Καφέ με αυλή: Οι top διευθύνσεις στην Αθήνα

Πιάνουμε τραπέζι στον ίσκιο και παραγγέλνουμε δροσερό καφεδάκι σε οκτώ πανέμορφες αυλές σε Αθήνα, Χαλάνδρι, Κολωνάκι και Αγία Παρασκευή.
Καφέ με αυλή: Οι top διευθύνσεις στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η αρχή έγινε με τις ταράτσες της Αθήνας, οι οποίες μία μία αρχίζουν και ανοίγουν τις πύλες τους στον κόσμο. Η συνέχεια ανήκει δικαιωματικά στα καφέ της πόλης και των προαστίων, τα οποία… ξεσκονίζουν τις πανέμορφες αυλές τους και μας υποδέχονται στα τραπεζάκια τους για καφέ, τσιμπολόγημα και χαλαρή κουβεντούλα.

Fairytale
Ν. Τρύπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102582341

Στον δρόμο που χάραξε το Cap Cap, ένα στέκι στην Νέα Φιλαδέλφεια μας χαλάει τη σιλουέτα, αλλά το αγαπάμε για το στιλ του. Εδώ μαζί με τον καφέ, απολαμβάνουμε γλυκά και ροφήματα εμπνευσμένα από παραμύθια, σε ατμόσφαιρα που μας μεταφέρει σε σελίδες της παιδικής μας ηλικίας. H πίσω αυλή «της γιαγιάς» όπως την αποκαλούν, διαθέτει κουκλίστικη διακόσμηση, άνετους καναπέδες και τραπεζάκια στα οποία σερβίρονται – πλην του καφέ - παγωμένα φρουτένια ροφήματα και κοκτέιλ.

Αυλή
Γ. Ολυμπίου 4, Κουκάκι, τηλ: 2114051412

Πολύχρωμο και χαριτωμένο, αυτό το συμπαθητικό παραδοσιακό καφενεδάκι βρίσκεται κρυμμένο στην αυλή ενός παλιού σπιτιού και είναι ό,τι πρέπει για καφέ συνοδεία σπιτικού γλυκού από το πρωί. Το μεσημέρι τα τραπεζάκια του γεμίζουν με ουζοποικιλίες, ενώ το βράδυ σερβίρει οικονομικά cocktails (6€).

Artisanal
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ: 6936144744

To άρτι αφιχθέν γαλλικό εστιατόριο – καφέ της Κηφισιάς σε ένα πανέμορφο νεοκλασσικό με παριζιάνικο ντεκόρ, έχει εγκαινιάσει επίσημα πλέον την άνετη αυλή του και μας περιμένει να πιάσουμε θέση στα τραπεζάκια ή στους άνετους καναπέδες κάτω από τον ίσκιο των δέντρων. Καφεδάκι, κρύο τσάι, αλλά και brunch σερβίρονται καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 11.00 το πρωί.

Black Duck Garden
Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103252396

Καταπράσινο περιβάλλον, σκιά από τις φυλλωσιές και τα δεντράκια, αλλά και από τον μεγαλόπρεπο φοίνικα που φύτεψε εδώ –στον κήπο του πρώτου ανακτόρου της Αθήνας– η σύζυγος του Όθωνα, περίτεχνα φαναράκια στα τραπέζια και μαρμάρινες λεπτομέρειες συνθέτουν το απόλυτα ζεν περιβάλλον του κήπου του πανέμορφου αυτού bistrot. Θα το βρείτε ανοιχτό από νωρίς το πρωί για καφεδάκι και πρωινό, ενώ αργότερα σερβίρει σνακ και γεύματα, φτιάχνει ωραία κοκτέιλ και διοργανώνει βραδιές με live μουσική.

Spiti cocktail bar
Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι, τηλ: 2106833677

Μέσα στην μικρή στοά στο 9 της Παπανδρέου, λίγο πριν φτάσουμε στην πλατεία Χαλανδρίου, η αυλίτσα του «Σπιτιού», του πολυμορφικού αυτού χώρου που μας κέντρισε το ενδιαφέρον πέρυσι, προσφέρεται για χαλαρό καφεδάκι συνοδεία ωραίων μουσικών και νεαρόκοσμου που πιάνει θέση στον πάγκο, σε τραπεζάκια ή στο μεγάλο ξύλινο μοναστηριακό τραπέζι.

Ιπποπόταμος
Δελφών 3Β, Κολωνάκι, τηλ: 2103634583

Το κλασικό στέκι του Κολωνακίου άλλαξε ιδιοκτησία, όχι όμως χαρακτήρα, έτσι παραμένει ροκ όπως όταν το πρωτοαγαπήσαμε, στολίζει το εσωτερικό του με σινεφίλ μεμοραμπίλια, φτιάχνοντας την ιδανική 50’s ατμόσφαιρα και βγάζει ξανά τα τραπεζάκια στη μίνι αυλή του. Εκεί απολαμβάνουμε το καφεδάκι μας στην περαντζάδα της Δελφών, «κρυμμένοι» από τα πλήθη που συρρέουν στη Σκουφά.

Big Spoon
Αγίου Ιωάννου 65, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6019405

Tο «αδερφάκι» του White Spoon στο Χολαργό διαθέτει μια αυλίτσα χάρμα οφθαλμών, με ξύλινο ντεκ, δεντράκια και παγκάκια α λα εξοχή. Μας σερβίρει από το πρωί καφεδάκι και σούπερ πρωινά, συνεχίζει με λαχταριστά burgers και ολοκληρώνει το μενού με καταπληκτικά κοκτέιλ.

Six DOGS
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3210510

Μια ανάσα δροσιάς στο κέντρο της πόλης, η αυλή – κήπος του πολυχώρου της Αβραμιώτου γεμίζει καθημερινά από νεαρόκοσμο, ο οποίος πιάνει θέση στα ξύλινα τραπεζάκια κάτω από τον ίσκιο των δέντρων και απολαμβάνει καφεδάκι και ροφήματα σε ένα δροσερό περιβάλλον που θυμίζει νησί. Ανοίγει από τις 10.00 το πρωί και συνεχίζει… ακάθεκτο μέχρι το βράδυ με cocktails και ηπίων τόνων μουσικές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v