Χαλαρά και ωραία μπαρ για μετά το θέατρο ή το σινεμά

Πού θα πιούμε ένα ποτό να συζητήσουμε την ταινία, ή την παράσταση; Βρήκαμε επτά καταπληκτικά μπαράκια γύρω από τα δημοφιλέστερα θέατρα και σινεμά της πόλης.
Χαλαρά και ωραία μπαρ για μετά το θέατρο ή το σινεμά
της Ηρώς Κουνάδη

«Έχει τίποτα εδώ κοντά να πιούμε ένα ποτό να μην τα λέμε έτσι στα όρθια;». Αν έπρεπε να ποντάρεις στη φράση που είναι πιθανότερο να ακουστεί στα περισσότερα πηγαδάκια έξω από τα θέατρα ή τα σινεμά της πόλης εκεί γύρω στις 11.00 το βράδυ, αναμφίβολα θα πόνταρες σε αυτήν. Για να σας γλιτώσουμε από το βασανιστικό ξεπάρκαρε-ξαναπάρκαρε για να πάτε στο αγαπημένο σας μπαρ που απέχει δύο χιλιόμετρα από το θέατρο ή το σινεμά, φτιάξαμε τη λίστα που ακολουθεί, με μερικά από τα δημοφιλέστερα θέατρα και σινεμά της Αθήνας και τις καλύτερες επιλογές για ποτό γύρω τους.


Μετά το Εθνικό Θέατρο (ή τα θέατρα του Μεταξουργείου): Μπορεί η Αγίου Κωνσταντίνου και τα δρομάκια κάτω από την Ομόνοια να είναι σκοτεινά και έρημα –ίσως και λίγο τρομακτικά– την ώρα που τελειώνουν οι παραστάσεις του Εθνικού, όμως ελάχιστα τετράγωνα πιο κάτω, στη γωνία των οδών Κολοκυνθούς και Λεοννάτου, βρίσκεται ένα από τα πιο κουλ μπαράκια της Αθήνας. Λέγεται Πλυντήριο, σερβίρει φτηνά ποτά (στα 5,50€), παίζει ωραίες funk, house και drum’n’bass μουσικές και διοργανώνει συχνά σούπερ επιτυχημένα 80s και 90s πάρτι. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Μετά τη Στέγη ή το Θέατρο του Νέου Κόσμου: Άλλη μια ανύποπτη γειτονιά, αυτή του Νέου Κόσμου, άλλο ένα αγαπημένο στέκι σε απόσταση δεκάλεπτου περπατήματος από τα σκαλιά του θεάτρου. Το Barazz (Βρεσθένης Θεοδωρήτου 61) «στέκει μουσικά» όπως λένε χαριτολογώντας οι ιδιοκτήτες του, για να περιγράψουν αυτό το μουσικό στέκι με τα καθαρά ποτά, τις ωραίες μουσικές στα ηχεία και τα πολλά και ενδιαφέροντα events που περιλαμβάνουν live, θεματικά parties (με ιδιαίτερη αδυναμία στα 70s και τα 80s) και βραδιές καραόκε. Σημειώστε πως οι Τετάρτες είναι happy days, με όλα τα ποτά στα 4€.


Μετά το Θέατρο Θησείο: Ανηφορίζουμε μερικά τετράγωνα μέχρι τη Μιαούλη, για να πιάσουμε σκαμπό στην μπάρα του 7 Times, που είναι μια από τις λίγες εναπομείνασες επιλογές στη γειτονιά του Ψυρρή –μαζί με το πολυαγαπημένο μας Τρανζίστορ, βέβαια, για το οποίο σας τα έχουμε πει και ξαναπεί. Τι συμβαίνει στο 7 Times; Πολλά και ενδιαφέροντα: latin parties τις Τετάρτες, stand up comedy τα Σάββατα, ωραίες dance και ροκίζουσες μουσικές τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας. Τα ποτά κυμαίνονται στα 7€.


Μετά το Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης: Θα περπατήσουμε πέντε μόνο λεπτά μέχρι την Πραξιτέλους, για να πιάσουμε θέση στο νέο αγαπημένο παιδί της πόλης, το Clumsies. Εδώ θα παραγγείλουμε υπέροχα κοκτέιλ σε μίνι (degustation) ή μάξι εκδοχές και θα συζητήσουμε την παράσταση υπό τους jazz-o-funk ήχους που ταιριάζουν γάντι με την περίσταση. Τα απλά ποτά κοστίζουν 7€.


Μετά τον Δαναό: Αποφεύγουμε την κοσμοσυρροή της Πανόρμου, και κατευθυνόμαστε στο 71 της οδού Τριφυλλίας, όπου βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα στέκια της γειτονιάς. Στο Lab το (σχεδόν πανταχού παρόν πια) βιομηχανικό design συναντά την φιλοσοφία της ανακύκλωσης υλικών και το αποτέλεσμα είναι ένα καταπληκτικό all day μπαράκι με μουσικές που κινούνται από την αναμενόμενη jazz-o-funk μέχρι reggae και λίγα ηλεκτρονικά περάσματα, και ποτά στα 5€. Σημειώστε ότι, εκτός από ποτά, μπύρες και κρασί (και καφεδάκια το πρωί) σερβίρει και ψημένη ρακή που έρχεται απευθείας από την Αμοργό.


Μετά την Έλλη, το Ιντεάλ ή την Όπερα: Θα κατηφορίσουμε την Ακαδημίας ή την Πανεπιστημίου για δύο μόνο τετράγωνα, και θα στρίψουμε στην Εμμανουήλ Μπενάκη για να περάσουμε τις κατακόκκινες πόρτες του Κόκκινου Λωτού. Εδώ, κάτω από τις γιγάντιες βεντάλιες και τις σανίδες του surf που κοσμούν τους τοίχους, θα πιάσουμε τραπεζάκι (ή μαξιλάρες στο πάτωμα στο μικρό δωματιάκι στο βάθος), θα ακούσουμε ανεβαστικές μουσικές που κινούνται σε όλο το φάσμα της reggae και της dancehall, αλλά ξεστρατίζουν ενίοτε και προς τα indie ακούσματα, και θα παραγγείλουμε ασυναγώνιστο Μοχίτο φράουλα, για το οποίο θα πληρώσουμε κάτι λιγότερο από 5€.


Μετά τον Μικρόκοσμο: Βολτάρουμε στο Κουκάκι και πιάνουμε τραπέζι ή σκαμπό στην μπάρα του Μπαμπά (Φαλήρου 53) που παντρεύει την παρεΐστικη ατμόσφαιρα, το μοντέρνο, πρωτότυπο design και τις νοσταλγικές πινελιές με ωραίες μουσικές που κινούνται σε rock’n’roll, alternative και «μαύρα» μονοπάτια, και με ένα πλούσιο μενού που συνδυάζει τα πάντα: Καφεδάκια νωρίς, φτηνά ποτά (στα 5€, αλλά σε μικρά ποτήρια), νόστιμο τσιμπολόγημα (στα αγαπημένα μας η μακαρονοσαλάτα με ζαμπόν και καλαμπόκι), λαχταριστά γλυκά (ποίημα το σουφλέ σοκολάτας) και μάλλον μέτρια κοκτέιλ (αν επιμένετε, δοκιμάστε το αξιοπρεπές Μοχίτο Μαστίχα) στα 7€. Για ένα-δυο ποτάκια και χορταστικότατο τσιμπολόγημα, θα υπολογίσετε γύρω στα 10-15€.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v