Πρωτοχρονιάτικα Ρεβεγιόν: Gourmet προτάσεις για το 2010

Αρώματα από ginger, carpaccio και φουά γκρα, ζωντανή μουσική, αναμμένα κεριά και glamorous ατμόσφαιρα, προετοιμάζουν και φέτος το έδαφος για τον ερχομό του 2010. Επιλέγουμε μενού με... άγνωστες λέξεις και κλείνουμε από σήμερα θέση στα πιο πολυτελή πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν.
Πρωτοχρονιάτικα Ρεβεγιόν: Gourmet προτάσεις για το 2010
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Carpaccio αστακού με κολίανδρο και κριτσίνι μελιού ή ψητό φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με πουρέ σέλινου και μαύρη τρούφα; Σούπα λαχανικών με αφρό παρμεζάνας και χριστόψαρο ή μήπως σούπα οστρακοειδών με κρέμα pernod και τσιπς από αγκινάρες Ιερουσαλήμ; Όσο δύσκολη είναι η… αποστήθιση τέτοιων πιάτων, άλλο τόσο ιδιαίτερη και έντονη είναι η γεύση τους. Πόσο μάλλον αν τα γευτούμε στα πλαίσια μιας εορταστικής ατμόσφαιρας, υπό το φως των κεριών, συνοδεία ζωντανής, χριστουγεννιάτικης μουσικής.

Αν λοιπόν θέλετε να αποχαιρετήσετε "γευστικά" το 2009, τότε δεν έχετε παρά να κλείσετε τραπέζι σε κάποιο από τα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν που διοργανώνονται σε μερικά από τα μεγαλύτερα εστιατόρια της πόλης. Δεκαεπτά gourmet επιλογές για κάθε γούστο και τσέπη:

Μέχρι 100€

* Στο Βαρούλκο (Πειραιώς 80, 2105228400), οι πρωτότυπες δημιουργίες του Βαγγέλη Λαζάρου αποτέλεσαν το hit για το 2009 και το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και για το νέο έτος. Το μενού της παραμονής πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει millefeuille σφολιάτας με λουκάνικα Τζουμαγιάς και σαλάτα, σούπα λαχανικών με αφρό παρμεζάνας και χριστόψαρο, ψητό καλαμάρι με σάλτσα κάρυ και πολέντα και γαρίδες με σπιτικές χυλοπίτες και μυζήθρα. Το γεύμα σας θα συνοδεύσετε με ένα ποτήρι σαμπάνια Devaux Millesimee 2000, ενώ το επιδόρπιο θα περιλαμβάνει παρφέ καρύδας σε τραγανό μπισκότο συνοδευόμενο από κόκκινα φρούτα και σορμπέ μανταρίνι (Τιμή: 95€)

* Στο 2ΜΑΖΙ (Νίκης 48, Πλάκα, 210-32 22 839), οι σεφ Ηλίας Γώγος και Κώστας Μπαξεβάνης, προτείνουν ένα gourmet πρωτοχρονιάτικο μενού με μους μελιτζάνας με λαδοπαξίμαδο, σφυρίδα με μανταρίνι, τηγανιτά μύδια με αγιολί, σαλάτα μαριναρισμένων ψαριών με μήλο και παντζάρια, γιουβετσάκι με αστακό και φύκια, ψαρονέφρι με χαλούμι και σύκο. Επίσης, σαμπαγιόν σαμπάνιας με φρούτα και σάλτσα με σαφρόν και σοκολάτα για επιδόρπιο (τιμή: 75€)

* Στο Central (φώτο, Πλ. Φιλικής Εταιρείας 24, Κολωνάκι, 210-72 45 938, 210-72 41 059) η βραδιά ξεκινάει με live μουσική και καταλήγει σε ένα μεγάλο πάρτι με DJ. Το μενού θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θαλασσινά πιάτα όπως ρολάκια καπνιστού σολομού με wasabi, blinis με χαβιάρι και αβγά ορτυκιού, ταρτάκι με γκουακαμόλε και ψίχα καβουριού, παρφέ φουά γκρα πάνω σε ψημένα μπριός με spicy μαρμελάδα από raspberries, φιλετάκια σολομού με κρέμα από σάκε, lime και χαβιάρι και rib eye angus beef με πράσινα σπαράγγια και σος από γαλάκτωμα σόγιας (τιμή: 95€).

* Το ιταλικό εστιατόριο Sale & Pepe (Αριστίππου 34, Κολωνάκι, 210-72 34 102) θα σερβίρει για ορεκτικό βελουτέ από σπαράγγια και ζεστή σαλάτα από πατάτες parisienne, μανιτάρια και αντίδια με τηγανητά αυγά ορτυκιών, γεμιστά ραβιόλια με τυρί σπηλαίων και polenta με άρωμα μαντζουράνας, ενώ για κυρίως προτείνει φιλέτο τσιπούρας με κολοκυθάκια στο φούρνο και γεμιστό φασιανό με κάστανα και pancetta με μανιτάρια μορχέλλες και σος Vincanto (τιμή: 86€).

