Παγοδρόμια: Η Αθήνα φορά παγοπέδιλα

Από το Φάληρο ως το Μαρούσι, και από το Ίλιον ως τη Γλυφάδα, φοράμε παγοπέδιλα και στροβιλιζόμαστε στους ρυθμούς του Santa Claus is Coming to Town. Εννέα παγοδρόμια φέρνουν το ice skating από τις οθόνες... στις γειτονιές.
Παγοδρόμια: Η Αθήνα φορά παγοπέδιλα
της Ηρώς Κουνάδη

Δύο χρόνια πριν, η χριστουγεννιάτικη Αθήνα διέθετε μόλις ένα παγοδρόμιο: εκείνο της Μαρίνας Φλοίσβου. Θέλεις γιατί ως κάτοικοι ενός λεκανοπεδίου που βλέπει λευκές νιφάδες κάθε δέκα χρόνια δεν ήμασταν εξοικειωμένοι με τον πάγο; Θέλεις γιατί το εγχείρημα ήταν πολυέξοδο και το σπορ εποχιακό; Θέλεις γιατί οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είχαν αφεθεί κατ’ αποκλειστικότητα στους Δήμους, που επέμεναν –και επιμένουν, πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων– να υιοθετούν τη λογική less is more; Όπως κι αν έχει, η εξοικείωσή μας με το πατινάζ στον πάγο περιοριζόταν στην τηλεοπτική κάλυψη υπό τη μελωδική φωνή του Αλέξη Κωστάλα.

Κι όπως γίνεται πάντα με τα εισαγόμενα trends που μετατρέπουμε εν μια νυκτί σε μανίες, το στοίχημα κερδήθηκε και μέσα σε δύο χρόνια το κλεινόν άστυ μετρά φέτος εννέα συνολικά παγοδρόμια απ' άκρη σε άκρη. Από το Φάληρο ως το Μαρούσι, και από το Ίλιον ως τη Γλυφάδα, φοράμε παγοπέδιλα και στροβιλιζόμαστε στους ρυθμούς του Santa Claus is Coming to Town. Η αναρρωτική για στραμπουληγμένο αστράγαλο θα αποτελέσει bonus για όσους δεν καταφέρνουν με τίποτα να εξασφαλίσουν άδεια μέσα στις γιορτές.

IceNSk8 @ Village Ρέντη
Θηβών 228 & Καναπιτσερή, Ρέντη, πληροφορίες: 6936860409
Το παγοδρόμιο IceNSk8 στα Village Shopping & More κάνει τα επίσημα εγκαίνιά του στις 8 Δεκεμβρίου και για να τα γιορτάσει μας προσκαλεί να πατινάρουμε δωρεάν πάνω στην 600 τ.μ. παγοπίστα του. Τη γιορτινή ατμόσφαιρα θα τονώσει ένας DJ με upbeat μουσικές για… ζέσταμα, και παράλληλα θα γίνουν επιδείξεις καλλιτεχνικού πατινάζ και χόκεϋ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν πολλές κληρώσεις με δωρεάν προσκλήσεις εισόδου για όλο το διάστημα λειτουργίας του παγοδρομίου, παγοπέδιλα, skateboards και πολλά άλλα. Αν πάλι δεν ξέρετε να πατινάρετε, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας: έμπειροι επιτηρητές αναλαμβάνουν να σας μυήσουν στα μυστικά του πάγου.
 
Από τις 9 Δεκεμβρίου κι έπειτα, το παγοδρόμιο θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το βράδυ. Η είσοδος μαζί με την ενοικίαση των παγοπέδιλων θα κοστίζει 10 ευρώ, για πατινάζ μέχρι και μία ώρα.

Christmas Magic World @ Badminton
Προαύλιος χώρος Θεάτρου Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή, πληροφορίες: 210 7473332
Παραμυθένιος χορός στον πάγο, για έμπειρους και μη, στο υπαίθριο παγοδρόμιο, έκτασης 470 τ.μ., με τη συντροφιά αγαπημένων χριστουγεννιάτικων ηρώων, που οδηγούν τα βήματά μας στον προαύλιο χώρο του Θεάτρου Badminton.

Το παγοδρόμιο εδώ είναι μέρος του τεράστιου πάρκου Christmas Magic World, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, carousel, τραινάκι, πίστες αναρρίχησης, bungee τραμπολίνο, χριστουγεννιάτικη αγορά με δώρα, στολίδια και εδέσματα και πολλές ακόμα εκπλήξεις για να μας κρατήσουν «αιχμάλωτους» μια ολόκληρη μέρα.

