Γεια Μας: Hip ουζομεζέδες στην Πειραϊκή

Ένα νέο, μοντέρνο ουζερί έρχεται να προστεθεί στην ήδη εκτενή παλέτα της Πειραϊκής. "Τίμια" μεζεδάκια, λογικότατες τιμές, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και εξαιρετική θέα στη θάλασσα και τα φώτα της πόλης είναι τα δυνατά χαρτιά του.
Γεια Μας: Hip ουζομεζέδες στην Πειραϊκή
Η παράδοση των ουζερί στην Πειραϊκή καλά κρατεί. Και πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να είναι αλλιώς; Βραδάκι καλοκαιριού, με τη θαλασσινή αύρα να χαϊδεύει απαλά το πρόσωπο και τα φώτα της πόλης απέναντι να προσφέρουν το καλύτερο τοπίο για χάζι, το ουζάκι με μεζέ δεν «τραβιέται» απλώς –επιβάλλεται.

Η «αγορά» αυτό το γνωρίζει καλά, με αποτέλεσμα δίπλα στα κλασικά κι αγαπημένα, σχεδόν cult, ουζερί της περιοχής να κάνουν τον τελευταίο καιρό την εμφάνισή τους νέα, με την ίδια λίγο πολύ φιλοσοφία –πολλές επιλογές «για τη μέση» να συνοδεύουν το ούζο, λίγα αλλά προσεγμένα κυρίως και τραπεζάκια πάντα έξω– αλλά ελαφρώς πιο “trendy” προσανατολισμό. Πώς λέμε «μοντέρνες ταβέρνες»; Μοντέρνα ουζερί.

Τέτοια είναι η περίπτωση του Γεια Μας, του νεότερου μέλους της παρέας, που έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγους μήνες πάνω από τα βράχια της Πειραϊκής. Ελαφρώς υπερυψωμένος ο εξωτερικός χώρος, για καλύτερη θέα στη θάλασσα και την Αθήνα απέναντι –«από Γλυφάδα μέχρι Ακρόπολη» όπως τονίζουν υπερήφανα οι ιδιοκτήτες– επενδεδυμένος με ξύλο, που ταιριάζει πολύ με το θαλασσινό feeling, αφού παραπέμπει σε deck καραβιού.

Όμορφη και η διακόσμηση στα ενδότερα, με τους πέτρινους τοίχους να δένουν αρμονικά με τα παλιά, ζωγραφιστά πλακάκια στο πάτωμα και τα ξύλινα τραπέζια, δημιουργώντας την αίσθηση νησιώτικου σπιτιού, το οποίο δε θα μπορούσε παρά να φωτίζεται από πολύχρωμα ναυτικά φαναράκια.

Ξεκινήσαμε με «σωστή» χωριάτικη «Γεια Μας», με παξιμάδι και φρεσκότατα λαχανικά, τυροκαυτερή, ντολμαδάκια με γιαούρτι και πικάντικη φέτα ψητή, συνεχίσαμε με ωραιότατους ντοματοκεφτέδες, αραβική πίτα με χαλούμι, νοστιμότατο –και βαρύ όσο πρέπει– μπεκρή μεζέ και κοτομπουκιές με μια εξαιρετική, ελαφριά σος μουστάρδας.

Το δεύτερο… section μεζέδων του μενού περιλαμβάνει μια εκτενέστατη ποικιλία θαλασσινών, που αποφασίσαμε να αφήσουμε για την επόμενη φορά –ακούμε θετικά σχόλια και για αυτήν, που είναι εξάλλου η κατεξοχήν κατεύθυνση των αυθεντικών ουζερί.

Από τα κυρίως, που επισκιάζονται τις περισσότερες φορές από τους μεζέδες hit του μαγαζιού, ξεχωρίζουν η παέγια και η καραβιδομακαρονάδα –κατά τα άλλα, οι επιλογές περιορίζονται σε σχάρα και κάποιες προτάσεις με θαλασσινά: γλώσσα φιλέτο, γαλέος σκορδαλιά, μπακαλιάρος παστός και mix fish για δύο άτομα.

Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει λίγες αλλά καλές επιλογές σε ροζέ, ερυθρό και λευκό, καθώς και αξιοπρεπέστατο χύμα, αλλά, αναμενόμενα, επάνω στο 90% των τραπεζιών φιγουράρει μία από τις τέσσερις ετικέτες ούζου του καταλόγου: Μίνι, Πλωμάρι, Ματαρέλι ή Βαρβαγιάννη. Οι πιο… σκληροπυρηνικοί παραγγέλνουν ρακί ή ρακόμελο.

Θετικότατες εντυπώσεις μας άφησαν και τα επιδόρπια: σουφλέ σοκολάτας, καζάν ντιπί, καρυδόπιτα, παγωτά και… υποβρύχιο –που είχαμε χρόνια να συναντήσουμε σε εστιατόριο– για να καλύπτονται όλα τα γούστα και να μη φεύγει κανείς παραπονεμένος.

Απολογισμός; Ένα τίμιο ουζερί, με νοστιμότατους μεζέδες χωρίς δημιουργικές εξάρσεις, με δυνατό χαρτί την τοποθεσία του πλάι στη θάλασσα και τις λογικές τιμές –για ένα υπερπλήρες γεύμα δε θα χρειαστείτε περισσότερα από τα αναμενόμενα 20-25 ευρώ το άτομο, του απαραίτητου ούζου περιλαμβανομένου.

Ηρώ Κουνάδη

Γεια Μας, Aκτή Θεμιστοκλέους 66, Πειραιάς, 210 4511260
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τη 1.00 το μεσημέρι έως τη 1.00 το βράδυ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v