Φτηνά μεζεδάκια στα πέριξ του Πειραιά

Δραπετσώνα, Καμίνια, Κερατσίνι, Νίκαια και Κορυδαλλός μας σερβίρουν σούπερ οικονομικά και άκρως λαχταριστά μεζεδάκια.
Φτηνά μεζεδάκια στα πέριξ του Πειραιά
Λίγους και καλούς μεζέδες, οικεία ατμόσφαιρα, καλές τιμές και ωραίο κρασί. Λίγα πράγματα θέλει ένας άνθρωπος για να περάσει καλά σε τούτο τον ντουνιά και περιοχές όπως τα πέριξ του Πειραιά τα προσφέρουν απλόχερα σε τίμιες και παρεΐστικες διευθύνσεις.

Ακολουθήστε μας από τα Καμίνια μέχρι τη Νίκαια και τον Κορυδαλλό, πιάστε τραπεζάκι μαζί μας, παραγγείλτε δροσερό κρασάκι και απολαύστε μεζέ και κουβεντούλα σε αγαπημένες και οικονομικές διευθύνσεις.

Το καπηλειό του Ζάχου
Κομοτηνής 37, Καμίνια, 210 4813325

Κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια, παίζει καλή καρδιά αλλά όχι γκρίνια. Και πώς να υπάρξει άλλωστε αφού στου Ζάχου, σε αυτό το συμπαθέστατο μαγαζάκι με την ατμόσφαιρα κουτουκιού, οι μεζέδες είναι πεντανόστιμοι, οικονομικοί και χορταστικότατοι: Χειροποίητη τυροκαυτερή, φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές, κολοκυθάκια τηγανιτά σε ροδέλες, σαγανάκι με τραγανή κρούστα, τηγανιά κοτόπουλου με μουστάρδα, παντζαροσαλάτα, αλλά και φρεσκότατοι ψαρομεζέδες (γαριδάκι συμιακό, χταποδάκι ξυδάτο, μικρά ψαράκια ημέρας κ.α.) φροντίζουν για να μείνει η παρέα ικανοποιημένη και γελαστή. Συνοδεία ωραιότατου ημίγλυκου και με κερασμένο γλυκάκι, υπολογίστε περί τα 10-12€/άτομο, αν επιλέξετε μεζέδες στεριάς.

Ρακ εν Ρολ
25ης Μαρτίου 134, Κερατσίνι, τηλ: 210 4632285

Μας υποδέχεται στα λίγα του τραπεζάκια για να σερβίρει εξαιρετικό ρακόμελο, αλλά και μια σειρά ευφάνταστων πιάτων, τα οποία αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Εδώ… ρακάρουμε δοκιμάζοντας πατατοσαλάτα ζεστή με καραμελωμένα κρεμμύδια, γιαούρτι και μανιτάρια, χαλούμι με μαρμελάδα βατόμουρο, καβουρμά με αυγό και λάδι δυόσμου, μανούρι ψητό με πέστο από μυρώνια και κάσιους, φλωμάρια Λήμνου, ήτοι πολύχρωμα ζυμαρικά με λιαστή τομάτα, αρωματική καπνιστή πανσέτα και παρμεζάνα και ψαρονέφρι λουζμένο με σάλτσα τυριού. Για ένα μεζεδογεύμα, μαζί με ψημένη ρακή, ρακόμελο, σούμα ή εξαιρετικό κόκκινο ημίγλυκο, ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 12-15€ ανά άτομο.

Μήπως
Πλάτωνος 89, Κερατσίνι, τηλ: 210 4616850

Μήπως να πιάσουμε θέση στα τραπεζάκια αυτού του παρεΐστικου μεζεδοπωλείου στο Κερατσίνι; Σίγουρα, μιας και το Μήπως είναι ό,τι πρέπει για δοκιμή νοστιμότατων μεζέδων σε γενναίες ποσότητες συνοδεία παγωμένης μπύρας. Εδώ θα δοκιμάσετε εξαιρετική σαλάτα ρόκα με ψητό μανούρι, υπέροχο γιουβέτσι – γίγας με μανιτάρια, χοιρινό κρασάτο με μουστάρδα και πιτάκι πατάτας, δροσερή πατζαροσαλάτα και παναρισμένη φέτα με πετιμέζι – πιάτο που «βάζει κάτω» πολλά από τα σαγανάκια που έχουμε δοκιμάσει. Συνοδεία χύμα κρασιού ή ρακής, ο λογαριασμός στο Μήπως δεν ξεπερνά τα 12-15€ ανά άτομο.

