10 top μπαράκια για ρομαντικά ραντεβού

Θέλετε να πάτε για ποτάκι με το αντικείμενο του πόθου σας; Δέκα τοπ διευθύνσεις στην Αθήνα σερβίρουν ποτάκι και μπόλικη ρομαντζάδα. 
10 top μπαράκια για ρομαντικά ραντεβού
του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Η επιλογή του κατάλληλου μέρους για ένα ραντεβού με το έτερον ήμισυ ή με το εκάστοτε αντικείμενο του πόθου σας δεν είναι και – τόσο – εύκολη υπόθεση. Θα πρέπει η ατμόσφαιρα να είναι ιδανική, η μουσική χαμηλών ντεσιμπέλ και «χαλαρή», ενώ έξτρα πόντοι προστίθενται για την θέα από ψηλά. 

Χρησιμοποιώντας τους παραπάνω «χρυσούς» κανόνες, βρήκαμε δέκα διευθύνσεις στην Αθήνα, ιδανικές για ζευγαροκαταστάσεις. Και μετά… ό,τι ήθελε προκύψει. 

Black Duck
Χρήστου Λαδά 9Α, Αθήνα, τηλ: 210 3234760

Ατμόσφαιρα γαλλικού μπιστρό, αρτιστίκ πινελιές, μαρμάρινα τραπεζάκια, δερμάτινα σκαμπό, ένας κήπος – χάρμα οφθαλμών για το καλοκαίρι και ένα αίθριο για cosy συναντήσεις τον χειμώνα συνθέτουν τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του Black Duck. Στον πάνω όροφο λειτουργεί και εστιατόριο γιατί ο έρωτας περνά – συνήθως – και από το στομάχι, ενώ η μουσική κινείται σε τζαζ ρυθμούς με αρκετά live events. Το απλό ποτό κοστίζει 7,5€, τα cocktails 10€, ενώ για το φαγητό υπολογίστε περί τα 25-30€ ανά άτομο με κρασί.

Πικ Νικ
Πλατεία Πλαστήρα 1, Νέα Ερυθραία, τηλ: 210 8077501

Ανήκει στην κατηγορία του food bar, πράγμα που σημαίνει ότι το μενού του φαγητού κινείται γύρω από τα ποτά και όχι το ανάποδο. Με άλλα λόγια, εδώ συνοδεύετε το (εξαιρετικό) κοκτέιλ σας με μεζεδάκια και όχι το φαγητό σας με κάποιο ποτό, απολαμβάνετε ωραίες μουσικές (afro, jazz, swing κτλ.) και χαζεύετε τον πλήρως ανανεωμένο του χώρο, με τα κρεμαστά φαναράκια, τα έντονα χρώματα στους τοίχους και τα πολύχρωμα σκαμπό. Τα ποτά κοστίζουν 7-10€, ενώ αν θέλετε να δοκιμάσετε τις multi ethnic γεύσεις του, υπολογίστε περί τα 10-12€ ανά άτομο. 

Couleur Locale
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ: 2167004917

Ρομαντική θέα Ακρόπολη, τσεκ. Χαμηλή μουσική, τσεκ. Όμορφη ατμόσφαιρα με έντονο το στοιχείο του μπλε, τσεκ. Η ταράτσα του Couleur Locale είναι ίσως το πιο ρομαντικό σημείο στο κέντρο της πόλης και το γεγονός ότι το μαγαζί είναι «κρυμμένο» θα σας εξασφαλίζει έξτρα πόντους μυστικότητας. Το Couleur διαθέτει ορεξάτους bartenders οι οποίοι θα σας καθοδηγήσουν στο τι cocktail θα διαλέξετε (ξεκινούν από τα 7,5€), και αρκετά ελληνικά αποστάγματα. Στα του τσιμπολογήματος τώρα, το μπαράκι κινείται στη φιλοσοφία του tapas bar με mini burgers, tortillas, finger food και άλλα τέτοια ωραία (από 5€).
Τρένο στο Ρουφ
Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, τηλ.: 2105298922

Ένα αυθεντικό βαγόνι του Orient Express, ατμοσφαιρική live μουσική, μια αποβάθρα με ρομαντικό φωτισμό και καλλιτεχνικές εκπλήξεις σε κάθε γωνιά αποτελούν ιδανικό σκηνικό για την πρώτη επίσημη συνάντησή σας με το «αντικείμενο του πόθου» σας. Καιρού επιτρέποντος, το Τρένο βγάζει τα τραπεζάκια του έξω και φιλοξενεί υπαίθρια live με ατμοσφαιρικές μελωδίες. Καιρού… μη επιτρέποντος, μπορείτε να επιλέξετε για το ραντεβού σας ανάμεσα στο θεατρικό βαγόνι, το μουσικό βαγόνι, το εστιατόριο και το βαγόνι-μπαρ. Το ποτό κοστίζει 5,5€.

