Η βόλτα του Σαββάτου: Στην Ηλιούπολη και την Ηπίτου

Ένα bazaar σαν ολοήμερο πάρτι, νόστιμους ρακο-μεζέδες στην Αργυρούπολη και καταπληκτικά κοκτέιλ στο κέντρο περιλαμβάνει η βόλτα μας αυτό το Σάββατο.
Η βόλτα του Σαββάτου: Στην Ηλιούπολη και την Ηπίτου
της Ηρώς Κουνάδη

Αυτό το Σάββατο, το καθιερωμένο πασχαλινό bazaar της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης μας δίνει την τέλεια αφορμή να κινηθούμε προς τον Νότο, και με την ευκαιρία να απολαύσουμε θαλασσινά μεζεδάκια σε ένα αγαπημένο ρακάδικο, πριν επιστρέψουμε για βραδινά κοκτέιλ στο κέντρο.

Πρωί στο Πασχαλινό Bazaar της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης

Τα bazaar της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης μοιάζουν πάντα με παρεΐστικα, αυθόρμητα πάρτι, κι έχουν πια κατακτήσει την φήμη των πιο κεφάτων της Αθήνας. Πιστοί στο ραντεβού τους και φέτος το Πάσχα, επανέρχονται με ένα διήμερο bazaar που ξεκινά στις 10.00 το πρωί και τελειώνει στις 20.00 το βράδυ, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, και… τα έχει όλα: Χειροποίητες λαμπάδες για εσάς και τα πιτσιρίκια σας, διακοσμητικά αντικείμενα με θέμα τον σκύλο και τη γάτα, κοσμήματα και ρούχα, χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι, βιβλία, CD και DVD.

Και βέβαια, ωραίες μουσικές, φρέσκο καφέ, παγωμένα αναψυκτικά, αλμυρά και γλυκά εδέσματα vegeterian και vegan, donuts και φυσικά σκυλολιχουδιές –για να φέρετε μαζί και τους τετράποδους φίλους σας. Όλα αυτά θα συμβούν στο 1ο Γυμνάσιο/Λύκειο Ηλιούπολης
(Γρηγορίου Αυξεντίου 2, πίσω από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου).

Μεσημεράκι με ρακο-μεζέδες στην Αργυρούπολη

Μια που κινούμαστε στην περιοχή, θα κάνουμε την απαραίτητη στάση για μεσημεριανούς μεζέδες και ρακές σε ένα από τα αγαπημένα μας στέκια της… διπλανής πόρτας, στο Αλαργινό Ρακάδικο της Αργυρούπολης (Μ. Γερουλάνου 94). Τι δοκιμάζουμε εδώ; Πρωτίστως, μέρες που είναι, φανταστικούς θαλασσινούς μεζέδες (στα οπωσδήποτε η ψητή σαρδέλα, η αχινοσαλάτα και οι πετροσωλήνες) αλλά και ωραιότατες «στεριανές» νοστιμιές, για να μη μείνουν απογοητευμένοι και οι κρεατοφάγοι της παρέας.

Οι ρακές, εννοείται, ρέουν άφθονες, όπως και τα ουζάκια, και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25€ το άτομο –ή και λιγότερα αν τιμήσετε μόνο τους στεριανούς μεζέδες. Σημειώστε ότι πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα στέκια της περιοχής, πράγμα που σημαίνει ότι αν έχετε σκοπό να έρθετε σε ώρα αιχμής είναι πολύ καλή ιδέα να κάνετε μια κράτηση.

Βραδάκι με κοκτέιλ στην Ηπίτου

Ο μικρός, τρισχαριτωμένος και μέχρι πρόσφατα σχετικά άγνωστος πεζόδρομος κοντά στο Σύνταγμα πλέον πλημμυρίζει κόσμο σχεδόν κάθε βράδυ της εβδομάδας, χάρη στα στέκια του που αυξάνονται και πληθύνονται.

Το αγαπημένο μας εξ αυτών, το street bar που λέγεται Ipitou, απλώνει τα τραπεζάκια του έξω, κάτω από μεγάλες σόμπες και ειδικά προστατευτικά (γιατί όσο να πεις μια ψύχρα ακόμα την έχει) και μας σερβίρει καταπληκτικά κοκτέιλ διά χειρός Διονύση Πολάτου (του χαλανδριώτικου El Rey Alobar και παλιότερα του Santa Botella). Στα αγαπημένα μας συγκαταλέγονται το Kiss Me Twice, με ρούμι, καφέ και καραμέλα βουτύρου, και το La Rambla με τζιν, grapefruit και μαχλέπι, που σερβίρεται με γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Οι δε τιμές τους κυμαίνονται από 7€ έως 9€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v