Τα πιο γλυκά μυστικά του αθηναϊκού κέντρου

Σιροπιαστά, παγωτά, κέικ, μακαρόν, λουκουμάδες, σοκολατόπιτες… Ανακαλύπτουμε τα καλύτερα γλυκά του κέντρου σε επτά… στάσεις κατάλληλες για υπογλυκαιμικούς.
Τα πιο γλυκά μυστικά του αθηναϊκού κέντρου
Πού θα φάτε τα καλύτερα σιροπιαστά και πού τα καλύτερα σοκολατένια γλυκά της Αθήνας; Ποιο μαγαζάκι φτιάχνει το καλύτερο ελληνικό παγωτό και ποια τσαγερί τα πιο κολασμένα αμερικάνικα desserts; Πού τρώνε οι Αθηναίοι τους κορυφαίους λουκουμάδες, τα πιο ελαφριά μακαρόν και τις πιο ζουμερές πορτοκαλόπιτες; Οι απαντήσεις… στο γεμάτο γλύκα πιάτο μας, σε επτά λαχταριστές διευθύνσεις στο κέντρο.

Τα καλύτερα σιροπιαστά στα Σερμπέτια του Ψυρρή
Αισχύλου 3, Ψυρρή, τηλ: 210 3245862
Μπακλαβαδάκια, ραβανί, κανταΐφι, κιουνεφέ, τουλουμπάκια… Τα σιροπιαστά-θρύλος των Σερμπετιών έρχονται σε μία μεγάλη ποικιλία, που συνοδεύεται στην πιατέλα με παγωτό και απολαμβάνεται στα τραπεζάκια του πεζοδρόμου στην καρδιά του Ψυρρή.



Τα καλύτερα μακαρόν στου Lonis 
Αθηνάς 7, τηλ: 210 6466989
Πάνω από τον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι, το ζαχαροπλαστείο Lonis φτιάχνει τα μακαρόν του με την ίδια συνταγή εδώ και 26 χρόνια: Με 75% αμύγδαλο και 25% μαρέγκα, εξαιρετική διακόσμηση και πολύχρωμο «φινίρισμα», τα μακαρόν της βιτρίνας σίγουρα θα σας προκαλέσουν να τα δοκιμάσετε.

Το καλύτερο παγωτό στο Le Greche
Μητροπόλεως 16, τηλ: 2167006458
Άριστης ποιότητας, το χειροποίητο παγωτό του Le Greche παρασκευάζεται με πρώτες ύλες από τη Μεσόγειο. Οι γευστικές πινελιές προέρχονται από λεμόνια Άργους, πορτοκάλια Λακωνίας, σύκα από την Καλαμάτα, σταφίδα Κορίνθου, σισιλιάνικα φιστίκια, κρητικό τυρί και άλλα νόστιμα. Οι γευστικοί συνδυασμοί είναι πρωτότυποι και ιδιαίτεροι – υπολογίστε περί τα 3-4€ για ένα μεσαίο κυπελλάκι.



Οι καλύτερες σοκολατόπιτες στο Σερμπετόσπιτο της Νάνσυς
Πλατεία Ηρώων 1, Ψυρρή, τηλ: 2103211323
Overdose σοκολάτας παθαίνουμε στα τραπεζάκια που απλώνει η Νάνσυ στην πλατεία του Ψυρρή. Κι αυτό γιατί τα γεμίζει με γιγάντιες μερίδες σοκολατένιων πειρασμών, όπως η ζουμερή σοκολατόπιτα με παγωτό. Θα βρείτε επίσης πάστες, προφιτερόλ, κορμό αλλά και ανατολίτικα γλυκά.



Οι καλύτεροι λουκουμάδες στον Κρίνο
Αιόλου 87, Αθήνα, 2103216852
Ξεκινά να τηγανίζει τους περίφημους λουκουμάδες του από νωρίς το πρωί και κλείνει νωρίς το απόγευμα, οπότε… όποιος πρόλαβε τον Κρίνο είδε. Εδώ, σε περιβάλλον παλιού αρχοντικού αθηναϊκού καφενείου, θα δοκιμάσετε ζεστούς παραδοσιακούς λουκουμάδες με μέλι, άχνη και κανέλα ή και πιο «μοντέρνους» με σοκολάτα. Εξαιρετική και η μπουγάτσα βουτύρου.

Τα καλύτερα κέικ στο Little Koo

Καραΐσκάκη 17, Ψυρρή, τηλ: 2103214144
Μιλάμε για κέικ… αμερικάνικου στιλ. Δηλαδή κομμάτια κολασμένης τούρτας, σε διάφορες γεύσεις, από σοκολάτα και μέντα μέχρι φυστικοβούτυρο, καρότο και red velvet. Συνοδεύουν εξαιρετικά τον καφέ ή τις συγκλονιστικές σοκολάτες σε ρόφημα. Ο χώρος απογειώνει την παραμυθένια ατμόσφαιρα, καθώς είναι διακοσμημένος με βάση αγαπημένα παραμύθια.



Η καλύτερη πορτοκαλόπιτα στο Γιασεμί
Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ: 2130417937
Το πιο γραφικό στέκι της Πλάκας, στα σκαλάκια της Μνησικλέους, κρύβει κάτι παραπάνω από όμορφο περιβάλλον: Από τον πάγκο στην εσωτερική σάλα – η οποία, παρεμπιπτόντως, θα μας απασχολήσει περισσότερο τον χειμώνα, με το ζεστό της τζάκι – προμηθευόμαστε εξαιρετικά εδέσματα, με πρώτη και καλύτερη την ζουμερή πορτοκαλόπιτα, που έχει αποκτήσει πολλούς φαν στο αθηναϊκό κέντρο. Συνδυάζεται με καφέ, ζεστό τσάι ή σπιτικές λεμονάδες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v