Τα καλύτερα μπαράκια για cocktails σε αυλές και κήπους

Από το κέντρο μέχρι τη Γλυφάδα και από την Κηφισιά μέχρι το Χαλάνδρι, αγαπημένα μπαράκια ανοίγουν τις αυλές τους και σερβίρουν δροσερά  cocktails.
Τα καλύτερα μπαράκια για cocktails σε αυλές και κήπους

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αγαπάτε τα cocktails ανεξαρτήτως εποχής. Σας καταλαβαίνουμε και συμφωνούμε.  Αν όμως μία… εποχή τους ταιριάζει – πλην του καλοκαιριού φυσικά – είναι αυτή που διανύουμε. Είναι η εποχή όπου αγαπημένα μπαράκια εγκαινιάζουν κήπους και αυλές, βγάζουν τραπεζάκια δίπλα σε άφθονη πρασινάδα και βάζουν μπρος τα shaker για να μας προσφέρουν cocktail-ικές δημιουργίες που γεμίζουν με αρώματα και γεύσεις τα βράδια μας στην πόλη.

Πάρτε λοιπόν μια δυνατή γουλιά από φρέσκους πουρέδες, bitters και spirits σε έξοχους συνδυασμούς, σε οκτώ αυλές και κήπους ιδανικούς για νύχτες αγκαλιά με cocktails.

Momix 
Κελεού 1-5, Γκάζι και Ποσειδώνος 81

Διαθέτουν και τα δύο από μια κουκλίστικη αυλή (αν και δική μας αγαπημένη παραμένει η σαφώς ατμοσφαιρικότερη αυλή της Κελεού) και σερβίρουν συγκλονιστικάμοριακά  κοκτέιλ, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς, αλλά και τις σταθερές αξίες όπως daquiri και mojito. Δοκιμάστε από τις νέες δημιουργίες το Smurfs in a Bubble με Xellent βότκα αρωματισμένη με νότες βανίλιας και κίτρου, το οποίο σερβίρεται με ξηρό πάγκο και λικέρ πορτοκαλιού σε μπαλίτσες ή το φρουτώδες Trespassing με τζιν εμβαπτισμένο σε τζίντζερ και νότες από μέλι και κίτρο. Οι τιμές κυμαίνονται στα 8-10€.

Six Dogs
Aβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

Ο πιο γνωστός…. μυστικός κήπος στην ΑΘήνα συνεχίζει ακάθεκτος να αποτελεί μια ζωντανή όαση στο πιο-κέντρο-δε-γίνεται της πόλης και να σερβίρει άφθονες δόσεις χιπ γοητείας και φυσικά δροσιστικά cocktails σε ικανοποιητική ποικιλία. Πιάστε θέση – αν προλάβετε- στα ξύλινα τραπεζάκια και… ξεκινήστε την κοκτέιλ-ο-κατανάλωση: Τα Daiquiri πεπόνι/ καρπούζι, Golden Player με bitter πορτοκαλιού και mojito φράουλα συγκαταλέγονται στα αγαπημένα μας, αλλά μη διστάσετε να πειραματιστείτε με βάση τις προτάσεις των mixologists. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9-10€.

Artisanal Lounge and Gardens
Ζηρίνη 2, Κηφισιά

Η παριζιάνικη φινέτσα «μετακόμισε» στην Κηφισιά πριν από ένα χρόνο και μας έκανε να παραμιλάμε με την υπέροχη αυλή του νεοκλασσικού δίπλα από το Ζηρίνειο. Ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφεδάκι, σερβίρει εκλεκτή γαλλική κουζίνα και όσο βραδιάζει τα τραπεζάκια της αυλής του γεμίζουν από κόσμο που απολαμβάνει signature δημιουργίες όπως το Flora Odorata με Bloom gin, φυσικό χυμό από λεμόνι, και λικέρ από Μαρασκίνο ή το Nutcracker με Havana Club Seleccion de Maestros, Bittermilk smoked honey cordial, χυμό από lime, λικέρ από φουντούκι και bitters από σοκολάτα. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 10-12€.

