Υπέροχα καφέ που μυρίζουν… καλοκαίρι

Τραπεζάκια σε καταπράσινα πάρκα και πολύχρωμες αυλές, λαχταριστός καφές και ροφήματα και… πρόβα καλοκαιριού σε 8 αγαπημένες διευθύνσεις.
Υπέροχα καφέ που μυρίζουν… καλοκαίρι
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τραπεζάκια στην αθηναϊκή… ύπαιθρο (ναι, υπάρχει), σε πανέμορφες αυλές Μουσείων και κήπους που θυμίζουν οάσεις. Αυτό είναι το σκηνικό για να απολαύσουμε τα πρώτα καλοκαιρινά μας καφεδάκια (και όχι μόνο) και το βρίσκουμε σε οκτώ αγαπημένα μέρη από την Αθήνα μέχρι την Κηφισιά και από τη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι του Παπάγου.

Πιάστε το… καλοκαίρι μαζί μας και τραπεζάκι κάτω από τον ίσκιο τους.

Green Park
Άλσους Βεΐκου, Γαλάτσι

Οι… παλιοί το θυμούνται στο Πεδίο του Άρεως, οι «νέοι» μπορούν να το βρουν υπό τον ίσκιο των δέντρων στο καταπράσινο άλσος Βεϊκου, όπου απλώνει τραπεζάκια δίπλα στην πισίνα και σερβίρει από τις 8.00 το πρωί καφεδάκι συνοδεία ωραιότατων σνακ και αργότερα γεύσεις δημιουργικής ελληνικής κουζίνας (δείτε το μενού εδώ).

Alsos Cafe Bar Κηφισιά
Άλσος Κηφισιάς

Και από το Γαλάτσι βάζουμε πορεία βόρεια, προς Κηφισιά, όπου στο επίσης καταπράσινο και γεμάτο λουλούδια άλσος, βγάζει τραπεζάκια στο λευκό χαλίκι το ομώνυμο καφέ και σερβίρει καφέδες, ροφήματα αλλά και αλμυρά/γλυκά σνακ για κάθε γούστο. Σημειωτέον, αυτές τις μέρες η Ανθοκομική Έκθεση γεμίζει επιπλέον χρώματα το άλσος και αποτελεί σούπερ αφορμή για καφεδάκι και… ψώνια. Ανοίγει από τις 8.00 το πρωί.

Chocolat
Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο

H θέα και η τοποθεσία του είναι όλα τα λεφτά (κυριολεκτικά μιας και «τσιμπάει»). Το Chocolat είναι ίσως το κορυφαίο σημείο για καφεδάκι με θέα στο κέντρο της Αθήνας (ή και για ποτάκι αργότερα), μιας και από την ταράτσα του θα ατενίσετε την Ακρόπολη και θα φάτε στο πιάτο… εκτός από τον Παρθενώνα, και τα σούπερ γλυκά του καταλόγου (μιλφέιγ πορτοκαλιού, μπράουνι, lemon pie ή cheesecake με αφράτη κρέμα τυριών).

Ilissia Café Bistrot
Βασιλίσσης Σοφίας 22, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Βρίσκεται στον κήπο του περίφημου Μεγάρου της Δούκισσας της Πλακεντίας και αποπνέει απίστευτη «αύρα παλιάς αρχοντικής Αθήνας» στην καρδιά της πόλης, εκεί που σήμερα φιλοξενείται το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Το café bistrot Ilissia απλώνει τα τραπεζάκια του στον πανέμορφο κήπο του Μουσείου από τις 9 το πρωί για το πρωινό σας καφεδάκι, ενώ μένει ανοιχτό ως τις 21.00 το βράδυ, σερβίροντας εκτός από καφέδες ή ροφήματα, και ελαφριά γεύματα ή λαχταριστά γλυκά.

Περισσότεροι καφέδες σε όμορφες αυλές μουσείων εδώ.

Piu Verde
Άλσος Παπάγου

Στο καταπράσινο άλσος του επίσης καταπράσινου Παπάγου, το Piu Verde σερβίρει καθημερινά καφεδάκι με φόντο λίμνες, μπόλικα πεύκα και πλακόστρωτα μονοπάτια κάνοντας την κατανάλωση καφεΐνης ή ροφημάτων μια 100% καλοκαιρινή εμπειρία. Φυσικά παραμένει ανοικτό μέχρι και το βράδυ για μεσογειακή κουζίνα και cocktails.

Rumors
Λεωφ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη

Φήμες λένε ότι είναι το καλύτερο καφέ της Βουλιαγμένης, εκείνο που την έβαλε στο χάρτη των hot spots. Οι φήμες αληθεύουν, και το Rumors τώρα που καλοκαιριάζει μας υποδέχεται στους αναπαυτικούς του καναπέδες, για να ατενίσουμε τη θάλασσα και μπόλικο πράσινο, να λιαστούμε και να απολαύσουμε από καφεδάκι και σάντουιτς μέχρι μίνι γεύματα και ποτάκι όταν βραδιάζει.

Άρωμα Πλατείας 
25ης Μαρτίου 19, πλατεία Νέας Σμύρνης

Στο ωραιότερο σημείο της πλατείας της Νέας Σμύρνης, το «Άρωμα» λειτουργεί ως café αλλά και ως bar, με δύο διαφορετικούς χώρους. Επιλέγουμε τα τραπεζάκια που βγάζει έξω, στην «πλατεία των πλατειών» και απολαμβάνουμε ωραιότατο καφέ και ροφήματα και σπιτική λεμονάδα. Σημειώστε ότι εδώ μπορείτε να παίξετε και επιτραπέζια, ενώ συχνά το Άρωμα φιλοξενεί μουσικά σχήματα, τζαζ βραδιές ή guest DJs.

Fairytale 
Ν. Τρυπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια

Ένα παραμυθένιο καφέ στην ταχύτατα ανερχόμενη πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας, φιλοξενεί μια αυλή – χάρμα οφθαλμών με κουκλίστικη διακόσμηση, άνετους καναπέδες και τραπεζάκια στα οποία σερβίρονται παγωμένα φρουτένια ροφήματα, καφές, αλλά και κοκτέιλ. Εδώ μαζί με τον καφέ, απολαμβάνουμε γλυκά και ροφήματα εμπνευσμένα από παραμύθια, με υπέροχη διακόσμηση, πολλά χρώματα και κολασμένη γεύση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v