7 τέλεια café με ανοιξιάτικη διάθεση

Φουντωτές φυλλωσιές, ανθισμένοι κήποι, τραπεζάκια στον ήλιο και γειτονιές να θέλεις να τις περπατήσεις. Ιδού τα αγαπημένα μας café για την άνοιξη.
7 τέλεια café με ανοιξιάτικη διάθεση
της Ηρώς Κουνάδη

Τραπεζάκια έξω, σε σημείο στρατηγικό για να τα βλέπει ο ήλιος, φυλλωσιές και δεντράκια για το απαραίτητο πράσινο φόντο. Και όλα αυτά, σε γειτονιές και τοποθεσίες ιδανικές για τις πρώτες μας ανοιξιάτικες βόλτες στην Αθήνα. Ζητάμε πολλά; Τα βρίσκουμε όλα, σε επτά σούπερ ανοιξιάτικα café, στο κέντρο και τα προάστια.

Κήπος – The Garden Café
Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 2105324792



Για τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, τον μεγαλύτερο κήπο στην από δω μεριά της Ευρώπης, σας έχουμε μιλήσει ουκ ολίγες φορές. Για το καφέ που άνοιξε πέρυσι τις πόρτες του εκεί, όμως; Το Garden Café απλώνει τραπεζάκια στη φύση, διατηρώντας την ατμόσφαιρα απόλυτης γαλήνης, που συνδυάζεται τέλεια με την νοσταλγική πινελιά του χαλικιού, τις πολύχρωμες καρεκλίτσες και το soundtrack από κελαηδίσματα πουλιών. Εδώ θα αράξετε από νωρίς το πρωί για καφεδάκι και πρωινό και στην συνέχεια για ούζο ή χιώτικη σούμα με ελληνικό finger food, ενώ αν το επισκεφθείτε το βράδυ μπορείτε να το ρίξετε στις μπύρες συνοδεία ποικιλιών από μεζέδες – περί τα 10€ κατ’ άτομο για μπύρα μετά τσιμπολογήματος.

Black Duck Garden
Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 210 3252396



Ένας από τους ωραιότερους –και πιο ζεν– κήπους του κέντρου, απλώνεται στην αυλή του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, κάτω από φουντωτές φυλλωσιές, ψηλά δέντρα, και έναν φοίνικα με Ιστορία: εκείνον που φύτεψε εδώ, στην αυλή του πρώτου ανακτόρου της Αθήνας, η βασίλισσα Αμαλία. Το σκηνικό συμπληρώνουν χρωματιστά γλαστράκια, μαρμάρινες λεπτομέρειες και περίτεχνα φαναράκια στα τραπέζια, δημιουργώντας ένα απόλυτα ανοιξιάτικο περιβάλλον στην καρδιά της Αθήνας. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς το πρωί για καφεδάκι και πρωινό, ενώ αργότερα σερβίρει σνακ, γεύματα, και ωραία κοκτέιλ.

Παλιάτσος
Βασιλέως Γεωργίου και Σουβαλιώτου, πλατεία Αγίας Τριάδος, Παλαιά Πεντέλη, τηλ: 2108100889



Ένας τρισχαριτωμένος Παλιάτσος απλώνει τα τραπεζάκια και τις αφράτες μαξιλάρες του στο γρασίδι κάτω από τα δέντρα στην πλατεία Αγίας Τριάδος και μας σερβίρει ωραία καφεδάκια και δροσιστικά smoothies από τις 9.00 το πρωί. Αργότερα, το γυρνά σε κρασί και μετατρέπεται σε παρεΐστικο wine bar με πολλές ωραίες συνοδευτικές γεύσεις, αλλά και θεματικές βραδιές καθημερινά: από jazz sets, χορευτικά live και latino parties μέχρι παραστάσεις μαριονέτας και 80s αφιερώματα.

