7 μπαράκια που είναι τέλεια… μέσα-έξω

Και σούπερ αυλές, και ωραίο «μέσα». Και δυνατά κοκτέιλ, και ψαγμένες μουσικές. Τα αθηναϊκά μπαράκια που τα έχουν όλα.
7 μπαράκια που είναι τέλεια… μέσα-έξω
της Ηρώς Κουνάδη

Ναι, είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Με μπουφάν φεύγεις το πρωί από το σπίτι, με t-shirt να λιάζεσαι καταλήγεις λίγες ώρες αργότερα. Και τούμπαλιν. Κάπως έτσι, η επιλογή του «σωστού» μπαρ για το βράδυ αγγίζει επίπεδα τριτοβάθμιας εξίσωσης: «Να μην κλειστούμε από τώρα μέσα» λέει ο ένας, «ναι, αλλά αν ψυχράνει κι άλλο στην αυλή θα κρυώνουμε» ο άλλος. Την απάντηση στους δυσεπίλυτους προβληματισμούς της παρέας έχουν τα μπαράκια που ακολουθούν, και τα οποία εγγυώνται πως αν κρυώσετε δεν θα φύγετε, γιατί ο εσωτερικός τους χώρος είναι εξίσου ωραίος με το έξω τους.

Underdog  

Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ: 21 3036 5393



Μέσα: Βιομηχανικό σκηνικό, μεγάλος, ψηλοτάβανος χώρος (νεοκλασικό γαρ), μπάρες για socializing και ωραίες δυνατές μουσικές.
Έξω: Η ωραιότερη ίσως αυλίτσα του Θησείου, χτιστά καναπεδάκια, μεγάλα τραπέζια που ανακατεύουν τις παρέες μεταξύ τους, αλλά και μικρότερα αν έχετε πιο prive διάθεση, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί και ησυχία ιδανική για όσους έχουν έρθει ως εδώ πρωτίστως για να τα πουν.
Τι πίνουμε εδώ; Ψαγμένες μπύρες που (βάζουμε στοίχημα ότι) δεν έχετε βρει πουθενά αλλού και ωραία κοκτέιλ σαν το Paradise City, με ρούμι, σοκολάτα, πορτοκάλι και φουντούκι, ή το Suzanne, με μαστίχα, καρύδα, λεμόνι και πικραμύγδαλο. Οι τιμές τους (που θα μπορούσαν να είναι ένα «κλικ» παρακάτω) κυμαίνονται στα 10€.

Upupa Epops

Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214



Μέσα: Απίθανο θεατράλε σκηνικό, με βίντατζ έπιπλα, φθαρμένους τοίχους, εντυπωσιακούς πολυελαίους, και μεγάλη μπάρα που μας φέρνει όλους πιο κοντά.
Έξω: Μακράν η ωραιότερη αυλή που έχετε δει τα τελευταία χρόνια, στρωμένη με ασπρόμαυρο πλακάκι και στολισμένη με λουλουδιασμένα γλαστράκια, ρετρό τραπέζια, νοσταλγικά φωτιστικά και αραμπέσκ πλακάκια.
Τι πίνουμε εδώ; Φανταστικά κοκτέιλ σαν το το Liliko’i (στα 8€) με φρούτα του πάθους, σοκολάτα, τζίντζερ, κάρδαμο, λάιμ, ρούμι Wray & Nephew και μαστίχα Skinos, ή το The Long Purple (επίσης 8€) με σπιτικό παγωτό καϊμάκι, τζιν, νερό από άνθη πορτοκαλιάς, μέλι και λεμόνι.

Κύριος Χου

Δημοφώντος & Υπερίωνος 1, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 210 3423972



Μέσα: Ένα πανέμορφο νεοκλασικό χωρισμένο σε δωμάτια, με ατμόσφαιρα σαν-στο-σπίτι-σας, και ωραίες μουσικές σε χαμηλή σχετικά ένταση.
Έξω: Μια από τις ωραιότερες, «καλοκαιρινότερες» και πιο παρεΐστικες αυλές της πόλης, με (κομμάτι άβολες, είναι η αλήθεια) σιδερένιες καρεκλίτσες, χαμηλό φωτισμό και φουντωτές φυλλωσιές.
Τι πίνουμε εδώ; Μικρά κοκτεϊλικά αριστουργήματα, σαν το Deep Purple με μαστίχα, κρασί και άγριο μύρτιλο, και το 2Spicy, με τεκίλα, κόλιανδρο, chilli και mango. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 7,50€.

