Τα πιο jazz στέκια της Αθήνας

Κι όμως, υπάρχουν ακόμα τζαζ στέκια στην Αθήνα. Κι αυτά είναι τα οκτώ μπαράκια και stages που αγαπούν οι ορκισμένοι φίλοι του είδους.
Τα πιο jazz στέκια της Αθήνας
Καθαρόαιμες τζαζ μουσικές και «επίγονοι» που φρεσκάρουν το είδος. Soul και afro μελωδίες και ατμοσφαιρικοί χώροι. Ψαγμένες μπάρες που σερβίρουν σούπερ κοκτέιλ, για να τα απολαύσετε με τις φωνές των crooners της δεκαετίας του ’30. Σκηνές που φιλοξενούν εκπροσώπους της ελληνικής τζαζ σκηνής για αυτοσχεδιαστικές live βραδιές. Ό,τι δηλαδή αναζητούν οι φίλοι της jazz μουσικής, και το βρίσκουν σε οκτώ μπαρ της Αθήνας που τιμούν το είδος και με το παραπάνω.

Jazz in Jazz
Δεινοκράτους 4, Κολωνάκι, τηλ: 210 7258362
Ένα μπαρ, σωστό μουσείο της τζαζ, αυτό το ιστορικό μαγαζί του Κολωνακίου αποτελεί τον πιο ζεστό jazz χώρο στο κέντρο, όπου θα παραγγείλετε το ποτό σας στην μεγάλη μπάρα και θα αράξετε στους πάγκους για να απολαύσετε φοβερές μουσικές από την πρώτη εποχή της jazz ως τα μέσα της δεκαετίας του ’50, συχνά από το γραμμόφωνο. Αποκλείονται δε οι «επίγονοι» του είδους, όπως η free jazz, καθώς η ατμόσφαιρα διατηρείται ανέπαφα αυθεντική χάρη στις old school μουσικές που ακούγονται.

Afrikana 
Ιεροφαντών 13, Κεραμεικός, τηλ: 6942609229 -2103410445

Εδώ, μια ανάσα από τα mainstream στέκια του Γκαζιού, χτυπά η «καρδιά» της τζαζ και της μαύρης κουλτούρας. Η Αφρικάνα φιλοξενεί από την Τρίτη ως την Κυριακή (από τις 19.30 ως τα ξημερώματα) φοβερές live βραδιές, που προθερμαίνονται με ωραία jazz, afro, soul και funk DJ sets. Η ατμόσφαιρα είναι ταξιδιάρικη, οι καλεσμένοι από την ελληνική jazz σκηνή εκλεκτοί και τα ποτά καθαρά. Κάθε Τρίτη, φιλοξενούνται Jam Parties.

Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ: 210 9213310

Ιστορική και δραστήρια jazz σκηνή της πόλης, το Half Note παρουσιάζει κάθε εβδομάδα μία ή δύο διαφορετικές μουσικές παραστάσεις, με καλεσμένους εκλεκτούς έλληνες καλλιτέχνες αλλά και με μετακλήσεις γνωστών ονομάτων της τζαζ και άλλων ειδών από όλο τον κόσμο. Τα live ξεκινούν γύρω στις 22.30 και η είσοδος στοιχίζει περί τα 15€ στο μπαρ. Δείτε τις προσεχείς εκδηλώσεις εδώ

Speakeasy
Λέκκα, Σύνταγμα

Το μυστηριώδες υπόγειο του κέντρου, που δεν αποκαλύπτει την ακριβή διεύθυνσή του για να ψάξετε να το βρείτε, όπως συνέβαινε με τα μπαράκια της εποχής της ποτοαπαγόρευσης, ξεχωρίζει για την κομψότητά του, το ‘30s στιλ του, τα σούπερ κοκτέιλ του (από 7 ως 12€) και φυσικά, την αδυναμία του στην τζαζ μουσική. Σχεδόν κάθε βράδυ τα DJ sets πραγματοποιούν ταξίδι στην μουσική της εποχής του Μεσοπολέμου, ενώ συχνά-πυκνά φιλοξενούνται και live με μπάντες στις οποίες πρωταγωνιστεί το σαξόφωνο, με ελεύθερη είσοδο.

Μαύρος Γάτος
Κωλέττη 42, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 0518

Η τεράστια ξύλινη μπάρα σερβίρει μεγάλη ποικιλία από κοκτέιλ αλλά και malt, bourbons και ρούμια. Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ζεστή και παρεΐστικη. Οι DJs εναλλάσσονται καθημερινά, με μουσικές που απλώνονται σε διάφορα είδη της jazz, soul και blues, ενώ το μαγαζί απλώνει και τραπεζάκια στον πεζόδρομο, κάτω από τον πλάτανο, όπου μπορούμε να απολαύσουμε και το καφεδάκι μας από πρωί.

Verve 
Αγίων Αναργύρων 10, Ψυρρή, τηλ: 21 1012 5750

Ένα καθαρόαιμο jazz μπαράκι που μεταφέρθηκε από το αρχικό «σπίτι» του στη Σόλωνος, στου Ψυρρή, το Verve μας καλεί να απολαύσουμε «ιδρωμένα φανκ, γαλανομάτες σόουλ, μαγκιώρικα μπλουζ, αέρινα καμπαρέ με βαλκανική χροιά, λατρεμένα mods των 60s και indie τόλμη». Συχνά μάλιστα πραγματοποιούνται live με ελεύθερη είσοδο. Μας αρέσει ιδιαίτερα ο πολύχρωμος χώρος με την vintage διάθεση και τα κλασικά εξώφυλλα τζαζ δίσκων που τον κοσμούν.

Jazz Point
Ακαδημίας 18, τηλ: 21 0323 5911

Ανοιχτό από το πρωί πλέον, το Jazz Point προσφέρεται για τζαζ και χαλάρωση από νωρίς, με καφέ, σπιτικές πίτες και βιβλία για να ξεφυλλίσουμε και να αγοράσουμε, αργότερα με ένα ποτήρι κρασί ή δροσερά κοκτέιλ, και πάντα με σούπερ μουσική από όλο το εύρος της jazz, blues και world μουσικής. Επίσης, κάθε Τρίτη, Πέμπτη (στις 22.00, με ελεύθερη είσοδο) και Παρασκευή, Σάββατο (στις 23.00, είσοδος 5€) φιλοξενούνται νέα ονόματα της τζαζ σκηνής. Την Κυριακή παραμένει κλειστό και την Τετάρτη κλείνει στις 21.00.

Παλιό Ραδιόφωνο
Αθανασίου Διάκου 12, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9237022

Μικρό, ατμοσφαιρικό, με νουάρ ατμόσφαιρα, όμορφο φωτισμό και old school διάθεση, το Παλιό Ραδιόφωνο «εκπέμπει» ακόμα κάτω από την Ακρόπολη, στις παρυφές του Κουκακίου. Εδώ, απολαμβάνουμε καθαρά ποτά στα 7€ και τζαζ μουσικές, με αδυναμία στη hard-bop και τους crooners (οι μεγάλες αντρικές φωνές της τζαζ) των ‘20s και ‘30s.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v