Μπαράκια για ροκ καταστάσεις στην Αθήνα

Τα ηχεία παίζουν ροκ μελωδίες, η μπύρα και το ποτό ρέουν άφθονα και η ατμόσφαιρα μας ανεβάζει. 10 ροκ μπαράκια ξεσηκώνουν τις νύχτες μας.
Μπαράκια για ροκ καταστάσεις στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η mainstream δεν σας κάνει κλικ. Τα ελληνικά τα σιχαίνεστε και η funk-ο – κατάσταση που παίζει σε ολοένα και περισσότερα μπαράκια σας βαράει τα νεύρα. Είστε τύποι του ροκ: παλιού και νέου, indie και hard, ανάλαφρου ή και πιο «ψαγμένου», ελληνικού και ξένου.

Σας καταλαβαίνουμε πλήρως. Σας συγχαίρουμε για τα ωραία σας ακούσματα και προτείνουμε δέκα διευθύνσεις σε Αθήνα και πέριξ για να τα τιμήσετε όπως τους αρμόζουν.

Snatch
25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι

Σε μια ήσυχη γωνιά του Χαλανδρίου το Snatch μας καλεί να πιάσουμε θέση στα όμορφα τραπεζάκια και τους ξύλινους πάγκους της αυλής του και να απολαύσουμε απανωτές ροκιές τα Σαββατόβραδα. Τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας διοργανώνονται ροκ και indie βραδιές με γνωστούς μουσικούς παραγωγούς ροκ ραδιοφωνικών σταθμών. Ωραιότατα και τα κοκτέιλ του, με αποκορύφωμα το Spicy Papa, με ρούμι, passion fruit και jalapeno. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

Tithora
Λ. Ιωνίας 275, Άνω Πατήσια

Σταθερή rock-metal αξία στα πέριξ της Πατησίων, το Tithora Club προσφέρει εδώ και δεκαετίες ροκ νύχτες με αγαπημένες δυνατές μελωδίες και φυσικά μπόλικα events: tributes σε ροκ και μέταλ μπάντες, αφιερώματα σε συγκεκριμένα είδη όπως π.χ. το stoner και ένα σωρό ακόμα όμορφα και «σκληρά» για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε από εδώ. Τα ποτά ξεκινούν από 5€, η μπύρα από 3€.

White Noise
Ευμολπιδών 20, Γκάζι

Ροκ μπαρ και στούντιο μαζί, το White Noise την κάνει από μέρα σε μέρα για… ταράτσα, όπου μεταφέρει όλες τις μουσικές για τις οποίες το αγαπήσαμε - αφιερώματα σε Indie, Rock ήχους, Rock πάρτι με ελληνικές και ξένες μελωδίες, αφιερώματα σε συγκεκριμένες μπάντες και πολλά ακόμα – κάτω από τον ουρανό της Αθήνας. Στα συν, πέρα από τις ωραίες μουσικές, τα φτηνά του ποτά (από 3€ η μπύρα, από 5€ το ποτό). Μείνετε συντονισμένοι για τα άπειρα μουσικά του event εδώ. 

The Edge Rock Café
Διονύσου 9, Μαρούσι

Ξύλινα τραπεζάκια και καρέκλες, πέτρινοι τοίχοι γεμάτοι αφίσες από ροκ και μέταλ μπάντες μια μεγάλη οθόνη HD για video clips και συχνά events με ζωντανές εμφανίσεις από ροκ μπάντες. Έτσι… έχει η κατάσταση στο ροκ μπαράκι του Αμαρουσίου, στο οποίο κάθε μέρα «παίζει» και ένα διαφορετικό event/αφιέρωμα σε κάποια κλασσική εποχή ή συγκρότημα. To απλό ποτό ξεκινά από 5€.

Ιπποπόταμος
Δελφών 3Β, Κολωνάκι

Το κλασικό στέκι του Κολωνακίου στολίζει το εσωτερικό του με σινεφίλ μεμοραμπίλια, φτιάχνοντας την ιδανική 50’s ατμόσφαιρα, βγάζει ξανά τραπεζάκια στη μικρή και δροσερή αυλή του και… γεμίζει τα αυτιά μας με ωραίους ροκ ήχους, οι οποίοι εναλλάσσονται ενίοτε με φανκ και τζαζ ακούσματα. Συχνά πυκνά στα decks του φιλοξενούνται ραδιοφωνικοί παραγωγοί, ενώ οι τιμές του κάθε άλλο παρά… κολωνακιώτικες είναι. Το ποτό ξεκινά από τα 6,5€, η μπύρα από 3,5€.

