Ιδέες για να απολαύσετε τις Αλκυονίδες

Οι πιο απολαυστικοί τρόποι να εκμεταλλευτείτε τις Αλκυονίδες και να μαζέψετε όσο περισσότερο χειμωνιάτικο ήλιο μπορείτε στις γειτονιές, τις πλατείες και τις εξοχές της Αθήνας.
Ιδέες για να απολαύσετε τις Αλκυονίδες
Οι ηλιόλουστες ημέρες του χειμώνα – δεν μπορεί – θα φανούν. Και όταν το κάνουν, θα πάρουμε την πιο γλυκιά εκδίκηση από την μανιασμένη Αριάδνη με τα χιόνια και το κρύο που μας χάρισε απλόχερα τον Ιανουάριο. Στην πρώτη υποψία των Αλκυονίδων, λοιπόν, θα κάνουμε πρόβα Άνοιξης και θα σπεύσουμε…

…για καφεδάκι στη λιακάδα

Ένας φρέντο στη σκιά της Αγίας Ειρήνης. Ένας ελληνικός στο καφενεδάκι της Δεξαμενής. Ένα καφεδάκι στα μαγαζιά με τις ωραιότερες αυλές της Αθήνας που έμειναν ανεκμετάλλευτες εδώ και μήνες. Επιτέλους, ήρθε η ώρα να τις ξαναγεμίσουμε.
Διαβάστε περισσότερα – Υπέροχα café με αυλές

…για βόλτες στις ωραιότερες αθηναϊκές γειτονιές

Τι θα λέγατε για έναν περίπατο στην Πλάκα και στα Αναφιώτικα, για να πάρουμε γεύση από νησί; Ή μια βόλτα στις παλιές γειτονιές των Πετραλώνων μέχρι του Φιλοπάππου, ένα ανηφόρισμα στο λόφο του Στρέφη ή στον Αρδηττό, με στάσεις στα στέκια του Μετς ή στις πλατείες του Παγκρατίου; Η Αθήνα, ακόμη και στο κέντρο της, είναι γεμάτη όμορφες διαδρομές που παίρνουν άλλο χρώμα με τις πρώτες «ανοιξιάτικες» αχτίδες.
Διαβάστε περισσότερα – Υπέροχες διαδρομές για περίπατο στο αθηναϊκό κέντρο

…για ουζάκι στη θάλασσα

Στο Μικρολίμανο ή στην Πειραϊκή, στην αθηναϊκή ριβιέρα με τα café και τα ουζερί στις ακτές της Βάρκιζας, στην Καστέλα για θέα ή στο Πόρτο Ράφτη για ψαράκι… Οι Αλκυονίδες μας βάζουν στον πειρασμό να θυμηθούμε τις διαδρομές που κάναμε κάθε λίγο και λιγάκι το καλοκαίρι… μετά από το μπάνιο μας, και να περάσουμε ένα μεσημέρι στη λιακάδα, τσουγκρίζοντας ποτήρια ούζο με θαλασσινούς μεζέδες. Πού;…
Διαβάστε περισσότερα – Ψάρι με θέα θάλασσα ως 15€ 

…για περιπάτους και άραγμα στο πράσινο

Πού θα βρείτε το πράσινο στην Αθήνα, σας βλέπουμε έτοιμους να ρωτήσετε. Και απαντάμε με ιδέες όπως μια πεζοπορία στην Πάρνηθα, όπως αυτές που οργανώνουν τα καταφύγια Φλαμπούρι ή Μπάφι. Ή όπως μια μίνι εκδρομή στην Καισαριανή και το δάσος της, με στάση στο θρυλικό υπαίθριο αναψυκτήριο της Καλοπούλας. Ή μία περιήγηση στον Βοτανικό Κήπο του Διομήδους στο Χαϊδάρι, με τα σπάνια φυτά και το υπέροχο café. Ή μία (ακόμα) εξόρμηση στο ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπου μπορείτε να αράξετε με ένα βιβλίο, να κάνετε βόλτα με το κατοικίδιό σας, να συμμετάσχετε σε υπαίθρια μαθήματα στο υδάτινο κανάλι ή απλώς να απολαύσετε τη θέα.
Διαβάστε περισσότερα – Δέκα μέρη στην Αθήνα που θυμίζουν εξοχή

…για brunch σε τραπεζάκια έξω

Για λίγες έστω ημέρες, δεν θα κυνηγάμε τα τραπέζια κοντά σε τζάκι και δε θα συμβιβαστούμε με στρίμωγμα σε μικρούς χώρους για να απολαύσουμε καφεδάκι, ομελέτες, burgers και pancakes. Θα επιλέξουμε μαγαζιά που σερβίρουν λαχταριστό brunch σε τραπεζάκια έξω… γιατί έτσι μας αρέσει.
Διαβάστε περισσότερα – Υπέροχα «καλοκαιρινά» brunch στην Αθήνα

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v