Πού θα φάμε την Καθαρή Δευτέρα;

Όστρακα, ψαρικά και λοιποί μεζέδες της θάλασσας σε αγαπημένες ταβέρνες πλάι στο κύμα αλλά και στην πόλη.
Πού θα φάμε την Καθαρή Δευτέρα;

Πού θα τσακίσουμε λοιπόν ψαρομεζέδες ανήμερα της πιο «Καθαρής» Δευτέρας του έτους;

Στον Ξυπόλητο στη Λούτσα
25ης Μαρτίου Αγιος Νικολας, Άρτεμις, τηλ: 2294 028342



Μια παλιά κλασική ψαροταβέρνα κυριολεκτικά πάνω στο κύμα με τραπεζάκια που πατάνε άμμο και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Στον ίσκιο από τα αρμυρίκια παραγγέλνουμε γαύρο μαρινάτο, ξιδάτο χταποδάκι, τηγανιτό μπαρμπούνι, χέλι καπνιστό και πάντα ολόφρεσκο ψάρι από την ψαρόβαρκα. Ο λογαριασμός στα 30-40€ ανά άτομο με ουζάκι, αναλόγως με το αν θα πάρετε φρέσκο ψάρι.

Στον Κόλλια στο Σέσι
Παραλία Γραμματικού, τηλ: 693 221 0772



Πάνω στη δημοφιλή παραλία του Γραμματικού ο Κόλλιας βγάζει τραπεζάκια σε προβλήτα πλάι στο κύμα και σερβίρει εδώ και δεκαετίες ωραιότατα θαλασσομεζεδάκια και φρέσκο ψάρι – φαγκρί ή τσιπούρα συγκαταλέγονται στις δυνατές επιλογές. Σπιτικές πίτες, καλαμαράκια φρέσκια τηγανιτά ή στα κάρβουνα, δροσερές σαλάτες, ωραία τυροκαυτερή και σαρδέλες στα κάρβουνα συμπληρώνουν το καθαροδευτεριάτικο τσιμπούσι. Για μεζεδάκια με ουζάκι, υπολογίστε περί τα 20€/ άτομο.

Στον Φάρο στον Μαραθώνα
Περικλέους 22, παραλία Μαραθώνα, τηλ: 2294056164



Μια από τις πιο παλιές ψαροταβέρνες του Μαραθώνα, απλώνει τραπεζάκια στην ξύλινη βεράντα της, αλλά και πάνω στην αμμουδιά. Σερβίρει μεζεδάκια όπως χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα και ταραμοσαλάτα, γαριδάκι συμιακό, γαύρο μαρινάτο και ωραιότατα μύδια αχνιστά ή σαγανάκι. Συνοδεύουμε με το απαραίτητο ουζάκι και υπολογίζουμε περί τα 20€ το άτομο για τον λογαριασμό στο τέλος.

Στο Σαρδελάκι στη Βουλιαγμένη
Λεωφ. Ποσειδώνος 18 , Βουλιαγμένη, τηλ: 2109670913



Με φόντο τον Σαρωνικό, πιάνουμε θέση στις ψάθινες καρέκλες και στα ξύλινα τραπεζάκια και παραγγέλνουμε λαχταριστούς μεζέδες θάλασσας σε ενδιαφέρουσες προτάσεις: μύδια σαγανάκι σερβιρισμένα με το κέλυφος σε μια υπέροχη ελαφρά καυτερή σάλτσα, καπνιστό σκουμπρί, γαύρο μαρινάτο, κυδώνια, γυαλιστερές, αχινό, παστουρμά μπακαλιάρου, σαρδέλα αλίπαστη, ρέγγα καπνιστή και θραψαλάκι στο τηγάνι. Μαζί με τσιπουράκι ή κρασί, υπολογίστε περί τα 18-20€ το άτομο.

Στο Δράμι στην Αγία Βαρβάρα και τη Γλυφάδα
Σίφνου 4 & Χανίων 47, Αγ. Βαρβάρα και Λαοδικης 22, Γλυφάδα, τηλ: 21 0894 4959



Ατμόσφαιρα παλιού παντοπωλείου, φιλικό σέρβις και χορταστικές μερίδες περιλαμβάνει η γευστική επίσκεψη στα δύο Δράμια, τα οποία εξοπλίζονται εν όψει Καθαρής Δευτέρας με πάσης φύσεως ψαρομεζέδες όπως μπακαλιάρο σκορδαλιά, μύδια στη λαδόκολλα, ταραμοκεφτέδες, ψητές γαρίδες, χταποδοσαλάτα και γαρίδες στο τηγάνι. Υπολογίστε περί τα 25€/ άτομο, με ωραίο χύμα κρασί.

Στο Αποστακτήριον στη Νέα Ερυθραία
Αγ. Αναργύρων 2, Νέα Ερυθραία, τηλ: 21 0620 7126



Το μικρούλι αυτό μεζεδοπωλείο στην Νέα Ερυθραία αγαπά τα θαλασσινά μεταξύ άλλων μεζεδάκια και ετοιμάζει εκλεκτές νοστιμιές όπως παντζαροσαλάτα με γιαούρτι, ντολμαδάκια, λιαστό χταπόδι, καβουράκια τηγανιτά, φιλεταρισμένη σαρδέλα στη σχάρα, μαριναρισμένο λαβράκι, γεμιστό θράψαλο και ποικιλία αχνιστών θαλασσινών για παρέες με μύδια, αχιβάδες, καβούρια και καραβίδες. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο με κρασάκι ή τσίπουρο.

Στο Ψ… Αρτ στο Γκάζι
Κωνσταντινουπόλεως 68, τηλ: 2103466896



Ένα άκρως ατμοσφαιρικό ψαρο-εστιατόριο με vintage διακόσμηση μας υποδέχεται στην Κωσταντινουπόλεως για να μας μυήσει στον πλούσιο κατάλογό του ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μεζέδες όπως παστουρμά θαλάσσης από καπνιστό μπακαλιάρο, σεβίτς γαρίδας και λαυρακίου, ντοματοσαλάτα με κάππαρη και χοντρό αλάτι, γαριδούλες τηγανιτές, τηγανιτό γαύρο, ψητή σαρδέλα, φάβα Σαντορίνης και ωραιότατο τσίπουρο δικό τους. Ο λογαριασμός στα 20-25€/ άτομο.

Στον Δουράμπεη στο Μικρολίμανο
Ακτή Δηλαβέρη 29, Πειραιάς, τηλ: 21 0412 2092



Ιστορική ψαροταβέρνα στην περιοχή, ο Δουράμπεης συνεχίζει να αποτελεί must επιλογή ψαροφαγίας στο Μικρολίμανο. Ολόφρεσκες πρώτες ύλες αποτελούν βάση για μεζέδες όπως μπρουσκέτες με αυγοτάραχο, σαρδέλες ψητές και ζουμερές, συκωτάκια ψαριού, τηγανιτοί κολοκυθανθοί, γαρίδες και καραβίδες ψητές, εξαιρετική ταραμοσαλάτα, αχινοσαλάτα και γλώσσα ψητή. Ο λογαριασμός στα 25€/ άτομο με κρασί για μεζεδάκια.

 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v