Η βόλτα του Σαββάτου: Κουκλοθέατρο, Μικρή Βενετία και Zazzium

Ξαναγινόμαστε παιδιά και ονειρευόμαστε με τα παραμύθια και το κουκλοθέατρο ενηλίκων στην Τεχνόπολη, πιάνουμε τραπεζάκι για λαχταριστούς μεζέδες στο Κουκάκι και ακούμε μουσικάρες σε ένα από τα κλασικότερα στέκια της Ιπποκράτους.
Η βόλτα του Σαββάτου: Κουκλοθέατρο, Μικρή Βενετία και Zazzium
της Ηρώς Κουνάδη

Δύο τριήμερα στη σειρά είναι λόγος αρκετός για να μείνει ο Μάρτιος του 2013 στην σύγχρονη Ιστορία. Κι αν το πρώτο είχε καρναβάλι, μυρωδάτες λαγάνες και ξέφρενα πάρτι, το δεύτερο θα έχει ολοήμερο φεστιβάλ κουκλοθεάτρου στην Τεχνόπολη, νοστιμιές από όλη την Ελλάδα σε ένα ολόφρεσκο στέκι στο Κουκάκι, και ξενύχτι υπό τους ήχους 90s και alternative rock σε ένα κλασικό στέκι στην Ιπποκράτους.

Μεσημεράκι με Γιορτή Κουκλοθεάτρου στην Τεχνόπολη

Αν νομίζετε ότι το κουκλοθέατρο είναι μόνο για τα πιτσιρίκια, το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου Unima βάζει στοίχημα να σας κάνει να αλλάξετε γνώμη, αυτό το Σαββατοκύριακο στην Τεχνόπολη. Δύο μέρες γεμάτες χρώμα, φαντασία, παραμύθι, κούκλες όμορφες και άσχημες, ιστορίες για μικρούς και μεγάλους, αντικείμενα που μιλάνε και παιδιά που πετάνε. Τι ακριβώς θα δούμε; Παραστάσεις μεγάλης διάρκειας σε δύο θεατρικές σκηνές, υπαίθριες παραστάσεις δρόμου, εργαστήρια για παιδιά (κατασκευή και εμψύχωση κούκλας) καθώς και υπαίθρια παιχνίδια, εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης μεγάλης κούκλας για ενήλικες, εικαστικές παρεμβάσεις και δρώμενα, εκθέσεις, προβολές και μουσικές συναυλίες. 

Κάντε κλικ εδώ και δείτε τι μας είπαν οι διοργανωτές της 2ης Γιορτής Κουκλοθεάτρου για το μεγάλο πάρτι που στήνουν στην Τεχνόπολη, και κατεβάστε από την δεξιά στήλη, Σχετικά Documents, το πρόγραμμα των παραστάσεων ανά ημέρα και ώρα.



Μεσημερο-Απόγευμα στη Μικρή Βενετία

Στον πιο αγαπημένο πεζόδρομο του Κουκακίου, στο 15 της Γεωργίου Ολυμπίου, άνοιξε πριν από λίγο καιρό τις πόρτες του ένα ιδιαίτερο μεζεδοπωλείο που επενδύει στις γεύσεις και τα αποστάγματα, το κεφάτο περιβάλλον, τα μεγάλα τραπέζια που φέρνουν τις παρέες πιο κοντά και την πρωτότυπη διακόσμηση που αποκλείεται να μη σε κάνει να χαμογελάσεις: Από τις έξυπνες ρήσεις που στολίζουν με μεγάλα γράμματα τους τοίχους («ο άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση») μέχρι τα γιγάντια τσουβάλια που κρέμονται από τα ταβάνια και την αυτοσχέδια ραφιέρα από ξύλινα τελάρα που γεμίζει έναν από τους τοίχους, τα πάντα εδώ μέσα φωνάζουν «φαντασία».

Στο μενού, κυριαρχούν οι γεύσεις από διάφορες γωνιές της Ελλάδας και του κόσμου, με την Κρήτη να έχει την τιμητική της. Εμείς στην τελευταία επίσκεψή μας δοκιμάσαμε ωραιότατα κρητικά καλιτσούνια, φανταστικές πατατούλες φουρνιστές με λευκό κρασί, ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι, εξαιρετικό σαγάνι (και όχι σαγανάκι) με αυγά μάτια, γραβιέρα και λουκάνικο –υπάρχει και εναλλακτική με παστουρμά– ζουμερά μπριζολάκια σχάρας και ωραιότατο απάκι γιουβετσάδα σε σάλτσα γλυκού κρασιού και λιαστής ντομάτας. Τα πιάτα ημέρας εναλλάσσονται, ανάλογα με τις διαθέσεις του μάγειρα, ενώ κρασιά και αποστάγματα ρέουν άφθονα. Οι τιμές είναι λογικότατες, στα 15€ το άτομο με ωραίο, δικό τους κρασί –πολύ θετική εντύπωση μας έκανε η χρέωση του ψωμιού στα 50 λεπτά το άτομο, ανεξαρτήτως κατανάλωσης. Η κουζίνα της Μικρής Βενετίας κλείνει λίγο πριν τα Μεσάνυχτα.

Βράδυ στην Ιπποκράτους

Ένα από τα δημοφιλέστερα κριτήρια της πάντα δύσκολης επιλογής πού-θα-πάμε-το-βράδυ είναι αυτό της μουσικής. Προφανές, θα πείτε –αλλά για κάποιο παράξενο λόγο τείνουμε να το ξεχνάμε. Αλλιώς δεν εξηγείται το πώς ολοένα και περισσότερα καινούρια μπαράκια στην πόλη επενδύουν τα μέγιστα σε διακόσμηση, concept και συνταγές κοκτέιλ, αλλά στο θέμα της μουσικής ακολουθούν την ασφαλή πεπατημένη της jazz-o-funk. Και μάλιστα σε σημείο τέτοιο, που ανοίγεις την πόρτα ενός μπαρ όπως το Zazzium της Ιπποκράτους (στη γωνία με τη Διδότου) και σχεδόν σοκάρεσαι που αναγνωρίζεις ένα τραγούδι από τα παιδικά σου χρόνια –και μετά ένα άλλο που τραγουδούσες σε εκείνη τη συναυλία δύο χρόνια πριν, και μετά ένα άλλο που (εδώ μπορείς να σοκαριστείς επίσημα) το ακούς και σπίτι σου.



Ναι, όλα αυτά σημαίνουν ότι στα ατμοσφαιρικά φωτισμένα δωματιάκια που απαρτίζουν το Zazzium, με τα μεγάλα παράθυρα για να χαζεύεις την κίνηση της Ιπποκράτους αν οι μουσικές δυναμώσουν τόσο πολύ που δεν ακούς πια τον διπλανό σου που μιλάει, θα ακούσετε Violent Femmes, και EMF, και The Cramps. Περίπλοκα κοκτέιλ μπορεί να μην πιείτε, αλλά τα ποτά θα είναι καθαρά, και δεν θα τα πληρώσετε περισσότερα από 7€ το καθένα. Στο Blog και το Facebook του Zazzium θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα για events όπως εκθέσεις φωτογραφίας και βραδιές stand up comedy που διακόπτουν τις ωραίες του μουσικές –αλλά ακούμε ότι είναι κι αυτές καλές, οπότε το συγχωρούμε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v