Στης Καισαριανής τα ταβερνάκια…

Κρητικές ταβέρνες, παραδοσιακά μαγέρικα, μικρασιατικά εστιατόρια και ιστορικά μεζεδοπωλεία στην… νόστιμη γειτονιά της Καισαριανής.
Στης Καισαριανής τα ταβερνάκια…
Ζουμερές ποικιλίες κρεατικών με σωλήνες μπύρας. Μικρασιατικές γεύσεις και σπιτικά μαγειρευτά. Κρητικά πιάτα και παραδοσιακά αποστάγματα. Ιστορικά κουτούκια και γλυκύτατα μεζεδοπωλεία. Η Καισαριανή έχει τις δικές της φιλόξενες γωνιές, όπου χορταίνουμε για τα καλά από καλό φαΐ και… καλή καρδιά.

Βουρλιωτίνα
Βασ. Αλεξάνδρου 10 & Υμηττού, τηλ.: 210 7291545
Ένα παλιό προσφυγόσπιτο έχει γίνει «καταφύγιο» μικρασιατικής κουζίνας στην Καισαριανή. Εδώ θα δοκιμάσετε φοβερά μαντί, ήτοι χειροποίητα ζυμαρικά γεμιστά με κιμά και κόκκινη σάλτσα, σπιτικό χουνκιάρ μπεγιεντί, ήτοι μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, ανατολίτικες σαλάτες, μερακλίδικους κεφτέδες και μαζί με κρασάκι θα πληρώσετε περί τα 15€ το άτομο. Μην παρασυρθείτε στην παραγγελία, οι μερίδες είναι γενναιόδωρες.

Ο Τσομπανάκος
Ανακρέοντος 2, τηλ: 210 7248441
Ένα κλασικό ταβερνάκι με πληθωρική, νοσταλγική διακόσμηση, είναι το «μυστικό» των κατοίκων της Καισαριανής (και όχι μόνο), όταν έχουν όρεξη για λαχταριστά παϊδάκια. Τέλεια ψημένα, χωρίς περιττά λίπη και με κλασικά συνοδευτικά όπως φρέσκες πατάτες τηγανητές, τυροκαυτερή ή σπέσιαλ τζατζικάκι και σπιτικές πίτες, μας κάνουν ένα σούπερ γεύμα. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 12-15€ το άτομο με κρασί και κερασμένο γλυκό στο τέλος.

Ρακάκι
Μοσχονησίων 2, τηλ: 210 7237457
Σε έναν όμορφο, φωτεινό χώρο με ξύλινα πατώματα και διακοσμητικές πινελιές από την κρητική παράδοση στους τοίχους, το Ρακάκι δεν έχει αφήσει ανικανοποίητο κανέναν φαν της κρητικής κουζίνας. Εδώ, μαζί με τη σπιτίσια ρακή, καταφτάνει λαχταριστό αρνάκι οφτό, σπανάκι με μέλι, ρεβίθια στο φούρνο και άλλες αυθεντικές συνταγές σε γιγάντιες μερίδες. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20€ το άτομο.

Τα 5Φ
Διοχάρους 31, τηλ: 21 0722 4242
Εδώ και πενήντα χρόνια βρίσκεται στις επάλξεις το μεζεδοπωλείο των… 5Φ – που σημαίνει… «Φίλε Φέρε Φίλους, Φάε, Φύγε». Πρόκειται για ένα μαγειρείο με λιτή διακόσμηση αλλά πλούσιο σπιτικό μενού: Από κανελόνια και γιουβέτσι, μέχρι τηγανιά, κρασάτο κοτόπουλο, κοκκινιστό μοσχάρι, γλώσσα φούρνου, λαδερά, γεμιστά και καλαμάρι με ρύζι. Κάθε μέρα, διαφορετικά μαγειρευτά εναλλάσσονται στο μενού, ενώ μαζί με τα σχετικά ορεκτικά και το χύμα κρασί, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 10-12€ το άτομο.

Λόρδος Μεζεδάκι
Πλατεία Αναγεννήσεως 3, τηλ: 2114040516
Ένας μικρός, ζεστός εσωτερικός χώρος με λευκά τραπεζάκια, και ακόμα περισσότερα έξω, στις σκεπαστές βεραντούλες και στην πλατεία, όταν ο καιρός το επιτρέπει, φιλοξενούν παρεΐστικες μεζεδοκαταστάσεις στην πλατεία Καισαριανής. Ο Λόρδος έχει μία μακροσκελή λίστα με μεζέδες, όπως τυρί τσαλαφούτη, τυροφλογέρες με μανούρι, πρασοτηγανιά Νάξου, συκώτι με μουστάρδα και μέλι, κεφτεδάκια, λουκάνικα με σος σιναπιού, πηλιορείτικο σπετσοφάι και σμυρνέικα σουτζουκάκια. Δεν λείπουν και τα ψαρικά, όπως γαύρος μαρινάτος με ξύσμα μοσχολέμονου και κόλιανδρο, ψητή σαρδέλα, ξιδάτο χταπόδι, γαρίδες σαγανάκι και συμιακό γαριδάκι, καθώς και τα κλασικά κρεατικά της ώρας. Συνδυάστε με χύμα κρασί, τσίπουρο, μαστίχα ή και draft μπύρα (υπάρχει και προσφορά με τρίλιτρη μπύρα και ποικιλία κρεατικών που χορταίνει μια παρέα, στα 29€). Για ένα πλούσιο τσιμπολόγημα, υπολογίστε περί τα 10-15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v