Το Ειδικόν
Ψαρρών 38 και Σαλαμίνας, Δραπετσώνα, τηλ: 210 4612674

Ένα μικρό μπακάλικο του 1920 κρατά τον εσωτερικό του διάκοσμο απαράλλαχτο από τότε και ωσάν αυθεντική μπακαλοταβέρνα σερβίρει νόστιμα μεζεδάκια (7-8 πιάτα όλος του ο κατάλογος) στα ξύλινα τραπεζάκια μέσα και έξω. Εδώ δοκιμάζουμε εξαιρετική φάβα, τηγανιτά κεφτεδάκια, σαλάτα ντομάτα, γίγαντες, συκώτι, ομελέτα, πατάτες φρεσκοκομμένες τηγανιτές, μεζέ σουτζούκι και την «τούρτα», το σουξέ του μαγαζιού, ένα «βουναλάκι» με τηγανιτές πατάτες και από πάνω τηγανιτά αυγά. Μαζί με άφθονο χύμα κρασί, στο Ειδικό θα δοκιμάσετε νόστιμους μεζέδες πληρώνοντας κάτι λιγότερο από 15€ ανά άτομο.

Μάγευμα
Φωτίου Κορυτσάς και Σπάρτης, Ταμπούρια, τηλ: 210 46 27 832

Σε μια ήσυχη γειτονιά των Ταμπουριών, αυτό το συμπαθέστατο νέο- ταβερνείο με την μοντέρνα διακόσμηση, σερβίρει μοντέρνους μεζέδες που είναι τόσο χάρμα τρώγεσθαι όσο και χάρμα ιδέσθαι. Στο Μάγευμα θα δοκιμάσετε ωραιότατη πανσέτα με μανιτάρια και πατάτες baby, μπιφτεκάκια με πατάτες τηγανιτές, πουγκάκια κοτόπουλου, κεφτεδάκια παραδοσιακά με έντονο άρωμα δυόσμου, ζουμερά μανιτάρια πλευρώτους και ποικιλία με χειροποίητα λουκάνικα. Εξαιρετική και η ομώνυμη σαλάτα με φιλετάκια κοτόπουλο και λαχανικά, αλλά και η φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια. Οι τιμές για μεζεδάκια στη μέση και ωραίο χύμα κρασί κυμαίνονται στα 10-16€ ανάλογα με το πόσο πεινασμένοι ήρθατε.

Της Αναστασίας τα Μεζεδομαγειρέματα
Ολύμπου 19, Νίκαια, τηλ: 210 4251441

Του… μεζέ γίνεται σε αυτό το συμπαθέστατο μεζεδοπωλείο με ζωντανή μουσική στη Νίκαια, το οποίο βγάζει τραπεζάκια πάνω στην πλατεία και σερβίρει… 101 μεζέδες (κι όμως) σε τιμές που ξεκινούν από 2,5€ και είναι ό,τι πρέπει για να δοκιμάσετε λίγο απ’ όλα. Στα τραπεζάκια της Αναστασίας καταφτάνουν τυροκαυτερή παντρεμένη με παστουρμά, φάβα με χταποδάκι ή λιαστή ντομάτα, κιμαδοπιτάκια, πατάτα με ροκφόρ, αυγά με σύγκλινο μάνης και πιπεριές και μεζέδες θάλασσας στο τηγάνι όπως γαύρος, αθερίνα και μαριδάκι, γαριδάκι συμιακό και καλαμαράκια. Μαζί με κρασί ή μπύρα, δε θα πληρώσετε περισσότερα από 12€/ άτομο.

Ταμπακιέρα
Αλεξάνδρου 27, Πλατεία Μέμου, Κορυδαλλός, τηλ.: 2104958630

Ένας ιδιαίτερος χώρος με αντικέ μπουφέδες, ρετρό διακόσμηση και τραπεζάκια έξω, σερβίρει νοστιμότατα πειραγμένα μεζεδάκια σε στυλ tapas bar. Εδώ δοκιμάζουμε παντζαροσαλάτα με καρύδι, βελούδινη φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, τραγανά κεφτεδάκια με σος γιαουρτιού και μπόλικο δυόσμο, πατάτες «σπαστές» δηλαδή βρασμένες και μετά περασμένες στο τηγάνι για να γίνουν τραγανές απέξω και μαλακές από μέσα, νοστιμότατο ντάκο, λουκουμάδες με φέτα και μαρμελάδα ντομάτας, και χοιρινό μεζέ με μέλι και σουσάμι. Συνοδεία κρασιού και με κερασμένο φρουτάκι, υπολογίστε περί τα 12€/ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v