Τα brunch της Αθήνας επιστρέφουν

Με θέα στην Ακρόπολη, με απροσδόκητα υλικά, ή με τα pancakes και τα αυγά Benedict που όλοι αγαπήσαμε, τα αθηναϊκά brunch επανέρχονται… πιο λαχταριστά από ποτέ.
Τα brunch της Αθήνας επιστρέφουν

Lime Bistrot 

Δεκελέων 23, Γκάζι, τηλ.: 210 3474423



Κι αν είναι vegan… μην το φοβάστε. Το Lime Bistrot μας σερβίρει τις Κυριακές από τις 12.00 ως τις 17.00 ένα σούπερ απολαυστικό brunch – αποκάλυψη, με raw vegan γλυκές και αλμυρές δημιουργίες που –αν μη τι άλλο– δεν έχετε ξαναδοκιμάσει πουθενά. Για να πάρετε μια ιδέα, στις δημιουργίες του Lime Bistrot περιλαμβάνονται λαχταριστά burger τρούφας, ποπ κορν κουνουπιδιού με πάπρικα, carrot cake με τυρένια κρέμα κάσιους και cheesecake παντζάρι με κορινθιακή σταφίδα και δυόσμο. Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα θα φιλοξενείται εδώ και από ένα brunch με διαφορετική θεματική. Μείνετε συντονισμένοι.

Couleur Locale

Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 216 7004917



Το αγαπήσαμε για την συγκλονιστική του θέα στην Ακρόπολη, το τιμήσαμε για καφέ, για μεσημεριανό, για burgers και για ωραία, καθαρά ποτά. Πλέον έχει κι ένα φανταστικό brunch, το μοναδικό μέχρι στιγμής της πόλης με θέα στην Ακρόπολη. Σερβίρεται από τις 10.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα, και περιλαμβάνει αυγά Benedict σε κρουασάν με μπέικον, αυγά ποσέ με σολομό, Philadelphia και αβοκάντο, ομελέτες, pancakes, και λαχταριστά κρουασάν με κρέμα μπουγάτσας και κανέλα.

Warehouse 

Βαλτετσίου 21 και Μαυρομιχάλη, Νεάπολη



Ένα από τα πιο λαχταριστά brunch της πόλης σερβίρεται στα Εξάρχεια, και περιλαμβάνει νοστιμιές όπως τα αυγά scrambled με πάστα τρούφας, Buratta και μανιτάρια, ή με καπνιστή πανσέτα, Βολάκι Άνδρου και μαρμελάδα τομάτα, σολομό με σως ταρτάρ και ποσέ αυγά, κρουασάν με λευκή κρέμα πατισερί αρωματισμένα με εσπεριδοειδή και pancakes με μπανάνα και σοκολάτα αρωματισμένη με φουντούκι.

Κύριος Χου 

Δημοφώντος και Υπερίωνος 1, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3423972



Στην ομορφότερη ίσως αυλή των Πετραλώνων, ο Κύριος Χου μας κακομαθαίνει με σπιτικές λιχουδιές όπως η τάρτα με σπανάκι, ανθότυρο και μπέικον, το τοστ με φέτα, ντομάτα και ρίγανη, η σκοπελίτικη τυρόπιττα, τα pancakes με μέλι, σοκολάτα και σιρόπι σφενδάμου, το νεοϋρκέζικο cheesecake με μαρμελάδα βύσσινο, τα croque madames και τα σκωτσέζικα αυγά. Χορταστικό και οικονομικότατο, κοστίζει περί τα 7-8€ το άτομο, και επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου.