45 Μοίρες
Βουτάδων και Ιάκχου 18, Γκάζι

Έφερε πρώτο τα ροκ ακούσματα στο Γκάζι, έγινε διάσημο για την ταράτσα του που αγναντεύει από ψηλά τις κόκκινες καμινάδες της Τεχνόπολης και τώρα που όπου να’ναι εκείνη ξανανοίγει, οι 45 μοίρες είναι ό,τι πρέπει για ροκ καταστάσεις στο κέντρο της πόλης. H κονσόλα κινείται πάντα σε ροκ μουσικά μονοπάτια, στα οποία… μπαίνουν έξυπνα alternative σφήνες, ανάλογα την ημέρα. Το απλό ποτό κοστίζει 7 ευρώ, τα κοκτέιλ και τα σπέσιαλ 9 ευρώ.

A Liar Man
Σωφρονίου 2, Γκάζι

Μια αληθινή όαση στο Γκάζι, το A Liar Man - όσο ανοίγει ο καιρός -φέρνει ατμόσφαιρα Κυκλάδων στο κέντρο της πόλης, όπως επίσης και ωραία ακούσματα στα αυτιά μας. Η μουσική ξεκινά με jazz, blues και ethnic μελωδίες, κι όσο η ώρα περνά υιοθετεί πιο rock φιλοσοφία κρατώντας τα ντεσιμπέλ σε νορμάλ επίπεδα ώστε να ευνοούν την κουβέντα. Το απλό ποτό κοστίζει 8€.

Rockfellas The Bar
Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς

Η ξύλινη μπάρα με τους καθρέφτες πίσω της, οι αφίσες των Rolling Stones κι ο τοίχος με τα πορτρέτα του Johnny Cash, κάτω από την φωτεινή επιγραφή “In Cash we Trust” που κοσμεί την μπάρα, μας βάζουν στο κλίμα. Το Rockfellas δεν είναι ένα ακόμα mainstream μαγαζάκι στη Μαρίνα Ζέας. Είναι ένα 100% ροκ μπαράκι με σούπερ μουσικές και φανατικό κοινό, το οποίο γεμίζει το εσωτερικό - και το εξωτερικό του. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, το σπέσιαλ 8€.

La vie en rock
Κολοκοτρώνη 11, τηλ: 2103229452

Πολύχρωμοι τοίχοι, περίτεχνα κάγκελα, παλιακές καρεκλίτσες, καθρέφτες και παιχνιδιάρικο ύφος. Το La Vie En Rock μας κερδίζει με την urban, όσο και ρομαντική διάθεση της μικρής στοάς κρυμμένης σε μια γωνιά της πολύβουης οδού Κολοκοτρώνη, και φυσικά με τις μουσικές του, οι οποίες κινούνται πάντα σε ροκ μονοπάτια, από κλασική μέχρι brit ή και ελληνική rock, μέσα από αντίστοιχα θεματικά αφιερώματα. Αν το επισκεφθείτε πριν τις 20.00 θα πετύχετε happy hour με κοκτέιλ στα 7€ (από 9€) και ποτά στα 5€ (από 7€).

Bourbon Bar
Δασκαρόλη 67, Γλυφάδα, τηλ: 2109647600

Το Bourbon σπάει τη νόρμα της mainstream glam greek φιλοσοφίας της περιοχής, «ανάβει» τα αίματα και υιοθετεί ροκ φιλοσοφία, παίζοντας ροκ μουσικές και φιλοξενώντας – κυρίως – ροκ μπάντες επί σκηνής. Είναι άλλωστε ένα από τα κορυφαία live μπαράκια στον νυχτερινό χάρτη της πόλης και των προαστίων της. Δείτε εδώ τα επερχόμενα events του. Το απλό ποτό κοστίζει 8€ και τα cocktails 8-10.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v