El Presidente - Cocktail bar & Café
Πανόρμου 18, Αιγάλεω

Ένας πανέμορφος κήπος με τρεχούμενα νερά, άφθονο πράσινο και κουκλίστικα τραπεζάκια μοιάζει με μικρή όαση στα δυτικά προάστια και σερβίρει ωραίοτατα cocktails σε καλές τιμές. Το El Presidente παίζει ωραίες μουσικές σε ένταση που ευνοεί την κουβέντα και “βγάζει “ από τη μπάρα του δημιουργίες όπως τα Strawberry Fields με λευκό ρούμι, λικέρ πορτοκάλη και πουρέ φράουλας και Mango-Rita με τεκίλα, λικέρ μάνγκο και πουρέ μάνγκο. Οι τιμές τους ξεκινούν από 7,5€.

Mr. Peacock
Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι

Η σχετικά πρόσφατη (άνοιξε πέρυσι) άφιξη του Χαλανδρίου έχει μια πανέμορφη, χρωματιστή αυλίτσα στην οποία επικρατεί καθημερινά το αδιαχώρητο. Ο κύριος Πήκοκ φτιάχνει φοβερά πρωτότυπα κοκτέιλ, όπως το Fashion Cola, μια πειραγμένη εκδοχή του Old Fashioned με σιρόπι από Coca Cola και ρούμι εμβαπτισμένο με ποπ κορν, ή το «τζιντζεράτο» Draft Me Up Scotty, το πρώτο κοκτέιλ στην Ελλάδα που σερβίρεται από βαρέλι, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 8-9€.

Theory
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι

Χαλανδρίου συνέχεια, σε αυτό το άκρως δημοφιλές μπαράκι – case study για το πώς στήνεται μια πετυχημένη επιχείρηση. Η αυλή του σφύζει καθημερινά από κόσμο που σχηματίζει ουρές για καφέ ή ποτό και απολαμβάνει δροσερές δημιουργίες όπως το Memories, με ρούμι, μέλι και passion fruit ή το Crazy Mao, με βότκα, μανταρίνι, lime και δυόσμο, αλλά και νοστιμότατα τσιμπολογήματα όπως τραγανές μπαγκέτες και ζουμερά burgers. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9€.

Faltso Bar
Ηλία Διάμεση 5-7 (κάθετος Ερμού), Μαρούσι

Όχι μόνο δεν… φαλτσάρει καθόλου, αλλά διαθέτει πλήρη αρμονία σε όλους τους τομείς. Από τα εκπληκτικά και ευφάνταστα cocktail του με βάση «ψαγμένα» αποστάγματα, μέχρι την «συνοικιακή» του ατμόσφαιρα και φυσικά τον δροσερό του κήπο, ο οποίος ανοίγει τις πύλες του από το πρωί για χαλαρό καφεδάκι και κουβεντούλα και το βράδυ… απογειώνεται με ωραίες μουσικές. Από τον νέο του κατάλογο δοκιμάζουμε τα Hei Tiki, με ρούμι παλαιωμένο, passion fruit, αμύγδαλο και peach bitter και Rugatta, με τζιν, κάρδαμο, lime, και βιολογικό ανανά.  Τα cocktails κοστίζουν από 7€ έως 9€.

Κύριος Χου
Δημοφώντος και Υπερίωνος 1, Πετράλωνα

Η πανέμορφη αυλή του σε ένα νεοκλασσικό των Πετραλώνων γεμίζει καθημερινά με νεαρόκοσμο που συζητά και ακούει τζαζ και funk μουσικές, ενώ απολαμβάνει σε χαλαρό κλίμα αλκοολούχες δημιουργίες που διαθέτουν στυλ και χαρακτήρα. Από την μπάρα του Κύριου Χου θα δοκιμάσετε, μεταξύ άλλων, Tangerini με blend από 2 ρούμια, λικέρ από μανταρίνι, lime και φασκόμηλο και Deep Purple, με λευκό κρασί, μαστίχα, lime, πικραμύγδαλο και άγριο μύρτιλο. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v