Καφέ με πράσινο: Οάσεις δροσιάς στην πόλη

Δροσερό καφεδάκι, ίσκιος από δέντρα, θέα… πράσινη και η αίσθηση ότι βρισκόμαστε τόσο μακριά, αλλά και τόσο κοντά στην πόλη.
Καφέ με πράσινο: Οάσεις δροσιάς στην πόλη
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Καφεδάκι σε πνιγμένους στο πράσινο κήπους, υπό τον ίσκιο των δέντρων, με θέα την πόλη στο… πιάτο, σε άλση και πλατείες που μυρίζουν καλοκαίρι. Αυτό θα είναι από εδώ και στο εξής το φόντο σε κάθε μας έξοδο για καφέ εντός και εκτός πόλης και ξέρουμε πολύ καλά πού και πώς θα το ανακαλύψουμε.

Ακολουθούν τα αγαπημένα μας μέρη για δροσερούς καφέδες και ροφήματα από την Κηφισιά μέχρι το Γαλάτσι, και από το Χαϊδάρι μέχρι την «καρδιά» της Αθήνας.

Το Πάρκο
Πάρκο Ελευθερίας, Αθήνα, τηλ: 210 7223784

Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, μέσα στο πράσινο πάρκο Ελευθερίας, το ομώνυμο all day café bar restaurant προσφέρει γενναίες δόσεις πρασίνου για τα μάτια μας και ποικιλία γεύσεων και ροφημάτων για τους ουρανίσκους μας. Πέρα από καφεδάκι, εδώ δοκιμάζουμε μεσογειακές γεύσεις αλλά και βραδινό ποτό.

Υάδες 
Αττικό Άλσος, τηλ: 2106470936

Έχουν και τα… Τουρκοβούνια την γοητεία τους: Στις Υάδες, το all day café του Αττικού Άλσους, θα βρεθείτε πάνω από το Γαλάτσι και τη Νέα Φιλοθέη, θα χορτάσετε θέα, θα παραγγείλετε το καφεδάκι σας και θα ατενίσετε την πόλη στο καταπράσινο φόντο του κήπου.

Zafiro 
Αττικό Άλσος, Περιοχή Β’, Γαλάτσι, τηλ: 2106930586

Αττικό Άλσος… ξανά μανά, για καφεδάκι στα άνετα τραπεζάκια στην αυλή του Zafiro, από όπου η θέα στην πόλη είναι εξίσου συγκλονιστική, τα δέντρα και το πράσινο δίνουν ηχηρό παρόν, ενώ η κουζίνα ετοιμάζει νόστιμα πιάτα για γεύματα αφ’ υψηλού.

Το Άλσος της Πόλης
Αγίου Βασιλείου 63, Άλσος Περιστερίου, τηλ: 2105744070

Από το Αττικό Άλσος μεταφερόμαστε το άλσος Περιστερίου για να πιάσουμε τραπεζάκι στο ωραίο καφέ που εδώ και μερικά χρόνια προσφέρει απλόχερα θέα στο πράσινο του πάρκου και ωραιότατα ροφήματα, αλλά και σνακ. Για τους βραδινούς επισκέπτες, το καφέ του άλσους προσφέρει και δροσιστικά cocktaills.

Café Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου 
Πατησίων 44, τηλ: 2132144800

Στην αριστερή άκρη της πλατείας μπροστά από το επιβλητικό κτίριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, βρίσκουμε αυτό το ήσυχο αίθριο καφέ με τα μαύρα τραπεζάκια και τις άνετες πολυθρόνες. Στο καφέ του Μουσείου παραγγέλνουμε καφεδάκι για να το πιούμε στη λιακάδα, κοιτάζοντας είτε προς την είσοδο του Μουσείου είτε προς την μακρινή «βαβούρα» της Πατησίων.

Six Dogs
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3210510

Πιο κέντρο δε γίνεται. Πιο δημοφιλές – και «πηγμένο» τα Σαββατοκύριακα - δε γίνεται. Όμως σε κάθε περίπτωση, ο «βάθος κήπος» του Six Dogs, με τους άνετους ξύλινους πάγκους αποτελεί την πρώτη μας επιλογή για «πράσινο» καφεδάκι στην Αθήνα, υπό τον ίσκιο των ψηλών του δέντρων.

Best Friends 
Πλατεία Καραμανλή, Πολιτεία, τηλ: 2108079139

Σταθερή αξία στην Πολιτεία, το meeting point των Βορείων Προαστίων διαθέτει έναν κομψό εσωτερικό χώρο, αλλά και έναν ακόμη καλύτερο υπαίθριο, όπου μία καταπράσινη μπάρα φροντίζει από νωρίς για το coffee break μας, στο πλακόστρωτο κάτω από τα πελώρια δέντρα. Αργότερα, μετατρέπεται σε ένα bar restaurant με μεσογειακές γεύσεις και λαχταριστά burgers σε γενναιόδωρες μερίδες.

Παλιά Αγορά
Κεχαγιά 26 και Μ.Ρενιέρη, Φιλοθέη, τηλ: 210 6837037

Σε μια ούτως ή άλλως «πράσινη» περιοχή, η Παλιά Αγορά στην Φιλοθέη προσφέρει έξτρα δόσεις δροσιάς στον ολόφυτό της κήπο, ο οποίος είναι ό,τι πρέπει για καφεδάκι αλλά και νοστιμότατη (αν και «τσιμπημένη») μεσογειακή κουζίνα με διεθνείς πινελιές και αρκετές επιλογές σε sushi.

Κήπος – The Garden Café 
Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 2105324792

Στον πανέμορφο Διομήδειο Κήπο, έναν από τους μεγαλύτερους βοτανικούς κήπους, το… local καφέ απλώνει τραπεζάκια κάτω από τον ίσκιο των δέντρων και μας υποδέχεται για άραγμα από νωρίς το πρωί για καφεδάκι και πρωινό και στην συνέχεια για ούζο ή χιώτικη σούμα με ελληνικό finger food.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v