Athens Way roof bar
Ιπποκράτους και Αραχώβης 17, τηλ: 210 3633413

Στο πιο αναπάντεχο σημείο της πόλης, εκεί που κανείς θα περίμενε να αντικρύσει μόνο γκρίζες πολυκατοικίες, το ξενοδοχείο Athens Way προτείνει την δική του ρομαντική λύση για ποτάκι αφ’υψηλού. Καθίστε είτε στα καναπεδάκια του πρώτου μπαλκονιού και τις αναπαυτικές σαιζλόνγκ που κοιτάζουν προς την κορυφή του φωτισμένου Λυκαβηττού, είτε στα τραπεζάκια του δεύτερου μπαλκονιού, που «βλέπουν» προς τα δυτικά, εκεί που, αν πάτε αρκετά νωρίς το βραδάκι, θα δείτε τον ήλιο να βάφει τον ορίζοντα κόκκινο. Εξίσου… ρομαντικές και οι τιμές του: Το ποτό κοστίζει 6€ και τα απλά cocktails 7€.

Ciccus
Αδριανού 31, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3210420

Κόντρα στον κανόνα που θέλει όλα τα μπαράκια της Ανδριανού να μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, το Ciccus κάνει τη διαφορά: Οι αφράτοι καναπέδες με τις μεγάλες μαξιλάρες στον επάνω όροφο (ο οποίος απολαμβάνει εκπληκτική θέα σε Ακρόπολη και Αστεροσκοπείο από τα παράθυρα) συναγωνίζονται επάξια το ωραίο «χειμωνιάτικο» αίθριο του ισογείου. Οι μουσικές κινούνται σε world και soul μονοπάτια, και ο καφές είναι εξαιρετικός, ενώ αν πεινάσετε υπάρχουν και ωραιότατες προτάσεις μεσογειακής κουζίνας για να διαλέξετε.
Galaxy Bar Athens
Hilton, τηλ.: 210 7281402

Μπαράκι για ειδικές classy περιστάσεις, το Galaxy στην ταράτσα του Hilton μπορεί να «τσιμπάει» αρκετά σε τιμές (15€ το ποτό δεν είναι και λίγα), όμως αποτελεί ιδανική επιλογή για μια κοσμοπολίτικη και ατμοσφαιρική έξοδο με το έτερόν σας ήμισυ. Η θέα από εδώ; Μοναδική: Η φωταγωγημένη Αθήνα απλώνεται κάτω από τα πόδια σας και «πιάνει» από Λυκαβηττό και Ακρόπολη μέχρι Υμηττό και θάλασσα. Οι μουσικές κινούνται σε χαλαρά επίπεδα εκτός και αν πάτε Παρασκευές και Σάββατα όπου γνωστοί Djs στήνουν πάρτι με ανεβαστικές μουσικές. 

Witzwort
Θουκυδίδου & Φαν Βάικ 15, Καλαμάκι, τηλ: 2109839676

Κρυμμένο στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας σε μια ήσυχη γειτονιά του Αλίμου, το Witzwort είναι ένα κουκλίστικο και ήρεμο βερολινέζικο μπαρ, το οποίο αγαπά την τζαζ και επιτρέπει τις άνετες συζητήσεις με το ταίρι σας. Ο χώρος είναι ίσως το μεγαλύτερο του ατού: αντίκες από κάθε γωνιά του κόσμου, φωτογραφίες στους τοίχους, ρετρό κλουβιά από ωδικά πτηνά, παλιά γραμμόφωνα και ρολόγια συνθέτουν ένα άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό.

Blue Bird
Hπίτου 4, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3249616

Ακόμα μια «κρυμμένη» διεύθυνση, αυτή τη φορά σε έναν πεζόδρομο ανάμεσα στο Σύνταγμα και την Πλάκα, το Blue Bird είναι ένα συμπαθέστατο μπαράκι, το οποίο θα αναγνωρίσετε από την χαρακτηριστική μπορντό τζαμαρία του. Ο χώρος μέσα είναι λιλιπούτειος, ζεστός και φιλόξενος, με ρετρό στοιχεία να πρωταγωνιστούν στη διακόσμηση και χαμηλούς φωτισμούς να φτιάχνουν ατμόσφαιρα ιδανική για ρομαντικές συζητήσεις. Η μουσική κινείται σε jazz-lounge μονοπάτια, ενώ οι τιμές κυμαίνονται στα 5€ για ένα ποτήρι κρασί και 6€ για ένα ποτάκι. 

Petite Fleur

Περισσότερο καφέ, παρά μπαράκι το Petite Fleure – ή καλύτερα «τα» Petite Fleure- αποτελούν την επιτομή του ρομαντισμού, ένα μέρος που άνετα θα μπορούσε να συχνάζει η Αμελί. Κάθεστε στο non smoking εσωτερικό τους, απολαμβάνετε μια ζεστή κούπα εξαιρετικού καφέ σε ένα κουκλίστικο περιβάλλον – χρονοκάψουλα σε μπιστρό του Παρισιού και ακούτε σε χαμηλούς τόνους τζαζ μουσική από βινύλιο. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για μια ρομαντική έξοδο;


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v