Fairytale
Ν. Τρυπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 210 2582341



Ένα απολύτως παραμυθένιο σκηνικό έχει στηθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, και έχει για ανοιξιάτικο καταφύγιο όχι μία αλλά δύο αυλές: Μια καταπράσινη μπροστά, με μεταλλικά τραπεζάκια και τρεχούμενα νερά, και μια πιο ήσυχη, παρεΐστικη αυλή στο πίσω μέρος, η «αυλή της γιαγιάς» όπως την αποκαλούν οι θαμώνες της. Τα γλυκά που θα συνοδεύσουν τα καφεδάκια μας εδώ είναι κι αυτά… παραμυθένια: από κέικ με πραλίνα, καραμέλα βουτύρου και ολόκληρα κομμάτια Mars, μέχρι πίτα bueno-μπανάνα, σοκολατένιες πίτσες και λαχταριστά κομμάτια τούρτας. Καταπληκτικές είναι και οι σπιτικές λεμονάδες, όπως και τα κοκτέιλ αργότερα, τα οποία κυμαίνονται στα 8-9€.

Lotte
Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι, τηλ.: 211 4078639



Ένα κουκλίστικο café-bistrot από αυτά που ταιριάζουν γάντι στις γειτονιές κάτω από την Ακρόπολη: Φλοράλ κουρτινάκια, ολόφρεσκα λουλούδια στα βάζα, πορσελάνινες κούπες για τον καφέ και αίσθηση που ισορροπεί υπέροχα ανάμεσα στη Μονμάρτη της Αμελί και την παλιά Αθήνα του Μάνου Χατζηδάκη –δημιουργίες του οποίου ακούγονται συχνά-πυκνά από τα ηχεία. Στο Lotte θα πιάσετε ξύλινο τραπεζάκι από νωρίς, για μυρωδάτο καφέ ή αχνιστό τσάι, συνοδεία ολόφρεσκων γλυκισμάτων, κις λωραίν, σπιτικών πιτών και βουτημάτων (που αλλάζουν ανάλογα με την ημέρα) ή αργότερα για ένα ποτηράκι κρασί, υπό τους ήχους jazz, κλασικής ή ρετρό ελληνικής μουσικής. Συνδυάζεται τέλεια με τις ανοιξιάτικες βόλτες μας στο Κουκάκι και τη γειτονιά του Μακρυγιάννη.

Blue Bird
Hπίτου 4, Σύνταγμα, τηλ.: 6944878767



Μιλώντας για ανοιξιάτικες βόλτες, να και ένα γλυκύτατο στέκι για τα καφεδάκια μας πριν τις βόλτες στην Πλάκα. Το Blue Bird, στον μέχρι πρότινος άγνωστο πεζόδρομο της Ηπίτου, βγάζει τραπεζάκια μπροστά στην κατακόκκινη τζαμαρία του, που τραβά τα βλέμματα των περαστικών, και σερβίρει με την ίδια άνεση καφεδάκια, σοκολατόπιτες, μπρουσκέτες με σολομό και guacamole, και ωραία κοκτέιλ. Οι μουσικές του είναι jazz-funk με διάφορα… λοξοδρομίσματα, ανάλογα τη μέρα και τη διάθεση.

Ρουά Café
Ροβέρτου Γκάλλι 26 και Ερεχθείου, Μακρυγιάννη, τηλ.: 211 4044074



Απλώνει τα τραπεζάκια του στο μεγάλο-πεζοδρόμιο-μίνι-πλατειάκι της γωνίας Ροβέρτου Γκάλι και Ερεχθείου και είναι η ιδανική βάση για να σχεδιάσετε τις ανοιξιάτικες βόλτες σας στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου (που απέχει ελάχιστα βήματα από εδώ) και τις γειτονιές γύρω από την Ακρόπολη. Μικρούλι και ατμοσφαιρικό, με vintage νότες στη διακόσμηση και παρεΐστικη ατμόσφαιρα που εμπνέει από βραδιές με ρακόμελα στη σκιά του Ηρωδείου μέχρι ξέφρενα cult πάρτι όταν η διάθεση ή οι μέρες το απαιτούν, το Ρουά μας σερβίρει καφεδάκι από νωρίς και ποτά ως τις πρώτες –και τις δεύτερες, ενίοτε– πρωινές ώρες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v