ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΓΕΥΣΗ

Δημιουργική κουζίνα σε εστιατόρια μέσα στο πράσινο

Πρωτοτυπία γεύσεων, ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και ανάσες πράσινου σε πέντε μοντέρνα εστιατόρια με δημιουργική μεσογειακή (και όχι μόνο) κουζίνα.

Δημιουργική κουζίνα σε εστιατόρια μέσα στο πράσινο

Ελληνικές πρώτες ύλες μπλέκονται σε πρωτότυπους συνδυασμούς και εκφράζονται μέσα από ιδιαίτερα πιάτα που σου βγάζουν στον ουρανίσκο το «κάτι διαφορετικό». Η ατμόσφαιρα ενισχύεται με ανάσες δροσιάς και υπαίθρου σε όμορφους κήπους και το αποτέλεσμα είναι ένα ωραιότατο γεύμα που αξίζει τα λεφτά του.

Ιδού πέντε αγαπημένα εστιατόρια της Αθήνας που σερβίρουν ελληνική (και μούλτι κούλτι) δημιουργική κουζίνα σε πράσινο περιβάλλον.

FeedΕΛ
Κτενά 1, τηλ: 2103210551

Σε έναν πανέμορφο μίνι κηπάκο που κρύβεται στο κέντρο της πόλης, μια ανάσα από την Ερμού, το Feedελ μας ταΐζει ελληνική κουζίνα (αυτό άλλωστε υπονοεί και το όνομα-λογοπαίγνιο του bar restaurant), σε ένα σκηνικό στιλάτο και μοντέρνο. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα που εντυπωσιάζουν ευχάριστα με την πρωτοτυπία και τη γεύση τους: χτένια με γλυκόξινη σάλτσα, μοσχαρίσια μάγουλα με γίγαντες, πράσινη φάβα με τσορίθο, θυμάρι και τρούφα, πανσέτα με πουρέ γλυκοπατάτας, σπετζοφάι με παναρισμένο ποσέ αβγό και για επιδόρπιο σιμιγδαλένιος χαλβάς με μαλλί της γριάς. Με κρασί από μια εκλεκτή λίστα ετικετών ή ένα καλοκαιρινό κοκτέιλ, θα υπολογίσετε περί τα 20-25€ το άτομο.

Arteon Garden
Αγ. Ιωάννου 100,  Αγ. Παρασκευή, τηλ: 21 0600 6004

Στο τέλος της Αγίου Ιωάννου, λίγο πριν το Αμερικάνικο Κολλέγιο, ένας «Κήπος» γεύσεων ανθίζει σε μια τεράστια αυλή σε δύο επίπεδα, μια μεγάλη φιστικιά στο κέντρο της και ένα μεγάλο μπαρ. Στα του μενού, απολαμβάνουμε φιλέτο χοιρινό σωτέ με θυμαρίσιο μέλι γλυκάνισο, λευκό σουσάμι και πατάτα σπαστή βρασμένη με αρμπαρόριζα, «μουσακά» με κιμά θαλασσινών και σάλτσα από ζωμό καραβίδας και φρέσκο βασιλικό και Πέννες με πολτό σκόρδου, πικάντικο σαλάμι Θάσου και φρέσκα μανιτάρια. Συνοδεύουμε με κρασί, και πληρώνουμε περί τα 30€/ άτομο.

Cookouchi
Γοργοποτάμου 14, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 0937 0238

Σε μια μεγάλη υπερυψωμένη βεράντα με δέντρα και πυκνή βλάστηση, το Κουκούτσι «μαγειρεύει με νου» όπως αναγράφεται στο μότο του και ο νους του βγάζει δημιουργικές γεύσεις εκλεκτές: χωριάτικη με φρεσκοψημένο κουλούρι Θεσσαλονίκης, ελιές και φέτα Ελασσώνας, φωλιά από κανταΐφι με σωτέ κοτόπουλο και σάλτσα πάπρικας, φλογέρες σφολιάτας με γέμιση από μπεσαμέλ φέτας, νιόκι πατάτας με πέστο βασιλικού και κριθαρότο γαρίδας με πέστο βασιλικού και ξύσμα λεμονιού αποτελούν χαρακτηριστικές επιλογές του πλούσιου μενού. Στα κυρίως, ξεχωρίζουν το σιγομαγειρεμένο χοιρινό με σάλτσα λαχανικών από κόκκινο κρασί και το μοσχαράκι με καπνιστό πουρέ μελιτζάνας. Ο λογαριασμός έρχεται στα 20€/ άτομο με κρασί.