* Στο ξενοδοχείο President (Κηφισίας 43, 210 69 89 000), θα υπάρχει μπουφές που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολίτικη σαλάτα με λαχανικά, σαλάτα κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι και παρμεζάνα, πέννες τρικολόρε με πέστο βασιλικού και παρμεζάνα, παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα, χοιρινό μπούτι σκορδάτο, καρέ αρνιού στο φούρνο και φιλετάκια πέρκας με κρέμα λευκού κρασιού και lime. Για επιδόρπιο θα δοκιμάσετε καρυδόπιτα με σαντιγί και σιρόπι μαύρης σοκολάτας, μηλόπιτα με καραμελωμένα αμύγδαλα και cheese cake βατόμουρο . Παράλληλα θα γίνονται shows από τον μάγο Sankara και βραζιλιάνους χορευτές (τιμή:85€)

Μέχρι 200€

* Το εστιατόριο του Villa Mercedes (Ανδρονίκου & Τζαφέρη 111, Ρουφ, 210-34 22 606, 210-34 22 886), μας καλωσορίζει με σούσι από rolls γαρίδας, λαχανικών και cocktail Passion Bellini, για να συνεχίσει με καρπάτσιο καπνιστής πάπιας, ζεστή τάρτα κατσικίσιου τυριού με μαρμελάδα σύκου, σορμπέ σαμπάνιας με φράουλες, χοιρινό καρέ γάλακτος ψημένο με μέλι και μπαχαρικά και ολοκληρώνει με καραμελωμένο μπριος με μαρμελάδα μήλου και μους caramelia (τιμή: 120€)

* Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Πεντελικόν La terasse (φώτο, Δηληγιάννη 66, Κεφαλάρι, 210-62 30 650), έχει ετοιμάσει μια πολυτελή εμπειρία για την παραμονή του νέου έτους με ζωντανή Jazz μουσική και μενού που περιλαμβάνει σούπα οστρακοειδών, δροσερή σαλάτα αστακού με αυγοτάραχο και σάλτσα μάνγκο, ραβιόλι γεμιστό με πάπια κονφί, γουρουνόπουλο στον φούρνο με πολέντα και άγρια μανιτάρια και μους σοκολάτας με σορμπέ μανταρίνι και πέρλες εσπεριδοειδών (τιμή: 170€)

*Με θέα την Ακρόπολη το εστιατόριο Grand Balcon (Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 210-72 90 712) στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus επιστρατεύει για ακόμα μια φορά την δημιουργική του κουζίνα και υπό την επιμέλεια του σεφ Έκτορα Μποτρίνι σερβίρει καραμελωμένο φουά γκρα με μπαλσάμικο και γλυκό τσίλι, κρέμα αστακού με αφρό ροδάκινου, σολομό σε κρούστα πορτοκάλι, σαλατικά σε carpaccio από πράσινο μήλο, φιλετάκι από μοσχαράκι γάλακτος και σαπμαγιόν λευκής σοκολάτας με σάλτσα ροδιού και μέλι (τιμή: 180€)

* Ο Μιχάλης Ντουνέτας και η ομάδα του καλωσορίζουν το 2010 με τον ιδανικό – γευστικά – τρόπο. Στο εστιατόριο του club Baraonda (Τσόχα 34, Αμπελόκηποι, 210-64 44 308, 210-64 41 778) το μενού του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κονσομέ πάπιας με ραβιόλι τρούφας και μαύρες τρομπέτες (!), Marble γαλοπούλας, ριζότο με φραγκόκοτα και καραβιδοουρές, φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος σε κρέμα φουά γκρα και για επιδόρπιο ζεστό τιραμισού και κάστανα γλασέ (τιμή: 140€)

* Στην καρδιά της Αθήνας, το Olive Garden του ξενοδοχείου Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, 210-38 38 511)με εντυπωσιακή θέα στον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης, θα σερβίρει γεμιστά δαμάσκηνα με φουά γκρα και σοταρισμένες καραβίδες σε φέτες ζαχαρωμένης κολοκύθας, κρέμα κόκκινης πέρδικας με γλυκιά πάπρικα, κάστανα και φραγκοστάφυλα, φιλέτο γάλακτος Ουέλινγκτον και στήθος φασιανού με πράσινα σπαράγγια, ταρτάρ παντζαριού και σάλτσα Vincanto με μανιτάρια Morilles. Για επιδόρπιο θα απολαύσετε τυρί queso γκρατινέ, με τάρτα κυδωνιού αρωματισμένη με δενδρολίβανο και λικέρ πικραμύγδαλου και κροκάν παγωτού εσπρέσο (τιμή: 150€).