Μπλε Παπαγάλος  

Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο, τηλ: 211 0121099



Μέσα: Ένα γλυκύτατο, σούπερ cozy σκηνικό, με το κόκκινο σαλονάκι-σήμα κατατεθέν και ωραίες αρτιστίκ πινελιές στη διακόσμηση. Επίσης, ωραίες jazz, funk και swing μουσικές, ταξιδιάρικα soundtrack και αδυναμία στη γαλλική σκηνή.
Έξω: Φερ φορζέ τραπεζάκια και πολυθρονίτσες, στη σκεπαστή αυλίτσα η οποία εγγυάται ότι δεν θα κρυώσετε, αλλά και τραπεζάκια που απλώνονται πιο έξω, κάτω από τα δέντρα της Πλατείας Αυδή.
Τι πίνουμε εδώ; Γενναιόδωρα, καθαρά ποτά στα 6€, και συμπαθητικά κοκτέιλ στα 8€.

By the Glass  

Φιλελλήνων και Γεωργίου Σουρή 3, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3232560



Μέσα: Ωραία, στιλάτη ατμόσφαιρα που δεν γίνεται «βαριά» όπως σε άλλα wine bar, μεγάλη ξύλινη μπάρα για το socializing και τραπεζάκια για πιο prive καταστάσεις.
Έξω: Δύο διαφορετικά έξω: Τραπεζάκια που απλώνονται στη γλυκύτατη στοά, και άλλα σε μια από τις πιο μυστικές πλατείες της Αθήνας, την πλατεία Ραλλούς Μάνου, πίσω από τη ρώσικη εκκλησία και ανάμεσα σε φουντωτές φυλλωσιές .
Τι πίνουμε εδώ; Κρασί από τον ελληνικό αμπελώνα σε ποτήρι το μέγεθος του οποίου διαλέγετε ως εξής: 25 ml για να δοκιμάσετε, 75 ml για να απολαύσετε και 150 ml για να ζαλιστείτε και λίγο. Οι τιμές ξεκινούν από τα 3,50€.

Αρbarόριζα  

Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 210 7019530



Μέσα: Νεανική και μονίμως κεφάτη ατμόσφαιρα, funk, soul και ethnic όχι-δυνατές μουσικές, διαφορετικά μεταξύ τους τραπεζάκια και μπάρες ανάμεσά τους για έξτρα κοινωνικοποίηση.
Έξω: Μια υπερυψωμένη αυλίτσα με φυλλωσιές και παραδοσιακά τραπεζάκια καφενείου, που επιτρέπει το χάζι στην περαντζάδα της Πλατείας Πλαστήρα.
Τι πίνουμε εδώ; Πρωτότυπα και άψογα εκτελεσμένα κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα ή κρασιά για βάση τους, όπως το Surprise με μαστίχα, κόκκινο κρασί και σοκολάτα, και το Bubblestar, με ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα. Οι τιμές τους ξεκινούν από 4,50€ και φτάνουν τα 7€ το πολύ.

Snatch  

25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6891262



Μέσα: Ξύλινη επένδυση, ψηλά stools, και σούπερ ροκ και indie μουσικές.
Έξω: Χτιστά καναπεδάκια, πολύχρωμες μαξιλάρες, δέντρα και λουλούδια, σε μια από τις ωραιότερες αυλές βόρεια του κέντρου.
Τι πίνουμε εδώ; Καταπληκτικά κοκτέιλ, όπως το γιγάντιο Spicy Papa με ρούμι 3 ετών, passion fruit, ginger, μάνγκο και καυτερή πιπεριά (στα 10€) και το Sweet Addiction με βότκα αρωματισμένη με βανίλια, Crème de Cacao, σιρόπι βανίλιας και πουρέ φράουλας (στα 8€).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v