Πού θα πιείτε τον καλύτερο καφέ του χρόνου

Επτά υπέροχα ατμοσφαιρικά café ανά την Αθήνα μας περιμένουν για τον καλύτερο καφέ του χρόνου: εκείνον των Χριστουγέννων.
Πού θα πιείτε τον καλύτερο καφέ του χρόνου
της Ηρώς Κουνάδη

Το σκηνικό είναι γνώριμο: Απόγευμα νωρίς, παρέα ημιλιπόθυμη στους καναπέδες από το χριστουγεννιάτικο τσιμπούσι, συζητήσεις που κυλάνε αργά. Μέχρι που κάποιος ρίχνει την ιδέα να «πάμε για καφέ» και ω του θαύματος το βαρυστομάχιασμα και η βραδύτητα εξαφανίζονται από το δωμάτιο. Αν μας ρωτάτε, μπορούμε με το χέρι στην καρδιά να πούμε πως το απόγευμα των Χριστουγέννων είναι ίσως η καλύτερη στιγμή για καφέ ολόκληρου του χρόνου. Κι έχουμε τις ιδανικές διευθύνσεις για να απολαύσετε ζεστό, χωνευτικό, χριστουγεννιάτικο καφεδάκι.

Ginger Ale
Θεμιστοκλέους 74, Πλατεία Εξαρχείων, τηλ: 210 3301246



Πιθανότατα το πιο cozy spot των Εξαρχείων, το Ginger Ale έχει 50’s αισθητική, καλλιτεχνικές πινελιές στη διακόσμηση, ωραίες «ταξιδιάρικες» μουσικές (σκεφτείτε κινηματογραφικά soundtrack, world και soul ακούσματα) κι ένα παταράκι χάρμα οφθαλμών, για να κρυφτείτε μακριά απ’ όλους και απ’ όλα.

Petite Fleur
- Ομήρου 44, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3613169
- Αγίου Νικολάου 2, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6814825
- Αγίων Θεοδώρων 4, Κηφισιά, τηλ.: 210 8083949



Χαριτωμένα πορσελάνινα σερβίτσια, και χώρος που μοσχοβολά αχνιστή σοκολάτα με το που περνάς τις κατακόκκινες πόρτες του. Αυτές είναι οι αγαπημένες μας «λεπτομέρειες» στα Petite Fleur, που μοιάζουν βγαλμένα από τη ζωή της Αμελί. Η μουσική επένδυση κινείται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα σε jazz και blues μονοπάτια και το χαρακτηριστικό τρίξιμο του βινυλίου κάνει ακόμη πιο νοσταλγική την όλη ατμόσφαιρα. Οι καπνιστές, θα στεναχωρηθείτε: όλα τα Petite Fleur παραμένουν αυστηρά non smoking εδώ και πέντε χρόνια.

Playhouse
Βαλτετσίου 49, Εξάρχεια, τηλ: 210 3821200



Τι είναι καλύτερο από τον χριστουγεννιάτικο καφέ της παρέας; Μα, ο χριστουγεννιάτικος καφές της παρέας συνδυασμένος με σούπερ επιτραπέζια! Στο εξαρχειώτικο Playhouse θα βρείτε χρωματιστά τραπέζια, πολυθρόνες και καναπεδάκια, και περισσότερα από πεντακόσια επιτραπέζια παιχνίδια για να… στρωθείτε με τις ώρες. Θα το βρείτε ανοιχτό από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά τα Μεσάνυχτα, να σερβίρει καφεδάκι και ζεστά ροφήματα με τα οποία συνοδεύουμε τους παιχνιδο-μαραθώνιους μας.

Pure Bliss
Ρόμβης 24Α, τηλ.: 210 3250362



Αγαπημένο στέκι εδώ και χρόνια, το Pure Bliss αντικαθιστά τους καναπέδες με γιγάντιες, πολύχρωμες μαξιλάρες στο πίσω μέρος του ισογείου του, ενώ τα τραπεζάκια σε σχήμα λουλουδιού στους επάνω ορόφους φέρνουν την… άνοιξη στην καρδιά του χειμώνα. Εδώ, πέρα από το «κλασικό» καφεδάκι απολαμβάνουμε και μεγάλη ποικιλία τσαγιών και αφεψημάτων που ταιριάζουν γάντι στην χουχουλιαστή, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Spollati
Αιόλου 27Α, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, τηλ.: 215 5513004



Θέλετε οπτική επαφή με την περαντζάδα της απόλυτης αθηναϊκής πλατείας; Θα πιάσετε θέση κάτω, πλάι στις μεγάλες τζαμαρίες του. Θέλετε χουχούλιασμα και prive αίσθηση, να τα πείτε με την παρέα; Θα ανεβείτε στο cozy παταράκι, επάνω. Το… πολυμορφικό και πολλαπλών διαθέσεων Spollati στεγάζεται σε ένα κουκλίστικο διατηρητέο κτίριο, τα παραδοσιακά στοιχεία του οποίου κάνουν ωραία αντίθεση με τις πινελιές βιομηχανικού design στο εσωτερικό του.

Κιμωλία
Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ: 2111848446



Γλυκύτατη και πάντα ανήσυχη (με εκθέσεις τέχνης, bazaar χειροποίητων και άλλα πολλά κι ωραία να φιλοξενούνται στους κουκλίστικους χώρους της) η Κιμωλία φρεσκαρίστηκε πριν από λίγους μήνες, κι έγινε ακόμα πιο πολύχρωμη και ακόμα πιο cozy. Συνοδεύει, δε τα καφεδάκια μας με ωραία σπιτικά γλυκά και υπέροχα ταξιδιάρικες μουσικές. Για να μην αναφέρουμε τη στρατηγική της θέση, που μας προϊδεάζει για απογευματινές βόλτες στην Πλάκα εν συνεχεία.

6 – Συνεργατικό Καφενείο Θησείου
Τριών Ιεραρχών 21, τηλ.: 210 3451813



Ένα πανέμορφο, χειροποίητο συνεργατικό στέκι με ξύλινα τραπεζάκια και καρέκλες καφενείου, βιβλία παντού –από τους τοίχους μέχρι τα τραπέζια– μωσαϊκό στο πάτωμα και μεγάλες τζαμαρίες για το απαραίτητο χάζι έξω. Σερβίρει από νωρίς καφέ, αλλά και μεζεδάκια από έλληνες παραγωγούς και συνεταιρισμούς όσο παίρνει να μεσημεριάζει, και ποτά (στα 5€) αργότερα, αν τύχει να ξεμείνετε μέχρι το βράδυ. Βρίσκεται και αυτό σε σημείο ιδανικό για να κλείσετε το απόγευμά σας με βόλτες στο Θησείο ή τη γειτονιά των Πετραλώνων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v