Dream City: Το clubbing πατάει Γκάζι

Όταν το σκηνικό φέρει την υπογραφή του Μ. Παντελιδάκη, και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει από Bootycall μέχρι Showtime parties, ξέρεις ότι μιλάμε για κάτι μεγάλο. Μέχρι να περάσεις τις πόρτες του DC Club, όμως, απλά δε φαντάζεσαι πόσο μεγάλο.
Dream City: Το clubbing πατάει Γκάζι
Οι δύο τυχερές αναγνώστριες, που κερδίζουν από μία διπλή είσοδο για το DC Club για απόψε, Παρασκευή 5/11 είναι η Παναγιώτα Καρρά και η Ευαγγελία Τρακάκη. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.
 
της Ηρώς Κουνάδη

Οι φήμες οργίαζαν ήδη από το καλοκαίρι. Ο Μανώλης Παντελιδάκης, σκηνογράφος –μεταξύ άλλων– της Αλίκης Βουγιουκλάκη, του Γιάννη Κακλέα, της Χάρις Αλεξίου και της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, και ιθύνων νους πίσω από clubs που άφησαν εποχή, όπως το Χοροστάσιο και το Sex του Πειραιά, θα σχεδίαζε το νέο mega club της Αθήνας, στο χώρο του Luna Dark της Ιεράς Οδού, που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε τα live του Τζίμη Πανούση.

Οι φήμες έλεγαν κι άλλα. Ότι θα ήταν το μεγαλύτερο club της πόλης, ότι θα φιλοξενούσε τα πιο hot parties, μεταξύ των οποίων το εβδομαδιαίο BootyCall των Magna, ότι θα έφερνε στην Αθήνα αέρα Νέας Υόρκης. Υπερβολές; Κι όμως, πριν από λίγες μέρες οι φήμες επαληθεύτηκαν.

Ο χώρος
Το καταλαβαίνεις, αμέσως μόλις περνάς την πόρτα που χωρίζει το club από τον minimal χώρο υποδοχής: το Dream City είναι διαφορετικό από ό,τι είχες έως τώρα στο μυαλό σου ως αθηναϊκό club, και εντυπωσιακότερο από οποιαδήποτε υπερβολή είχε γεννήσει στη φαντασία σου η έντονη φημολογία. Πολυεπίπεδος χώρος, με τόσα διαφορετικά concept που χάνεις το μέτρημα, φουτουριστικός και arty ταυτόχρονα, φιλικός αλλά και glamorous.
 


Καθένα από τα πολλά επίπεδα έχει το δικό του στυλ: η ιδέα είναι πως έχουν γκρεμιστεί οι τοίχοι των σπιτιών της «ονειρεμένης γειτονιάς»
και κοιτώντας τα απέξω, από έναν φανταστικό δρόμο, βλέπουμε το σαλόνι του ενός, την κουζίνα του άλλου, τη βιβλιοθήκη του τρίτου. Οι γιγάντιες βιβλιοθήκες, που αγγίζουν το ταβάνι, κυριαρχούν στο εστιατόριο, ακριβώς απέναντι από το οποίο, σε ένα από τα πολλά επίπεδα του club η διακόσμηση παραπέμπει σε κουζίνα. Δίπλα της, μπλε τετράγωνα πλακάκια «ντύνουν» το μπάνιο –που βέβαια δεν είναι μπάνιο, αλλά ένα ακόμη επίπεδο του club– ενώ λίγο πιο πέρα η υπερμεγέθης «τζαμαρία» ατενίζει τον νυχτερινό ορίζοντα της Νέας Υόρκης.

Το βιομηχανικό design κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στο ταβάνι, από το οποίο ξεπροβάλλουν καλώδια, σωλήνες και industrial φωτιστικά, στημένα έτσι ώστε να δημιουργείται η εντύπωση ενός work in progress, αλλά και στα πατώματα, όπου κυριαρχεί το εφέ του «γυμνού» τσιμέντου. Η pop art αισθητική κυριαρχεί στους καναπέδες, τις πολυθρόνες και τα τραπεζάκια του χαμηλότερου επιπέδου, όπου βρίσκεται η μεγάλη, κατάμαυρη μπάρα, αλλά και σε εκείνα του εστιατορίου.

Αυτά τα τελευταία σκεπάζονται από μία κατάλευκη, γύψινη ψευδοροφή, που παραπέμπει σε νεοκλασικό αρχοντικό. Οι ευφάνταστοι πολυέλαιοί της κάνουν όμορφη αντίθεση με τα φώτα του club, ενώ τα «σπασίματα» στην άκρη της, που χαράσσουν τα όρια μεταξύ εστιατορίου και club είναι μάλλον η αγαπημένη μας αισθητική λεπτομέρεια.

Τα parties
Το Bootycall της ομάδας Magna πλημμυρίζει με κόσμο και r'n'b, hiphop και urban μουσικές το Dream City κάθε Τετάρτη. Sexy dance shows και animation προβολές στις γιγαντοοθόνες πλαισιώνουν ένα από τα καλύτερα αθηναϊκά parties των τελευταίων χρόνων. Τις Πέμπτες την σκυτάλη παίρνουν τα City Lights parties του DJ Ηλία Γιαννίνα με sensual χορευτικά και visual shows, ενώ κάθε Κυριακή είναι… Showtime, με τον Νίκο Βουρλιώτη στα decks κάθε δεύτερη Κυριακή να εναλλάσσει house με rap και R’n’B. Μαζί του –ή μόνοι τους, αναλόγως την Κυριακή– οι DJ’s Tasos Housetricker και Mr. Chi.
 


Παρασκευή και Σάββατο στα ηχεία παίζει upscale mainstream, ενώ αναμένονται και πολλές μετακλήσεις γνωστών DJ’s. Τα DJ booths του DC, άλλωστε, είναι δύο και αντικριστά, οπότε μας προϊδεάζουν για back to back sets και… μονομαχίες.

Οι γεύσεις
Δημιουργική μεσογειακή κουζίνα με διεθνείς προσμίξεις
εμπνέεται και σερβίρει ο σεφ του Dream City Restaurant, Άγγελος Λαμπρόπουλος. Με θητεία δεκατριών ετών στις κουζίνες των Balux, Γαλάζιου και Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βουλιαγμένης, μεταξύ άλλων, έχει δημιουργήσει για το Dream City ένα ιδιαίτερο μενού, που περιλαμβάνει, όπως λέει ο ίδιος, «λίγα και καλά». Ξεχωρίζουν το φιλέτο στρουθοκαμήλου με πουρέ γλυκοπατάτας, baby καρότο, καλαμπόκι baby και σαφράν, και το αγριογούρουνο με πουρέ μελιτζάνας και καραμελωμένο μάνγκο.

Οι λεπτομέρειες
Το Dream City λειτουργεί από Τετάρτη έως Κυριακή, από τις 22.30 μέχρι (πολύ) αργά.
Η είσοδος κοστίζει 15€ με ποτό.
Το απλό ποτό κοστίζει 10€, το σπέσιαλ 12€, η απλή φιάλη 110€ και η σπέσιαλ 130€
Οι τιμές του εστιατορίου κυμαίνονται στα 35-45 ευρώ κατ’ άτομο, χωρίς το κρασί.

Dream City, Ιερά Οδός 30-32, Γκάζι, τηλ: 2103477330
Τηλέφωνο κρατήσεων 6955 680 485
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v