους θαμώνες του με εκλεκτά ποτά (χαζέψτε λίγο την μπάρα του και θα καταλάβετε) και ακόμα πιο εκλεκτές μουσικές. Εδώ θα ακούσετε από βραζιλιάνικη τζαζ, rock, λάτιν και indie μέχρι ατμοσφαιρική εναλλακτική ποπ, swing, funk και dub. Και το περίεργο είναι ότι όλο αυτό το μουσικό μείγμα σερβίρεται με τέτοιον τρόπο ώστε το κέφι να χτυπάει «κόκκινο» και ο κόσμος να χορεύει ασταμάτητα, ανεξαρτήτως «συνόρων» παρέας. Τα εξαιρετικά του cocktails ξεκινούν από 8€, και το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Bootleg
Φανερωμένης 8, Χολαργός, τηλ.: 210 6511288

Tο Bootleg κρύβεται στην αυλή ενός μικρού εμπορικού κέντρου «της γειτονιάς», από αυτά που ήταν πολύ δημοφιλή στα ‘90s κι έκτοτε σχεδόν εξαφανίστηκαν. Συνδυάζει άψογα το πανταχού παρόν βιομηχανικό design με τις ρετρό λεπτομέρειες, σε ένα άκρως γοητευτικό αποτέλεσμα, και έχει το δικό του, φανατικό κοινό, που ορκίζεται στις μουσικές (τις οποίες κατά καιρούς επιλέγουν guest DJs) και στα φανταστικά του κοκτέιλ. Στα δικά μας αγαπημένα συγκαταλέγονται τα Lucky Number 8, με τεκίλα, χυμό λεμόνι, μαρμελάδα κάστανο και σοκολατένια bitters, και Romantic, με μαστίχα, aperol, spiced syrup και ρόδι. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€.

Blueprint
Βασιλίσσης Σοφίας 17, Μαρούσι, τηλ: 2103129293

Με ιστορία που μετράει είκοσι χρόνια, η θρυλική αυτή μπυραρία δανείζεται το όνομά της από τον ομώνυμο πρώτο δίσκο του θρυλικού κιθαρίστα Rory Gallagher και γεμίζει τα βράδια μας με αγαπημένες ροκ και hard rock μουσικές συνοδεία video clip σε ειδική οθόνη δίπλα από τον DJ. Συμβάλλοντας στην όλη οπτικοακουστική εμπειρία, το soundtrack περιλαμβάνει αυθεντικές ροκιές από 70’s, 80’s και 90’s και η… κάβα μπόλικες ετικέτες μπύρας σε μπουκάλι ή βαρέλι. Το ποτό κοστίζει 7€, οι μπύρες ξεκινούν από 4€.

Gorilla 11
Θησέως 7, Μαρούσι, τηλ: 2108069800

Ένας… γορίλλας κοντά στον ηλεκτρικό του Αμαρουσίου πουλά ψαγμένα βυνίλια, τυπώνει μπλούζες και σερβίρει παγωμένη μπύρα στο cosy εσωτερικό του, το οποίο προσελκύει μουσικόφιλους και νεαροπαρέες. Στα decks του κατά καιρούς φιλοξενούνται djs με rock – ως επί το πλείστον- αντιλήψεις, ενώ συχνά πυκνά πραγματοποιούνται live και παρουσιάσεις δίσκων με γνωστούς καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής, καθώς και προβολές ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. Μας αρέσουν επίσης και οι τιμές του: από 2,5€ η μπύρα Henninger σε μπουκάλι, από 5€ τα ποτά.

Moustaki Bar
Δροσίνη 5, Κηφισιά, τηλ: 211 4047612

Στην πιο γραφική περιοχή του κέντρου της Κηφισιάς, το Moustaki Bar σερβίρει σούπερ cocktails με καλτ ονόματα και ξεσηκωτικές sui generis μουσικές από το βράδυ μέχρι αργά… το πρωί. Στο fun εσωτερικό του τα Ημισκούμπρια συναντούν τους Boney M και τον Σταμάτη Γαρδέλη, ενώ εσείς πιάνετε θέση στη μπάρα, λικνίζεστε και απολαμβάνετε Χαβάη 5 – μηδέν, με βότκα, φρούτα του πάθους, καρύδα, λάιμ και μπίτερς και τζίντζερ ιν Μέξικο με τεκίλα, τζίντζερ, λάιμ και αφρό τζίντζερ. Τα κοκτέιλ κοστίζουν από 7-12€.

The Azor
Ανοίξεως και Σταμάτας 3, Άνοιξη, τηλ: 2108140848

Μικρό, cosy, καλόγουστο και… καλοκαιρινό ανεξαρτήτως εποχής, το Azor αξίζει τα χιλιόμετρα μέχρι την (πολύ) βόρεια Άνοιξη. Κυκλαδίτικου στυλ διακόσμηση με λευκές ξύλινες καρέκλες και ανοιχτά χρώματα σε τοίχους και μπάρα, νεαρόκοσμος, fun ατμόσφαιρα και ωραίες μουσικές φέρνουν κόσμο και κοσμάκη στο μουσικό του καταφύγιο. Οι ήχοι «παίζουν» με soul – funk και house μελωδίες, ενώ συχνά στήνει θεματικές βραδιές με αντίστοιχου ύφους εγχώριους μουσικούς παραγωγούς ή ομάδες. Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€, τα cocktails ξεκινούν από 8,5€: must το Azor orchard, με μαστίχα sxinos, λικέρ αγγινάρας, φρεσκοστυμμμένο λεμόνι, lemon curd και σιρόπι μελιού.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v