Το Christmas Magic World θα λειτουργεί καθημερινά, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 22.00 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Μαρίνα των Θαυμάτων @ Μαρίνα Φλοίσβου
Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, πληροφορίες: 210 9871000
Το παγοδρόμιο που λατρέψαμε όταν ακόμη ήταν το μοναδικό επί αθηναϊκού εδάφους επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στις 13 Δεκεμβρίου, στην πιο κοσμοπολίτικη μαρίνα της Ελλάδας. Γνωστό και ως «Παγωμένη Λίμνη» έχει μέγεθος 450 τετραγωνικά μέτρα και… θέα θάλασσα, για να στροβιλίζεστε με το glam που αρμόζει στην τοποθεσία.

Και φυσικά δεν είναι μόνο του: Σπίτι του Άι Βασίλη, Carousel, τραμπολίνο, αυτοκινητάκια, και ένας μεγάλος αριθμός εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους –από παραστάσεις θεάτρου σκιών και μαριονέτας μέχρι Christmas Karaoke και κατασκευή καρτών– συμπληρώνουν το χριστουγεννιάτικο τοπίο πλάι στο κύμα, εκεί όπου ο Αϊ Βασίλης έρχεται διά θαλάσσης, συνοδεία glamorous ιστιοπλοϊκών.

Για μία ώρα πατινάζ στην Παγωμένη Λίμνη θα πληρώσετε 10 ευρώ –στην τιμή περιλαμβάνεται και η ενοικίαση των παγοπέδιλων.

Glyfada on Ice @ Palais de Sport
Πληροφορίες: 6974753165
Ακριβώς δίπλα στο Κλειστό Κολυμβητήριο Γλυφάδας, Palais de Sport, πνιγμένο στο πράσινο, το παγοδρόμιο "Glyfada On Ice" ξεχωρίζει για τις διαστάσεις του, 17x30 μέτρα, το συνολικό εμβαδόν των 510 τετραγωνικών μέτρων και τις οικολογικές ανησυχίες του –είναι πιστοποιημένο με ISO 14001.

Λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα. Η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ, μαζί με τα παγοπέδιλα, για μία ώρα πατινάζ. Από Δευτέρα έως Παρασκευή, αλλά και τα Σαββατοκύριακα αν δεν υπάρχει πολλή κίνηση, μπορείτε να πατινάρετε όση ώρα θέλετε, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε περισσότερα.

The View on Ice @ Odeon Star City
Συγγρού 111 & Λεοντίου, Νέος Κόσμος, πληροφορίες: 210 9300284
Δημιούργημα του Ledra Marriott, το The View on Ice μπορεί να είναι μικρότερο από τα υπόλοιπα αθηναϊκά παγοδρόμια –200 τετραγωνικά μέτρα και κάτι– απολαμβάνει, όμως, την καλύτερη θέα στην Ακρόπολη και ολόκληρη την Αθήνα από το roof garden του Odeon Star City.

Το The View on Ice θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι το Φεβρουάριο από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 23.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο και… σινεμά στα πόδια του, για να απολαύσετε μερικές χριστουγεννιάτικες ταινίες στα διαλείμματα από το πατινάζ σας. Το χριστουγεννιάτικο σκηνικό ολοκληρώνεται με ζεστό κρασί gluhwein και αυθεντικά βαυαρικά λουκάνικα. Δε φανταζόσασταν ότι το Ledra Marriott θα άφηνε τίποτα στην τύχη, έτσι;

Η είσοδος στο παγοδρόμιο κοστίζει 10 ευρώ, και μπορείτε να παραμείνετε όση ώρα θέλετε.

Παγοδρόμιο @ Golden Hall
Λ. Κηφισίας 37Α , Μαρούσι, τηλ.: 211 1815000
Στο εντυπωσιακότερο, ίσως, εμπορικό κέντρο της Αθήνας, ένα παγοδρόμιο επιφάνειας 350 τετραγωνικών μέτρων σας περιμένει να κάνετε ένα διάλειμμα από το εξαντλητικό Christmas shopping από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

Το καλύτερο; Για τους πελάτες του Golden Hall η είσοδος είναι εντελώς δωρεάν, αρκεί να επιδείξουν μία απόδειξη των αγορών τους. Όσο οι γιορτές θα πλησιάζουν, το παγοδρόμιο θα πλαισιώνεται από μοναδικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, από κουκλοθέατρο και αφήγηση παραμυθιών μέχρι body painting και συναντήσεις με τον Αϊ Βασίλη.

Και ακόμα…
Η Ice Arena, υπεύθυνη για την κατασκευή του The View on Ice, έχει εγκαταστήσει παγοδρόμια στο Escape Center των Ster Cinemas στο Ίλιον, στο Αθλητικό Κέντρο του Νέου Ψυχικού, στο Kosmopolis στο Μαρούσι και στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικές πληροφορίες για καθένα από αυτά μπορείτε να βρείτε στο site της εταιρείας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v