Η βόλτα του Σαββάτου είναι punk στο Θείο Τραγί

Punk μουσικές και θεϊκά κοκτέιλ στο Θείο Τραγί, και πρωινό ταξίδι στον χωροχρόνο στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη περιλαμβάνει η σαββατιάτικη βόλτα μας.
Η βόλτα του Σαββάτου είναι punk στο Θείο Τραγί
της Ηρώς Κουνάδη 

Τι και αν ο καιρός εξακολουθεί να μην μας κάνει την χάρη να θυμηθεί ότι είναι σχεδόν άνοιξη; Εμείς δεν θα πτοηθούμε ούτε αυτή την εβδομάδα, και θα οργανώσουμε την τέλεια σαββατιάτικη βόλτα, με εικονική περιήγηση στο άγνωστο παρελθόν της πόλης, καφεδάκι σε ένα από τα πιο αγαπημένα μας αθηναϊκά café και punk μουσικές με τέλεια κοκτέιλ στα Πετράλωνα το βράδυ.

Πρωί στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Στον υπέροχο χώρο της βιβλιοθήκης που βρίσκεται στο 61 της οδού Σουηδίας στο Κολωνάκι φιλοξενείται αυτές τις μέρες μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση, που μας βάζει στη μηχανή του χρόνου και μας ταξιδεύει σε μια από τις πιο ανεξερεύνητες περιόδους της Αθήνας, τότε που ήταν κομμάτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μέσα από σπάνια βιβλία, αρχειακό υλικό και έργα τέχνης, η έκθεση μας ξεναγεί σε τέσσερις αιώνες, από το 1458 ως το 1833. Η είσοδος είναι ελεύθερη, και το ωράριο λειτουργίας το Σάββατο 9.00-14.00. Διαβάστε περισσότερα για την έκθεση, αλλά και για την Οθωμανική Αθήνα, εδώ.

Μεσημέρι για καφεδάκι στην Κιμωλία
Υπερείδου 5, Πλάκα τηλ.: 211 1848446

Κι από το Κολωνάκι θα κατηφορίσουμε προς τα όρια της Πλάκας, εκεί κοντά στο Σύνταγμα, για να πιάσουμε ένα από τα χρωματιστά τραπεζάκια της πάντα αγαπημένης Κιμωλίας, και να παραγγείλουμε αχνιστό καφεδάκι ή ζεστή σοκολάτα υπό τους ήχους ωραίων funk-o-jazz μουσικών (πάντα στην ένταση εκείνη που ενθαρρύνει τις σιγανές κουβέντες). Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο σπίτι για λίγες ώρες cocooning, γιατί για το βράδυ έχουμε μεγάλα σχέδια.

Βράδυ στο Θείο Τραγί 
Κυδαντιδών 36, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3410296

Δανείζεται το όνομά του από το μυθιστόρημα του Γιάννη Σκαρίμπα και αυτοσυστήνεται ως punk bistrot –τιμά δε στο έπακρο τον τίτλο αυτόν, με απίθανες μουσικές που δύσκολα θα βρεις οπουδήποτε αλλού στην Αθήνα. Θα μπορούσε να γίνει το νέο αγαπημένο μας στέκι και μόνο γι’ αυτό, αλλά έχει κι άλλους άσσους στο μανίκι του, όπως το σούπερ ντιζαϊνάτο περιβάλλον και τα καταπληκτικά κοκτέιλ (δοκιμάστε οπωσδήποτε το Bonnie the Bimbo, με ρούμι, passion fruit και βανίλια, και το Thee Apple Martini, με βότκα Zubrowka, μήλο και σιρόπι τσαγιού) οι τιμές των οποίων δεν ξεπερνούν τα 7,50€.

Επειδή, όμως, το Θείο Τραγί δεν είναι μόνο punk, αλλά είναι και bistrot, εξίσου καλή ιδέα είναι να έρθετε πεινασμένοι, για να πιάσετε τραπεζάκι στον ξεχωριστό, ατμοσφαιρικό χώρο του εστιατορίου και να δοκιμάσετε το μικρό αλλά θαυματουργό μενού. Στις gourmet νοστιμιές του περιλαμβάνονται προτάσεις όπως μοσχαράκι με γλυκιά κολοκύθα, ανθότυρο και σαφράν, αρνί με σοκολάτα, αντζούγια και πιπεριά, ριζότο με κατσικίσιο τυρί και λεμόνι (από τα καλύτερα που σερβίρονται στην Αθήνα) και μια θεϊκή σούπα Τοπιναμπούρ με σοκολάτα και miso. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές του ελληνικού αμπελώνα (κάποιες και σε ποτήρι, στα 3-4€). Οι τιμές για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί κυμαίνονται στα 25-30€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v