* Στο πρωτοχρονιάτικο μενού του εστιατορίου Vardis (Δηληγιάννη 66 ,Κεφαλάρι, 210-62 30 650) που επιμελήθηκε ο σεφ Αστέριος Κουστούρης, θα ξεκινήσετε με σούπα ψητής κολοκύθας, καρπάτσιο αστακού με κολίανδρο και κριτσίνι μελιού, σαλάτα με καραβίδες και αρωματικά, θα συνεχίσετε με καλκάνι με ψητό σέλινο, πράσο και αυγολέμονο με χειμωνιάτικη τρούφα και φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος, πατάτες με κυδώνι, σπαράγγια και σάλτσα από μαυροδάφνη (τιμή: 210€).

Τα... Low Cost

* Στο Kitchen Bar στην Μαρίνα Ζέας (210 4522338), το πρωτοχρονιάτικο μενού θα περιλαμβάνει βελουτέ αστακού με ξύσμα αυγοτάραχου, ραβιόλια γεμιστά με φουά γκρα, μενταγιόν μοσχαρίσιου φιλέτου με πουρέ, καραμελωμένα κρεμμυδάκια και σος τρούφας, ενώ για επιδόρπιο σερβίρεται λάβα σοκολάτας με παγωτό βανίλια (τιμή: 50€)

* Το εστιατόριο ΜάνηΜάνη υποδέχεται το νέο έτος με βελουτέ άγριων μανιταριών σε λάδι τρούφας, παραδοσιακή σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, αγριόχορτα και φραγκοστάφυλα, κυρίως πιάτο με ribeye και πουρέ γλυκοπατάτας σε σάλτσα μελιού και πιπεριών και επιδόρπιο προφιτερόλ με κρέμα λουΐζας (τιμή: 45€)

* Με μια από τις καλύτερες θέες στην Αττική, το εστιατόριο Μπαλκόνι (Δημοκρατίας 100, Κόκκινο Λιμανάκι, Ραφήνα) και ο σεφ Χαράλαμπος Φλεβάρης, μας υποδέχονται με μανιταρόσουπα αρωματισμένη με τρούφα, καπνιστό σολομό γεμιστό με βινεγκρέτ μάνγκο, τορτελίνι αστακού και καβουρόψιχα, κορυφή πάπιας με σάλτσα αγριοκέρασου, χοιρινό γάλακτος γεμιστό με βερίκοκα και σάλτσα τεριγιάκι, ενώ για επιδόρπιο σερβίρουν μπαλοτίνα σοκολάτας γάλακτος με παγωτό βανίλια (τιμή: 45€).

* H γευστική πρόταση του εστιατορίου Στάχυ στο Ελευσίνα Hotel περιλαμβάνει βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με τζίντζερ και κουκουνάρι, πανδαισία σαλατικών με προσούτο, μύρτιλλο και βινεγκρέτ, για κυρίως φιλέτο μόσχου angus σοτέ με άγρια μανιτάρια και για επιδόρπιο καραμελωμένο κυδώνι με σαμιώτικο κρασί αρωματισμένο με σαφράν (τιμή: 55€).

Για... Bon Viveurs

* Στο πολυτελές Tudor Hall του King George Palace το πρωτοχρονιάτικο μενού ανταποκρίνεται πλήρως στις... απαιτήσεις της περίστασης. Ξεκινήστε το γεύμα σας με γαλλική σαμπάνια και τερίνα φουά γκρα με καραβίδες, συνεχίστε με κρέμα παρμεντιέ με ψητές γαρίδες και λευκή τρούφα, ψητό αστακό με φινόκιο, ραβιολάκια νισουάζ, ρόκα, βασιλικό και σάλτσα αρωματισμένη με ξύδι Barolo, φιλέτο βίσονα με φουά γκρα σε σάλτσα Lerigourdine και ολοκληρώστε με μια λαχταριστή κρέμα σοκολάτας, Manjari με κασίς και crumble με λεβάντα (τιμή: 460€)

* To GB Roof Garden (Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, 210-33 30 000 του ξενοδοχείου Grand Bretagne υποδέχεται το νέο έτος με... απεριόριστη κατανάλωση σαμπάνιας Moet, τόνο με λαχανικά και πικάντικη βινεγκρέτ, φουά γκρα τηγανισμένο με τάρτα ραβέντι και σος από κόκκινο Πόρτο, ραβιόλι κολοκύθας με λιωμένο βούτυρο, σορμπέ παντζαριού με μπαλσάμικο, ψητό φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με πουρέ σέλινου και σοκολατένια σφαίρα με crem brulee από πράσινο τσάι και μούρα (τιμή: 425€).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v