Όμικρον
Δρόσου 1 και Αίγλης, Κηφισιά, τηλ:  210 300 1590

Σε έναν κήπο χάρμα οφθαλμών στην Κηφισιά, το Όμικρον συνδυάζει πολυτέλεια, μεσογειακές γεύσεις με τοπικές αναφορές και δημιουργικές τάσεις σε ένα άκρως ελκυστικό «πακέτο». Υπό τον ατμοσφαιρικό φωτισμό του κήπου του, θα δοκιμάσετε μελιτζάνα καπνιστή γεμιστή με φέτα, ντοματούλα και φρέσκα μυρωδικά, τραγανή αλμυρή βάφλα από χαρουπάλευρο με άγρια ρόκα, σπανάκι, και κατσικίσιο τυρί Μήλου, φουρνιστό λαδοτύρι Μυτιλήνης με μαρμελάδα λεμονιού, χειροποίητες καραμέλες γεμισμένες με θαλασσινά και τσάτνει ντομάτας, ελληνική καρμπονάρα με παπαρδέλες, σύγκλινο Μάνης, κατσικίσιο τυρί Μήλου και αυγό μάτι και ρολό από φιλέτο αρνιού γεμισμένο με μοσχαρίσιο λουκάνικο, ξηρούς καρπούς και μυρωδικά με καπνιστό πουρέ καρότου και σάλτσα αρνιού. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί, θα έρθει στα 35€/ άτομο. Το εστιατόριο προσφέρει και δύο σετ μενού, δείτε τα εδώ και εδώ, από 20€/άτομο. 

Chefi
Περικλέους 31, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6815774

Σε μια χαλανδριώτικη μονοκατοικία με σύγχρονο διακοσμητικό ύφος και μια αυλή γεμάτη πράσινο, ο σεφ του «Chefi» παίζει με γεύσεις από διαφορετικές γαστριμαργικές κουλτούρες και αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Στα άνετα τραπεζάκια του κήπου του, προσγειώνονται νοστιμιές «πειραγμένες» όπως καλαμάρι γιουβαρλάκι θαλασινών με σως κακαβιά, τζίντζερ και μπρουσκέτα καπνιστής πάπρικας, μαυρομάτικα φασόλια με πράσινη σαλάτα, αβοκάντο, ταρτάρ, προσούτο και βινεγκρέτ σύκο με μέλι, χοιρινό φιλέτο σχάρας, με κροκέτα μελιτζάνας, πουρέ σελινόριζας και ντρέσινγκ θυμαριού και αρνάκι σχάρας με κάρι σως, αρακά, μαστίχα και πουρέ ρεβυθάδας. Για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα εδώ, μαζί με (μπουκάλι) κρασί, υπολογίστε περί τα 40-50€/ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

SPONSORED LINKS

"Η ανάγκη δεν έκανε ποτέ καλά παζαρέματα."

Βενιαμίν Φρανγκλίνος

  • 1826 - Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, επιτίθεται στην Αράχωβα εναντίον των Τουρκαλβανών υπό τον Μουσταφάμπεη και πετυχαίνει σημαντική νίκη. Οι απώλειες των Τούρκων ήταν 1300 περίπου νεκροί και 200 αιχμάλωτοι.
    1976 - Ένα NAMC YS-11A της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα - Λάρισα - Κοζάνη, συνετρίβη κοντά στην Κοζάνη. 50 επιβαίνοντες νεκροί.
    1979 - Οι Πινκ Φλόιντ κυκλοφορούν το άλμπουμ τους "The Wall" που πουλάει μέσα σε δύο εβδομάδες 6 εκατομμύρια δίσκους.
    1996 - Το μοντέλο Ειρήνη Σκλήβα κατακτά τον παγκόσμιο τίτλο ομορφιάς Μις κόσμος στην Ινδία.

© 2002-2017 MEDIA2DAY