Harvest 

Αιόλου 64 και Ευριπίδου, τηλ: 2130252284



Το πρωτογνωρίσαμε ως χαλαρό και καλαίσθητο wine bar, εξελίχθηκε σε αγαπημένη bruncho-συνήθεια: Το Harvest στην πιο ήσυχη και μποέμ γωνιά του πεζοδρόμου της Αιόλου, σερβίρει καταπληκτικές γεύσεις κάθε μέρα, όλη μέρα, όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα. Ξεχωρίζουμε τα υπέροχα pancakes με πραλίνα και crème anglaise ή αυτά με την γεύση cheesecake και μαρμελάδα φράουλα. Για τους φίλους των αλμυρών γεύσεων, τα ιβηρικά πιάτα αυγών, που μπορούν να συνοδευτούν με ισπανικά λουκάνικα, χαμόν και καραμελωμένα κρεμμύδια, θα συνοδεύσουν εξαιρετικά τον πρωινό καφέ σας ή το μεσημεριανό κρασί σας. Τα πιάτα κυμαίνονται στα 6-8€.

Flocafe Εspresso Room

(δείτε τα καταστήματα εδώ)



Σε επιλεγμένα καταστήματα των Flocafe Espresso Room, η ατμόσφαιρα μυρίζει… brunch, και οι επιλογές μας ιντριγκάρουν. Τα αυγά έχουν την τιμητική τους στο νέο μενού, το οποίο περιλαμβάνει all time classic συνταγές (αφράτες ομελέτες, scrambled), αυγά μάτια ψημένα μέσα σε ψωμί, αυγά ποσέ ή benedict αλλά και ομελέτα μόνο με ασπράδια για τους fit τύπους. Και αν δεν μπορείτε να απολαύσετε brunch χωρίς αλκοόλ, τα Flocafe Espresso Room προσφέρουν δύο κλασσικές επιλογές brunch cocktails: το κλασσικό και αγαπημένο Bloody Mary και την κλασσική Mimosa με αφρώδη οίνο και χυμό πορτοκαλιού.

Different Beast  

Κασαβέτη 19, Κηφισιά, τηλ.: 21 6700 4556



Λιχουδιές με κηφισιώτικο… αέρα δοκιμάζουμε στο κουκλίστικο «μπραντσάδικο» της Κασαβέτη: pancake με σιρόπι σφενδάμου, μπέικον και τσίλι τσάτνεϋ, σοκολατένια μπράουνι, σαλάτα κινόα με κατσικίσιο τυρί και γλυκοπατάτα, αφράτο brownie με σπιτική μαρμελάδα φράουλα, κέικ μπανάνας με frosting φυστικοβούτυρο, τηγανιτά αυγά με αβοκάντο, φέτα και sriracha μπέικον σε ξινό προζύμι συγκαταλέγονται στις πιο λαχταριστές επιλογές.

Flapjacks Coffee & Brunch

Νέστορος 121, Ίλιον, τηλ.: 21 0263 7656



Απλώνει τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο της Νέστορος, και ξυπνάει νωρίς, από τις 8 το πρωί για να μας σερβίρει pancakes, λουκουμάδες, γλυκά, παγωτό, βάφλες, buns, κορνέ, bagels, παγωτά solo gelato, δηλαδή... all day brunch λιχουδιές για να συνοδεύσουμε τον εξαιρετικό καφέ, τους φρέσκους χυμούς και τα smoothies. Δε λείπουν και οι σπέσιαλ εμπνεύσεις της στιγμής, όπως η φοβερή σούπα σοκολάτας με bueno, παγωτό banoffee, τριμμένο μπισκότο, σαντιγί, φρούτα του δάσους και ζάχαρη άχνη.

Barreldier 

Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3254711



Ένα από τα πιο αγαπημένα κοκτεϊλ-ο-μπαράκια του κέντρου σερβίρει τις Κυριακές ένα σούπερ λαχταριστό brunch, από τις 12.00 μέχρι τις 18.00. Τα pancakes εδώ λάμπουν διά της απουσίας τους, και τη θέση τους παίρνουν εξαιρετικά scrambled eggs με μπέικον και μανιτάρια, croque madame και croque monsieur (γενικά, μια αδυναμία στα αυγά είναι εμφανής) αλλά και πολύ δυνατά burgers. Τα συνοδεύουμε όλα αυτά με καταπληκτικά Bloody Marys, κοκτεϊλάδικο γαρ, και πληρώνουμε γύρω στα 12-15€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v