7 όμορφα μέρη για καφέ στα Δυτικά Προάστια

Σε πεζόδρομους στο Περιστέρι, σε καφενεία στο Αιγάλεω, σε αυλές στη Νέα Φιλαδέλφεια ή την Πετρούπολη, απολαμβάνουμε δροσιστικό καφέ σε 7 στέκια των δυτικών προαστίων.
7 όμορφα μέρη για καφέ στα Δυτικά Προάστια
του Γιώργου Κόκουβα

Το Mind the Cup έφερε τα πλήθη στον πεζόδρομο της Βεάκη στο Περιστέρι, όταν απέκτησε διεθνή φήμη ως ένα από τα καλύτερα café της Αθήνας. Το Cap Cap έγινε τάση και μας έκανε να τρέξουμε στο Αιγάλεω για να δοκιμάσουμε τα cupcakes του. Τα Apolis, Terra Petra και Telescope μας μάγεψαν με τη θέα τους από τους λόφους της δυτικής Αθήνας. Τα ωραία στέκια για καφέ στα δυτικά προάστια όμως, δεν περιορίζονται στις παραπάνω πασίγνωστες πια διευθύνσεις (τις οποίες θα βρείτε σε παλαιότερο αφιέρωμα του in2life εδώ). Παρακάτω συγκεντρώσαμε επτά ακόμη café, κλασικές διευθύνσεις ή και νεότερες αφίξεις, για να χορτάσετε καφεΐνη στα δυτικά, από το Αιγάλεω ως τη Νέα Φιλαδέλφεια και από την Πετρούπολη ως το Περιστέρι. 

Η Θεωρία του House 
Ιερά Οδός 295 και Πλατεία Δαβάκη 1, Αιγάλεω, τηλ: 2105312134

Δροσιστικό καφεδάκι από τις 7.00 το πρωί, λαχταριστά γλυκά, μακαρόν, τάρτες που μπορείτε να διαλέξετε από την βιτρίνα της μπάρας, άνετα καναπεδάκια στο εσωτερικό και τραπεζάκια στην βεράντα, απέναντι από την πλατεία, περιοδικά και παλιά comics για να ξεφυλλίσετε και interactive παιχνίδια στα τραπέζια είναι οι λόγοι που αξίζει να μυηθείτε… στην Θεωρία του House. 

Αφού 
Μεγάλου Αλεξάνδρου 37, Περιστέρι, τηλ 2105730139

Ένας χαλαρός καφενές δίνει την ήσυχη εναλλακτική στη φασαρία του Μπουρναζίου, και μας προσκαλεί στον παρεΐστικο χώρο του με τις μοντέρνες πινελιές, να απολαύσουμε καφεδάκι από τις 11 το πρωί – αργότερα το κλίμα σηκώνει και… ρακές με ελληνικά μεζεδάκια. 

Β-Κουτί 
Ν. Τρυπιά 33, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102527337

Στον εσωτερικό χώρο, οι βαριές κουρτίνες, η μπαρόκ διακόσμηση και η αρτιστίκ επίπλωση δημιουργούν ατμόσφαιρα καμπαρέ, ενώ στην στενόμακρη αυλή, τα σιδερένια τραπεζάκια απλώνονται κάτω από την μπουκαμβίλια και τα δέντρα, που φωτίζονται όμορφα. Τώρα που καλοκαιριάζει, επιλέγουμε το δεύτερο σκηνικό, αυτό της αυλής και απολαμβάνουμε παγωμένο καφέ από νωρίς το πρωί, με τζαζ μελωδικό σάουντρακ. 

Intro 
Κώστα Βάρναλη 30, Περιστέρι, τηλ: 2105759442

Οι μόδες έρχονται και περνούν στη γύρω περιοχή του Μπουρναζίου και του – ιδιαίτερα δημοφιλούς τα τελευταία χρόνια πεζοδρόμου της Βεάκη, αλλά το Intro Café παραμένει σταθερή αξία, στην ήσυχη γωνιά του ανάμεσα στις δύο γειτονιές. Πρόκειται για χαλαρό, ζεστό, συνοικιακό στέκι με indie προσανατολισμό και ωραίες μουσικές, που διαθέτει και τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο για έξτρα δροσιά, ενώ φιλοξενεί συχνά guest DJs στα decks του για τα βραδινά του indie parties. 

Bonco 
Μ. Αλεξάνδρου 73, Περιστέρι

Μπορεί να βρίσκεται πάνω από δύο δεκαετίες στις επάλξεις της περιοχής, αλλά το Bonco κατάφερε να ανανεωθεί και να παραμείνει αγαπημένο στέκι των δυτικών προαστίων: Με μοντέρνα διακόσμηση, βιομηχανικές πινελιές, άνετες πολυθρόνες μπροστά στις μεγάλες τζαμαρίες και τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο, μας υποδέχεται από το πρωί για χαλαρό καφέ και κρέπα. Το βράδυ, τα ντεσιμπέλ ανεβαίνουν αρκετά, με γνωστούς guest DJs όπως ο Cayetano. 

Fairytale 
Ν. Τρυπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102582341

Στον δρόμο που χάραξε το Cap Cap, ένα στέκι στην Νέα Φιλαδέλφεια φρόντισε να μας δώσει κι άλλες αφορμές να… χαλάσουμε τη δίαιτά μας. Εδώ μαζί με τον καφέ, απολαμβάνουμε γλυκά και ροφήματα εμπνευσμένα από παραμύθια, με υπέροχη διακόσμηση, πολλά χρώματα και κολασμένη γεύση. Αυτή την περίοδο, την παράσταση κλέβει η πίσω αυλή «της γιαγιάς», με κουκλίστικη διακόσμηση, άνετους καναπέδες και τραπεζάκια στα οποία σερβίρονται παγωμένα φρουτένια ροφήματα και κοκτέιλ. 

Add+ Music Café 
25ης Μαρτίου 82, Πετρούπολη, τηλ: 21 1401 0885

Όμορφο meeting point στην Πετρούπολη, το Add+ απλώνει τραπεζάκια και ρετρό καρέκλες στο φαρδύ πεζοδρόμιο, ετοιμάζει ωραίο καφέ από νωρίς το πρωί, ενώ από το μεσημέρι και μετά, ξεφουρνίζει πίτσες και άλλες νοστιμιές για τη λιγούρα. Ενδείκνυται για όσους ψάχνουν ένα ήσυχο στέκι την ημέρα – σημειώστε ότι το βράδυ, σερβίρονται εξαιρετικά κοκτέιλ και στα ηχεία παίζουν blues, rock, soul και jazz μουσικές.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v