Σούπερ νηστίσιμες γεύσεις για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Στην τελική ευθεία για το Πάσχα, εστιατόρια και street food διευθύνσεις στην Αθήνα μας ταΐζουν τις πιο νόστιμες νηστίσιμες γεύσεις.
Σούπερ νηστίσιμες γεύσεις για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας μπορεί να γίνει αρκετά... μονότονη. Όμως εμείς ξέρουμε πώς μπορούμε να την κάνουμε απολαυστική, δοκιμάζοντας 100% νηστίσιμα μενού σε αγαπημένες διευθύνσεις.

Ακολουθήστε μας.

Στα εστιατόρια La Pasteria δοκιμάζουμε ωραιότατες ιταλικές γεύσεις για όσους νηστεύουν και όχι μόνο. Στο νέο Menu Mediterraneo, την τελευταία δημιουργία των Chef δοκιμάζουμε  μεταξύ άλλων ποικιλία μανιταριών Funghi Misto all’ Olio, αχνιστά μύδια σε ελαφριά σάλτσα κρασιού και μυρωδικών, λαχταριστή πίτσα Greca με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μαύρες ελιές, πιπεριές και κάπαρη, και ωραιότατες νηστίσιμες μακαρονάδες όπως η Ditali con polpo e pomodori με κοφτό μακαρόνι ditali με χταπόδι, μανιτάρια και σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με θυμάρι ή η Arrabbiata με πικάντικη κόκκινη σάλτσα και πεπεροντσίνο.


Στα Goody’s Burger House τα γεύματα Μεσογείου με γαρίδες ή καλαμαράκια, το club με ψητά λαχανικά και τα burgers με μπιφτέκι γαρίδας, ή λαχανικών ή με καλαμαράκια μας χορταίνουν νηστίσιμα, ενώ ωραιότατες είναι και οι σαλάτες τους, όπως η κρητική, αλλά και η Ceasar’s με γαρίδες αντί κοτόπουλου. Δείτε τα Μεσογειακά των Goody’s Burger House εδώ ή στο goody’s app. 


Στο Uberness, την pop up καντίνα του Βασίλη Καλλίδη, «παίζουν» spring rolls με γέμιση πατάτα, τζίντζερ και αρακά μαζί με πικάντικη σος τσίλι, μπέργκερ σε νηστίσιμο μπριός με χειροποίητα φαλάφελ, ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι τουρσί kimchi και σάλτσα από ταχίνι και λεμόνι, καθώς επίσης και καλαμάρια με vegan μαγιονέζα σκόρδου και σουβλάκια από γαρίδες πασπαλισμένες με κορεάτικα μπαχαρικά. Από 10-12€/ άτομο.


Είμαστε «στα όρθια» και θέλουμε κάτι γρήγορο; Μια βόλτα από τα Everest μας φέρνει αντιμέτωπους με παραδοσιακή ταχινόπιτα, μάφιν με κανέλα και σταφίδα, νηστίσιμο ντόνατ με πραλίνα και αλμυρές γεύσεις όπως πατατόπιτα, σπανακόπιτα και πίτα λαχανικών, καθώς και burger με μπιφτέκι λαχανικών. 



Στο «Ρακί Μεζέ» στην Καλλιθέα τα ψαρικά έχουν την τιμητική τους, ευκαιρία επομένως να τσιμπολογήσουμε μελιτζάνα πολίτικη, ντολμαδάκια θαλασσινών, γαριδάκι τηγανιτό, μύδια, στρείδια, καβουρομακαρονάδα και ποικιλίες θαλασσινών μεζέδων συνοδεία γλυκόπιοτης ρακής, ούζου ή τσίπουρου (από 20€/ άτομο).


Το ίδιο και στα «Ψαράκια και Θαλασσινά» σε Βάρκιζα, Κηφισιά και Χαλάνδρι, το οποίο δηλώνει ετοιμοπόλεμο για την Μεγάλη Εβδομάδα και σερβίρει φάβα, μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα με τορτίγιες, χταποδάκι ξυδάτο με κάπαρη και κρεμμύδι, καβουροσαλάτα, ντολμαδάκια της γιαγιάς Ελευθερίας, σταμναγκάθι σαλάτα, ψητά λαχανικά σε ποικιλία με κρέμα βαλσάμικου, μύδια σαγανάκι σε κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή και γαρίδες στη σχάρα. Από 20€/ άτομο.


Στο ανατολίτικο μπιστρό «Feyrouz» δοκιμάζουμε αυθεντικό ανατολίτικο street food με αρκετές νηστίσιμες επιλογές: λαχματζούν χωρίς κρέας, χορτόπιτα, χούμους, μπαμπαγκανούς, σούπες λαχανικών και άλλα τέτοια ωραία ετοιμάζονται καθημερινά από τα χεράκια της ιδιοκτήτριας. Τιμές από 10€.


Στο Sale e Pepe το νηστίσιμο σετ μενού (35€/ άτομο) περιλαμβάνει φρέσκιες γαρίδες σε κρούστα ψωμιού ολικής αλέσεως με σάλτσα από ντοματίνια κονκασέ, σέλερι και καυτερή πιπεριά, pappardelle χειροποίητα με μπρόκολο, ντοματίνια και μοτσαρέλα (αν θέλετε την βγάζετε) και σπιτικό Semifreddo λεμόνι με σάλτσα εσπεριδοειδών. Το μενού συνοδεύεται με εκλεκτά κρασιά από την πολυβραβευμένη κάβα του εστιατορίου.


Στο αγαπημένο Μάνη Μάνη νηστεύουμε με χταποδάκι γλασαρισμένο με βαλσάμικο, φάβα και φρέσκια ρίγανη, λευκή ταραμοσαλάτα με παρθένο ελαιόλαδο, ρεβίθια με κύμινο, λάχανο και σος από ξινόμηλο με φρέσκο δυόσμο και κριθαρότο με τρία είδη μανιταριών και λάδι τρούφας. Από 25€ το άτομο, με κρασί.


Και ποιος είπε ότι ο αγαπημένος μας ιταλικός καφές πρέπει να μας χαλάσει τη νηστεία; Τα Flocafe Espresso Room σερβίρουν νηστίσιμο Capuccino με κρέμα από γάλα σόγιας με βανίλια. Τον απολαμβάνουμε από τους barista των καταστημάτων, σύμφωνα με τα πρότυπα του WBC, κρύο ή ζεστό, με ένα από τα τρία μοναδικά χαρμάνια. 



Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v