Η Ελλάδα γιορτάζει με Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι 34 νομών ενώνουν φέτος τις δυνάμεις τους στον κάθε χρονιά και πιο ενδιαφέροντα θεσμό των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών.
Η Ελλάδα γιορτάζει με Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές
Πρόκειται για διοργάνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχεδιασμένη από τη Διεύθυνση Μουσείων με τη συνεργασία 45 Εφορειών Αρχαιοτήτων και Μουσείων, που προγραμματίζουν πλήθος εκδηλώσεων από τις 26 ως τις 29 Μαΐου, για να βοηθήσουν το ευρύ μαθητικό και όχι μόνο κοινό να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού κάλλους της Ελλάδας.

Στο πλευρό της διοργάνωσης βρίσκονται φέτος 13 δήμοι, 19 διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακές Σχολές, σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σωματεία και συνεταιρισμοί πολιτών, αλλά και πολλοί εθελοντές.

Από την ερχόμενη Πέμπτη 26 Μαΐου έως την Κυριακή 29 Μαΐου οι διοργανωτές προσκαλούν το κοινό να ενημερωθεί αλλά και να ψυχαγωγηθεί συμμετέχοντας σε ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις, περιπάτους, πεζοπορίες, ποδηλατικές διαδρομές, καλλιτεχνικά δρώμενα κ.ά.

Στην Αττική, θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων περίπατος στα ίχνη του αρχαίου Ηριδανού μέσα από την αρχαία Αγορά και τον αρχαιολογικό χώρο Κεραμεικού, εκπαιδευτική δράση για γνωριμία με το μύθο του Διονύσου στη νότια κλιτύ της Ακρόπολης, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου, εκπαιδευτική-περιβαλλοντική δράση στην Ακαδημία Πλάτωνος, δρώμενα στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου και περιήγηση στον Μαραθώνα και στη Βραυρώνα.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις ανά νομό και ημέρα της διοργάνωσης στο αρχείο που θα βρείτε κάτω, στα Σχετικά Έγγραφα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v